културни особености българи - кебекуа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
tochica

Мнение от tochica »

да не извъртаме темата канада vs българия , посочила съм особеностите , които съм забелязала .
дори галошите да издават тих ромолящ звук , твърде се съмнявам , че някой от тук пишещите ще ги обуе , било то в канада , било то в българия .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз ям в 18 часа, след това в 20 ч. след това към 23 ч.. Не знам кое от всичките да го водя вечеря :D
Пия чай като ме боли гърлото.
В работата си имах обувки за офиса, с влизането се преобувах. Това за зимата, че много жега иначе и краката ми се подуват. През лятото имам зачислена жилетка или пуловер към офиса, че иначе много студ.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Не знам дали е само тук, но ми прави впечатление, че всички функционират с бележници-график - ажанда. В много случаи в компютърен вариант. Организацията е на първо място, иначе не могат да се справят с живота. Струва ми се, че при нас е точно обратното, освен ако не привикнем с тукашните навици.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз съм със "календар" имам толкова много митинги през седмицата и чат пат работа събота и неделя, че вече и персоналните ангажименти с точен час си ги записвам за да не стане грешка... най-полезни са ми автоматичните римайндъри преди събитието, които ме подсещат...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Val

Мнение от Val »

krimon, не знам дали това е толкова характерно само за Америка. Предполагам, че навсякъде е така.
Аз също имам страшно много митинги всяка седмица и направо не мога да си представя работата си без Outlook Calendar. :D Само че, за разлика от теб, Любо, не чакам римайндърите :D , а сутрин като пристигна, първата ми работа е да си отворя календара и да видя какви митинги имам. На мен пък най ми харесва това, че когато аз искам да свикам митинг, виждам кога са свободни тези, които искам да поканя. Това ми улеснява живота многократно, щото иначе е цяло чудо да съгласуваш удобно време за много хора.
За сметка на това, обаче, в личния си живот съм скарана с каквато и да било организация и планиране. :oops: Не обичам да планирам, а в повечето случаи решавам в последния момент какво ми се прави.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Интересното е, че аз с колктото повече кебекари се запознавам толкова повече ми приличат на българи някакси. Много обичат да разпитват за личния ти живот, също като българите.

Една разлика , която забелязвам, че децата не очакват да наследят къщата на родителите си. Та затова казват къщата на родителите ми . В България се казва нашата къща. Тук няколко от колегите ми са купили къщите си от родителите. А също не се смята , че бабите и дядовците са длъжни да гледат внуците.

Това с яденето по нощите ме изнедада. Аз винаги ям към 18ч. 19ч най-късно. Този навик го имам от България. Иначе ми е тежко като спя.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Аватар
petiov
Обратна връзка:

Мнение от petiov »

Първото нещо,което ми направи впечатление тук беше,че гостите черпят рожденника,а не обратното! :shock:
Аватар
troll

Мнение от troll »

"Кебекарка":
Изображение
"Българка":
Изображение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Последната снимка трябва да бъде озаглавена българки, че са две там.
Освен ако това до Асиз не е травестит, че има такъв вид.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Странджата

Мнение от Странджата »

Tова до мангала не е българка , а китайка или по-точно китаец :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Хех, "кебекарката" на трол е Rosanna Arquette (родена в Ню Йорк) във филма The Whole Nine Yards.

http://www.imdb.com/name/nm0000275/

Поправете ме ако греша, ама в България няма подобна инциатива като Гиньолето в Квебек. Тази година, на 6 декември журналистите събраха над 2 милиона долара за бедните и тонове храна във вид на консерви и продукти. Т.е. отбелязвам, че тукашните хора са много по-съпричастни към съдбата на бедните и се опитват реално да им помогнат.
tochica

Мнение от tochica »

мисля , че се казва българската коледа , ако не ме лъже паметта 2003 или 04 събраха около 6 цифрена сума , с нея плащат лечения на деца и купуват апаратура .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Странджата

Мнение от Странджата »

Kупуват...вятър
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

dartcherniat написа:Интересното е, че аз с колктото повече кебекари се запознавам толкова повече ми приличат на българи някакси. Много обичат да разпитват за личния ти живот, също като българите.

Една разлика , която забелязвам, че децата не очакват да наследят къщата на родителите си. Та затова казват къщата на родителите ми . В България се казва нашата къща. Тук няколко от колегите ми са купили къщите си от родителите. А също не се смята , че бабите и дядовците са длъжни да гледат внуците.

Това с яденето по нощите ме изнедада. Аз винаги ям към 18ч. 19ч най-късно. Този навик го имам от България. Иначе ми е тежко като спя.
чудя се моите родители на кого са се метнали - аз също казвам къщата на родителите ми по изложените горе канадски съображения - трябваше тях да пратя в Канада, а не себе си:)
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда определено в Кебек всяка година се събират стотици милиони за благотворителсност от всякъкви организации...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Публикувай отговор