"сейфти фърст"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Трябва да се съобразяваме донякъде със средата :?. Тук ето, гърмят се в училище, родителите са изнервени и паникьосани. И ние се позамерваме с топки, но в малките улички или в парка. В училище не е място за показване на никакви мурафети.
Аз още си затварям очите че на моя дядовци и чичовци му подариха няколко пищова и пушки :), но майката на неговия приятел направи физиономия като го взимаше от плейдейт, те нямали вайлънт играчки :roll:. Върна ми "розовата пантера" като си разменяхме филми, пита ме има ли насилие и аз какво да и кажа :shock: :twisted:, как не се изхилих истерично не знам, ама казвам и, ами пинко и инспектора се млатят с каквото намерят, ама това са неща от живота, мисля си. Не го казах обаче, хората са различни, не ни разбират, трябва да се съобразяваме. Какво да и разправям че нейния като беше в къщи се опитваше да завинти една ръкохватка за заглушител на пластмасов пистолет, къде ли го е видял това :idea:, но след като майка му иска да се чувства спокойна че предпазва детето си, тя има това право :D.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

becks написа:
MrGeek написа:
becks написа:Ако приемате това за нормално, сериозно се замислете каква е степента ви на поканатчване :D :D :D :D
Значи ти не допускаш, че човек може да се е роди и израстне в България "поканатчен", т.е. задължително трябва да е селски тарикат? :lol:
Абсолютно е възможно. Слава богу, процента на тези хора е малък ;)
От тук нататък разговора на темата просто става излишен. :lol:
becks

Мнение от becks »

MrGeek написа:
becks написа:
MrGeek написа:
becks написа:Ако приемате това за нормално, сериозно се замислете каква е степента ви на поканатчване :D :D :D :D
Значи ти не допускаш, че човек може да се е роди и израстне в България "поканатчен", т.е. задължително трябва да е селски тарикат? :lol:
Абсолютно е възможно. Слава богу, процента на тези хора е малък ;)
От тук нататък разговора на темата просто става излишен. :lol:
знам, че искаш да вкараш разговора в тази плоскост - Те са селски тарикати, а тук спазват законите. Тц. :D :D
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Днес си нарушил закона с две крачки, утре с три, а следващата седмица, *бал сам му м**та, много студ, под козирката или в фоайето.

Биенето с топки, ръце, крака, палки си е вид агресия, също и бутане и дърпане. Премахването на агресия в ранна възраст е културна разлика която явно ти е трудно да възприемеш.

Харесва ли ти че не можеш да се изпикаеш в градинката? Някой хора това много ги дразни, върнаха се... :D
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Igor написа:Харесва ли ти че не можеш да се изпикаеш в градинката? Някой хора това много ги дразни, върнаха се... :D
Мен много ме дразни че като вляза в ресторант не ме поздравява зловонен облак тип "подпалена пръча опашка" :twisted: Също много се нервя че по учережденията са измислили начини да възпрепятстват селските тарикати да ме пререждат - ей, толко ме е яд, ша са връщам направо :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Мен много ме дразни че като вляза в ресторант не ме поздравява зловонен облак тип "подпалена пръча опашка" :twisted: Също много се нервя че по учережденията са измислили начини да възпрепятстват селските тарикати да ме пререждат - ей, толко ме е яд, ша са връщам направо :lol:
Аха, номера с тегленето на билетчета с номерца е много подъл. :lol:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Сега, това за снежните топки мен ме притеснява малко.

От някое време по тези географски ширини има една мода да предпазват децата си от всичко... забраняват народната топка (доджбол), като играят мачове по каквото и да е има трофеи за победитилите и за победените, за да не се стресират децата от загубата.

Имаше един репортаж по 60 Минутес, за "the millennials" - набор 1980 и нагоре, тези дето идват след Generation X/Y. Не знам да се смея или да плача. Заради това коткане и глезене, се оказало че тези имат лабилни психики (не могат да понасят критика) и не им се работи. Цитат от един емплоймент консултант:

"You have to speak to them a little bit like a therapist on television might speak to a patient. You can't be harsh. You cannot tell them you're disappointed in them. You can't really ask them to live and breathe the company. Because they're living and breathing themselves and that keeps them very busy."

"They have climbed Mount Everest. They've been down to Machu Picchu to help excavate it. But they've never punched a time clock. They have no idea what it's like to actually be in an office at nine o'clock, with people handing them work. And oh, by the way, possibly asking them to stay late in the evening, or their weekends."

