признаване на диплома

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
rozzy78

признаване на диплома

Мнение от rozzy78 »

ot mesec nasam mislq za emigraciq konkretno v Kanada f frenskata 4ast. Az sam studentka , ostavat mi 1.5g do diploma .Ako zadeistvam procedurata sega razbrah,4e moga da stoq malko v Kanada dokato vzema dokumentite i da se varna da dovar6a obrazuvanieto< s maga mi sabirame to4kite i bez moqta magistarska stepen>. Ta vaprosa mi e sled kato q vzema taq diploma ot BG kakva e procedurata po legalizaciqta i v Kanada ? nqkoi pravil li e tova ? stava vapros za diploma na magistar - farmacevt.Neznam kakvo da pravq da dovar6a obrazuvanieto i togava da podam dopkumentite, ili da gi podam sega i da se varna da dovar6a<ama togava mag. diploma nqma da e minala prez posolstvoto v Bukure6t,a moeto gelanie e da rabotq tova za koeto sam u4ila>.O4akvam otgovori, predvaritelno blagodarq za vsqka informaciq :D
rozzy78 написа:от месец насам мисля за емиграция конкретно в Канада ф френската част. Аз сам студентка , остават ми 1.5г до диплома .Ако задействам процедурата сега разбрах,че мога да стоя малко в Канада докато взема документите и да се върна да довърша образуванието< с мага ми събираме точките и без моята магистърска степен>. Та въпроса ми е след като я взема тая диплома от БГ каква е процедурата по легализацията и в Канада ? някои правил ли е това ? става въпрос за диплома на магистър - фармацевт.Незнам какво да правя да довърша образуванието и тогава да подам допкументите, или да ги подам сега и да се върна да довърша<ама тогава мъж. диплома няма да е минала през посолството в Букурещ,а моето желание е да работя това за което сам учила>.Очаквам отговори, предварително благодаря за всяка информация :Д
Аватар
str12

здрасти

Мнение от str12 »

аз смятам, че е по-добре да изчакаш 3-4 мес. още, защото процедурата така или иначе продължава най-малко 1 година. можеш да кандидатстваш и да си продължиш да учиш.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако събирате точките при варианта водещ кандидат да е съпругът ти, то може да си подадете документите веднага. Процедурата наистина е с продължителност около 1 г. и малко отгоре, но имате и 1 г. срок за влизане в Канада след медицинските.
С други думи ти можеш да си изчакаш дипломирането, а мъжът ти да тръгне по-рано. Така ще избегнеш разкарването си до Канада и обратно.

Колкото до т.нар. от теб "легализиране" на дипломата ти в Канада, такова понятие няма. Тук професията ти е регулирана от ордер. Който ордер на базата на информацията какво и колко си учила и стажувала по специалността и на нивото ти на владеене на френски, решава дали да ти разреши директно да практикуваш професията си (след определлен период на стажуване) или да се явиш на допълнителни изпити, или да завършиш определен курс на обучение тук на място. Ако изпълниш успешно техните изисквания, получаваш членство т.е. приемане в ордера и разрешение да стажуваш по специалността. А след определен период на стажуване и да я практикуваш тая професия. Това е реда, смисъла и съдържанието на това "легализиране" на дипломата.

Тук дипломата не е и разрешение за практикуване на дадена професия, а само стъпка към получаването на това разрешение от съответния ордер. И дори да си направиш предварително приравняване на дипломата чрез някое от оторизираните министерства - на образованието или на имиграцията, то това няма никакво значение за ордера. Реда ще си бъде пак същия. А това "приравняване" ще рече, съответното министерство да ти издаде официален документ, че по стандартите на Квебек твоята диплома за магистър по фармацевтика се равнява да речем на бакалавър. Обикновено е така.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Bary

въпрос

Мнение от Bary »

а за да работиш, ако не трябва да членуваш в орден задължително ли е да си приравниш дипломата в министерството ?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: въпрос

Мнение от Linko »

Bary написа:а за да работиш, ако не трябва да членуваш в орден задължително ли е да си приравниш дипломата в министерството ?
Най-общо казано, никакво приравняване не ти трябва, ако никой не ти го търси.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Bary

диплома

Мнение от Bary »

Мерси за отговора, Линко.
Публикувай отговор