здравейте, завършила съм бакалавър финанси,
предстои ми да пристигна в монреал
искам да зная дали мога да уча в монреал това, но по възможност да не повтарям цялото обучение. прегледах сайтовете на конкордия макгил и Уни-монреал,
има такава специалност, но може ли направо магистратура или поне да не се учи три години, знам че трябва да се направи евалюация, а да с френския мисля, че съм съм добре, защото съм с гимназия
някой да знае повече....
благодаря
учене за бакалавър финанси
Re: учене за бакалавър финанси
Според мен наистина няма смисъл да повтаряш бакълавърска програма, така че по-добре опитай или за магистратура - трябва да провериш какви са приемните условия и цените - или алтернативно да помислиш за някаква професионална квалификация, но това зависи в каква област са ти интересетие и съответно в каква област искаш да работиш.sucre написа:здравейте, завършила съм бакалавър финанси,
искам да зная дали мога да уча в монреал това, но по възможност да не повтарям цялото обучение. прегледах сайтовете на конкордия макгил и Уни-монреал,
има такава специалност, но може ли направо магистратура или поне да не се учи три години, знам че трябва да се направи евалюация, а да с френския мисля, че съм съм добре, защото съм с гимназия
някой да знае повече....
благодаря
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
- Обратна връзка:
може би ще искат да вземеш приравнителни изпити за бакалаварската степен
в кебек всички такси са еднакви и са около 1500-1700 на терм (изкл медицина и МБА ама пак не се кат в останалите провинции а 5 пъти по ниски)
трябва да решиш на какъв език ще учиш
англофонските университети искат обикновено тофел
провери си и дали има и ордер к регулира професията ти в Кебек - тука това е малка лудост
в кебек всички такси са еднакви и са около 1500-1700 на терм (изкл медицина и МБА ама пак не се кат в останалите провинции а 5 пъти по ниски)
трябва да решиш на какъв език ще учиш
англофонските университети искат обикновено тофел
провери си и дали има и ордер к регулира професията ти в Кебек - тука това е малка лудост
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
- ZanzibarHero
Re: учене за бакалавър финанси
А какво можеш да правиш?sucre написа:здравейте, завършила съм бакалавър финанси,
някой да знае повече....
благодаря
За частният бизнес не е важно какво е формалното ти образование, а какво можеш да правиш.
Ако търсиш работа в държавната администрация или в свързаните с нея области (образование, здравеопазване и т.н. ...) тогава си направи признаване на образованието. В тази провинция струва около 80 CAD. Бърза оценка правят за около 120 CAD.
Дали си струва да учиш тук най-добре е да прецениш на място. Решението е свързано от пазара на труда, както и от времето с което разполагаш и парите, които са нужни за това.
Няма никакъв проблем да бъдеш безработна с Канадска диплома в джоба.
Писаното по-горе се отнася за ON.