храната

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Лаваца от Коско се купува и нямаш проблеми, еспресо машинки има 1000 вида - избираш си някоя и си в бизнеса, лино аз имам крупс, малко ме дразни, но кафето не е лошо...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

абе да питам от къде идва тая разлика в цените,например в Манхатън съм пил кафе в секънд къп за 1,20-1,30,а в Мтл същото за 2,50.да не би канатското да е омешано с някоя колумбийска настойка та струва два пъти по скъпо. :D
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

beckythomas9 написа:
Kan_Tangra написа:учудват се я :lol: А като го поръчаш и с бита сметана и съвсем се учудват, направо шашкат. Почват да се чудят кво е тва, и след като са разбутали целия останал персонал в кафето, след като си обяснил на англйски, френски и ескимоски какво искаш (ескимоски - с жестове),
накрая се бръкват в хладилника, вадят сметаната и ти слагат. Или е прекалено много, щото предполагат, че ще я ядеш отделно с лъжица, или е прекалено малко, щото не знаят, че битата сметана е с голям обем, но няма много в нея
... абе накрая се получава никак не лошо еспресо.

Тия дето роптаят, или не знаят езици, или ги е срам да кажат 5 приказки (представям си ако кафе не могат да си поискат, как си искат другото ...), или пък не знаят къде да идат, та да пият кафе. От сиромашия ще да е последното :wink: :beer:

А иначе аз съм скромен и удома пия лаваца (синя) еспресо. Купувам си го по 2.50 пакетчето. Трябва да го видя тоя Тим Хортънс какво толкова му харесва Анексели :)
Ти във веригата Сейнт Дени не си ли ходил? Там редовно предлагат кафета с бита сметана. Това, което аз посещавах беше на бул. Сейнт Дени, нйакъде м/у Шърбрук и Ст. Катринс. Пробвай да пиеш кафе там.
Незнам за такава верига. Макар и да ходя към Ст денис отвреме на време ми се пада встрани от ежедневието (движа главно между Ги и Маггил). На ст денис предимно ходя на Жулиет и Шоколад. (между меизоньов и шербрук). Там кафето с бита сметана е към 5 кинта. Не знам за верига - Ст.Денис.
Абе аз нямам много време да ходя по кафета. Предпочитам школите по танци. Малко по-скъпо е, но и удоволствието е по-голямо :)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
bateto

Мнение от bateto »

щото има латинки :wink:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Kan_Tangra написа:
beckythomas9 написа:
Kan_Tangra написа:учудват се я :lol: А като го поръчаш и с бита сметана и съвсем се учудват, направо шашкат. Почват да се чудят кво е тва, и след като са разбутали целия останал персонал в кафето, след като си обяснил на англйски, френски и ескимоски какво искаш (ескимоски - с жестове),
накрая се бръкват в хладилника, вадят сметаната и ти слагат. Или е прекалено много, щото предполагат, че ще я ядеш отделно с лъжица, или е прекалено малко, щото не знаят, че битата сметана е с голям обем, но няма много в нея
... абе накрая се получава никак не лошо еспресо.

Тия дето роптаят, или не знаят езици, или ги е срам да кажат 5 приказки (представям си ако кафе не могат да си поискат, как си искат другото ...), или пък не знаят къде да идат, та да пият кафе. От сиромашия ще да е последното :wink: :beer:

А иначе аз съм скромен и удома пия лаваца (синя) еспресо. Купувам си го по 2.50 пакетчето. Трябва да го видя тоя Тим Хортънс какво толкова му харесва Анексели :)
Ти във веригата Сейнт Дени не си ли ходил? Там редовно предлагат кафета с бита сметана. Това, което аз посещавах беше на бул. Сейнт Дени, нйакъде м/у Шърбрук и Ст. Катринс. Пробвай да пиеш кафе там.
Незнам за такава верига. Макар и да ходя към Ст денис отвреме на време ми се пада встрани от ежедневието (движа главно между Ги и Маггил). На ст денис предимно ходя на Жулиет и Шоколад. (между меизоньов и шербрук). Там кафето с бита сметана е към 5 кинта. Не знам за верига - Ст.Денис.
Абе аз нямам много време да ходя по кафета. Предпочитам школите по танци. Малко по-скъпо е, но и удоволствието е по-голямо :)
Следващия път пробвай тук:
http://www.go-montreal.com/bruleriest-d ... dex_en.htm
Не е евтино, но си струва.
Аватар
ZanzibarHero

За кафето и как да го пием ...

Мнение от ZanzibarHero »

Няма проблем да си купиш или приготвиш различни видове кафе ...

Най-голям проблем имам, когато се опитам да го пия на открито.