"You now have a generation coming into the workplace that has grown up with the expectation that they will automatically win, and they'll always be rewarded, even for just showing up."

Добре че bateto не отбира много по ингилизки, че ще каже "видите ли"... :)
becks

Мнение от becks »

Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единици ;) И системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".

Хубавото е, че ние с вас виждаме за кво става дума и се опитваме да разберем другата гледна точка. За децата ни обаче няма шанс ;)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:
miteto написа:Мен много ме дразни че като вляза в ресторант не ме поздравява зловонен облак тип "подпалена пръча опашка" :twisted: Също много се нервя че по учережденията са измислили начини да възпрепятстват селските тарикати да ме пререждат - ей, толко ме е яд, ша са връщам направо :lol:
Аха, номера с тегленето на билетчета с номерца е много подъл. :lol:
Мани другото ми тоя номер с билетчетата така ги е зомбирал неграмотните канатци че като застанат на спирката на автобуса и сами се подреждат в опашка, без номерца :shock: Наместо като културни, образовани и свободомислещи юнаци да се струпат всички най-отпред и после с помощта на лактите най-интелигентните да се вредят първи :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единици ;) И системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".
Бекс, я обясни малко как така ти пада кредитния рейтинг ако много искаш или ако много надигаш глава :wink: Все си мислех, че пада най-вече ако взимаш много парички назаем пък после не ги връщаш...
chili

Мнение от chili »

Не виждам нищи лошо да се забрани в училище да се замерят с топки. В крайна сметка опира до правила и нищо друго, ако на някое от децата му се случи нещо, учителката носи наказателна отговорност.
Вкъщи ти си решаваш какво да правиш. Разликата между теб и едно дете е в контрола. Ти можеш да го упражняваш, а едно дете просто не знае как. Ти като си бил малък и си играл със снежни топки задавал ли си си въпроса : Сега тоя, ако го фрасна по окото, мога ли да го повредя? Е, като възрастен също не си го задаваш, но мозъкът ти го прави посъзнателно, защото имаш мускулна координация и чувство за отговорност.
Знам, че изглежда тъпо да се забрани на децата да играят със снежни топки, но го разбирам. Те просто нямат уменията за самоконтрол, които възрастните притежват. Изразът " Играчка-Плачка" не е случаен.
Това най-много ми харесва в Канада и цивилизованите държави. Пълно е с правила, които българите си мислят, че служат за ограничение, а всъщност те те правят свободен.
Абсолютно категорично е установено, че ключова характеристика на индивидуалното благополучие е принадлежността към морална общност, усещането, че си ангажиран с нещо отвъд тебе, което придава социален смисъл на съществуването.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Бекс, я обясни малко как така ти пада кредитния рейтинг ако много искаш или ако много надигаш глава :wink: Все си мислех, че пада най-вече ако взимаш много парички назаем пък после не ги връщаш...
Човека си има вече изградена стройна теория за овцете, която обяснява всичко - от взимането на социала до загубването на кредитния рейтинг и едва ли някой може да му я промени. :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

toncho, има си правила в училищата, градовете и провинциите. Ако не ти харесват - ттаваш член член на съответното настоятелство, съвет, парламент, убеждаваш другите в обратното и променяте нещата легално.

А пък на частна собственост - можеш да си го пребиеш детето, ако искаш. И пак няма да ти се размине.

А пък ние, българите, даже поканадчени, винаги имаме и втора възможност. Нали я знаеш къде е? Все още си е там. 8)
becks

Мнение от becks »

miteto написа:
becks написа:Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единици ;) И системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".
Бекс, я обясни малко как така ти пада кредитния рейтинг ако много искаш или ако много надигаш глава :wink: Все си мислех, че пада най-вече ако взимаш много парички назаем пък после не ги връщаш...
може да звучи смешно, но примерно: Наемат те на работа. Вицепрезидента ти възлага да му правиш незнам си кви справки. Ти ги правиш за 2 часа, колежката до теб за 2 дни. Просто такава е системата. Работа трябва да има по малко за всеки ден. Ако ти правиш нещо, което 3 кози не могат да свършат, моментално си натопен. Шефа вярва на дългогодишните си "специалистки", ти си заминаваш, спираш плащанията към Скоушабанк. Кредитния ти рейтинг пада.
Тва не е научна фантастика :D :D :D
becks

Мнение от becks »

Но да се върнем на темата за снежните топки. Мисля да поставя въпроса пред няколко "канадци" и ще докладвам ;)
Публикувай отговор