ani_st написа:Мерси много, само че аз много добре знам къде да търся и това сам го прегледала 100 пъти, само че не ми е ясно дали трябва да пиша кода на това, което работя в момента или по принцип каква ми е професията (т.е.какво съм завършила). Ами ако не работя в момента???
... моето мнение е:
Какво си завършила не е професия, а потенциал, познания да работиш някаква професия. Наричам го формално образование (за да го обособя в отделна категория).
Това, което работиш е твоята професия, която в общият случай е, категория много по-богата от това, ковто може да ти даде формалното образование. Т.е. свързана е с умения, които се учат от практиката, често са неписани бизнес процесури и т.н, които не винаги са заложени в учебните програми.
Между двете няма някаква твърда връзка и винаги можеш да работиш нещо, без да имаш формално образование за това. Понякога, някои организации - основно държавни - изискават задължително да притежаваш и някакво определено формално образование.
Тъй, както не знам за какво ти е нужна тази професия, ще бъда по-абстрактен.
Аз лично следвах правилото (ако става въпрос за попълване на формуляр). За формалното образование, това което дава най-много точки (естествено). За професията (т.е. работата, която вършиш) - код, който дава също най-много точки и, едновременно с това, която те поставя в най-изгодна светлина от гледна точка на целта ти (т.е. да изразиш себе си, ако някой те пита, да имаш какво да кажеш, да го кажеш убедително).