добри ли са училищата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:ще дойдеш и ти на моята МрГийк - Макаренко до дупка :twisted:
Може и да стане някой ден, Кримон. Никой не е застрахован от старческа деменция. :lol:
becks

Мнение от becks »

MrGeek написа:
becks написа:Ама тва им е роден език, а пък аз съм току-що пристигнал. И тва че са сервитьорки не значи че не са и студентки в същото време ;)

Освен това въпросните неграмотни сервитьорки са продукт на канадското държавно средно образование.
Бекс, какво очакваш от системата? Дори най-перфектната система не може да направи всички еднакво грамотни. Все трябва да има и такива, дето ще пишат масово с грешки. Ти видял ли си какво представлява "грамотността" на съвременните български младежи? Сега поне това се вижда много добре в интернет. Ами едни го имат, други го нямат. Едно време тоталитарната образователна система изтискваше всички, за да ги направи уж грамотни. Не че го постигаше, но ако един индивид е решил да си остане тъп, нищо не е в състояние да промени статуквото.
Аз просто наблюдавам и си правя изводи. Дали са верни не знам. Ама и всички примери до тук са изводи от частното към общото - Мойто гардже е най-умното, следователно системата е супер.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:
miteto написа:
becks написа:Аз нямам много наблюдения върху канадското образование, ама като знам някои сервитьорки канадки какъв правопис имат, то с мойта проста езикова гимназия направо се чуствам като завършил елитен колеж :D :D :D
Сравняваш грамотността на завършил езикова гимназия и университет със тази на сервитьорки :shock: Е ако отидеш да се мериш и с някой хоумлес направо Чарлз Дикенс ще се почустваш :lol:
Ама тва им е роден език, а пък аз съм току-що пристигнал. И тва че са сервитьорки не значи че не са и студентки в същото време ;)

Освен това въпросните неграмотни сервитьорки са продукт на канадското държавно средно образование.
Бекс, не се и съмнявам че ги удряш местните в земята по правопис, правоговор, граматика, произношение и т.н. :thumbsup:
smotan

Мнение от smotan »

Отивам да й помагам - тя търси на друга буква :shock: търси със "с", а то се пише с "s" ... питах тогава близки и далечни познати, може ли някой бг студент да не може да намери дума в речника :wink:[/quote]

Жестоко, krimon!
Това като случая с американците дето ме питат кое как се пише, докато накрая една се светна: 'Намерили сме кого да питаме! Предполага се, че ние трябва да знаем по-добре!' - брутру
becks

Мнение от becks »

miteto написа:
becks написа:
miteto написа:
becks написа:Аз нямам много наблюдения върху канадското образование, ама като знам някои сервитьорки канадки какъв правопис имат, то с мойта проста езикова гимназия направо се чуствам като завършил елитен колеж :D :D :D
Сравняваш грамотността на завършил езикова гимназия и университет със тази на сервитьорки :shock: Е ако отидеш да се мериш и с някой хоумлес направо Чарлз Дикенс ще се почустваш :lol:
Ама тва им е роден език, а пък аз съм току-що пристигнал. И тва че са сервитьорки не значи че не са и студентки в същото време ;)

Бекс, не се и съмнявам че ги удряш местните в земята по правопис, правоговор, граматика, произношение и т.н. :thumbsup:
Ами като от третия опит не можа да напише правилно Mediterranean salad и казах, че на тест по английски ще изкарам повече от нея. Тва го казах просто на шега.
Много скоро бях натопен пред шефа. Според нея имало езикова бариера между мен и клиентите 8) 8) 8)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:Ами като от третия опит не можа да напише правилно Mediterranean salad и казах, че на тест по английски ще изкарам повече от нея. Тва го казах просто на шега.
Така де, и аз тва викам - българския английски - най-добрия английски. Кажи сега и как произношението ти е по-добро от нейното, щото е по-близо до правилния бритиш инглиш, пък тя говори на някъв диалект (америкън инглиш) :lol:
Публикувай отговор