Трябва да си нося две павета от БГ. Да си ги сложа в джобовете, за да не ме отвее вятъра, а трябва и трето паве за да затисна вестника, ако искам да чета нещо ...
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Трябва да си нося две павета от БГ. Да си ги сложа в джобовете, за да не ме отвее вятъра, а трябва и трето паве за да затисна вестника, ако искам да чета нещо ...
Това е вятърът на промяната. Просто му се отдай. А кафето си го пий с райбер, ако си носиш от БГ... :D
bateto

Мнение от bateto »

:thumbsup:
chili

Мнение от chili »

Храната в Канада не е толкова лоша, колкото очаквах. Тук важи принципът, че ако е евтино, винаги ще е гадно. Има разни марки като No name, разработка за големите супермаркети, дето имам чувството, че каквото и да произведат все е боклук.
Мога да ви гарантирам, че българското сирене тук е в пъти по-добро от това, което може да се купи в Бг.
Плодовете и зеленчуците са вкусни, ако са в сезона, яла съм чудесни домати през лятото. Има и много хубави ябълки. За съжаление някои традиционни продукти за българската кухня се намират трудно. Забравете да намерите нашенски чушки и тиквички. На мен ми липсва много лападът, защото мразя спанак, който тук може да се намери навсякъде. Смокините са изключителен деликатес.Но за сметка на това тук е рай за експериментаторите. Пълно е с продукти, които нито сте виждали, нито сте чували за тях.
Има много морски продукти и сьомга.
За съжаление сладките неща си падат малко боклук, но пък има Lindt във всеки магазин. Milka е екзотика, която се продава предимно по европейските магазини.
Ако трябва да бъда честна, аз готова храна не мога да ям. Не пия и не пуша и вкусовите ми рецептори са много чувствителни. Ако не сте от таз категория, няма от какво да се притеснявате. Достатъчно е да не купувате най-евтините марки и всичко е ок.
Натуралните сокове, като че ли са рядкост тук.
Относно Organic-а. По-скъп е вероятно и по-полезен, но миналата година имаше няколко случая на заразани с ботулинов токсин от моркови ли, не си спомням, така че правете си сметката.
Месото е различно вкусно, ако пилето е евтино, много ясно, че не става за ядене. По-скъпите, обаче са си вкусни. Телешкото е най-популярното месо в Канада и е скъпичко, но вкусът е страхотен.
Скаридите са много и не са скъпи, зависи и от размера де.
Има много млечни продукти, а едно кило течна сметана струва 3$.
Ако обичате разни кексчета, тук ще се родите. Северна Америка е "родината" на кексчетата.
Колбасите са малко калпави, аз лично не съм и любител, ама съм сигурна, че за повече пари могат да се намерят свестни неща.
Хормони-мормони, холестерол и тинтири-минтири. Ако си купуваш сурови продукти и си приготвяш сам храната, тия продукти трудно ще се промъкнат в чинията ти. В пържените тиквички холестерол няма. Човек не може да се опази от всичко. Транс мазнините ще бъдат забранени в най-скоро време, а всеки продукт има етикет, на който е написано съдържанието им в продукта.
Това дето го ядяхме при бай Тошо сега можем само да го сънуваме, а това което ядем сега, при бай Тошо не можехме и да си го представим.
В сравнение с боклуците дето заляха Бг пазара, храната тук направо си я бива.
Не разбрах какъв е проблемът с бекона на закуска. Ако бачкаш на строеж или физическа работа, ти трябва енергия, т.е мазна мръвка! Айде стига превземки.
Последно за кафето French Vanilla на Tim Hortons е най-вкусното кафе, което съм пила през живота си. Да кафетата са по-слаби от тези в Бг, но на мен това ми допада, защото не ми е приятен начинът по който ме напряга силното кафе. Нито начинът по-който напряга хората около мен. Миналата седмица пих едно капучино в Second cup, беше пълна отврат, типично българка горчилка и аромат на препечен боб.
Абсолютно категорично е установено, че ключова характеристика на индивидуалното благополучие е принадлежността към морална общност, усещането, че си ангажиран с нещо отвъд тебе, което придава социален смисъл на съществуването.
chili

Мнение от chili »

Забравих да напиша за най-важното. Хлябът в Северна Америка е много, ама мнооого гаден. Абсолютен дунапрен, който още в устата се превръща от нишестяна филия в нишестяна топка, която остава несмляна в стомаха ви за вечни времена. Ако не е препечен просто не може да се преглътне. За капак е адски скъп. Има няколко евтини варианта, които се доближават до нормалното, но в общи линии машинката за хляб е необходимост.
Абсолютно категорично е установено, че ключова характеристика на индивидуалното благополучие е принадлежността към морална общност, усещането, че си ангажиран с нещо отвъд тебе, което придава социален смисъл на съществуването.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

chili написа:Забравих да напиша за най-важното. Хлябът в Северна Америка е много, ама мнооого гаден.
Е те тука си в някаква много, ама мнооого голяма заблуда. Хляба е в такова разнообразие, че трябва да си голям мазохист да си купуваш от евтиния дунапрен, дето наистина за нищо не става. :shock:
Let it go...
chili

Мнение от chili »

Тая тема мога сама да я напиша :). Нямам спирка :)!
Оризът, който се продава тук е предимно от дългозърнестия. Гаден е и не сме свикнали на вкуса му. От кръглия може да се намери много вкусен, само трябва да се оглеждаш внимателно. Последното е много важно, защото тук е пълно със стоки, които ти изглеждат съвсем познати, а като се прибереш вкъщи: Ама т'ва много особено, бе ...
Ми особено ще е, като няма кой да чете. То си пише, че сладкото е с наполовина захар от обичайното, а че беконът е с кленов сироп.
Бутер тестото е само една марка, взимала съм два пъти и ще ме накарат да се науча как се прави. Опаковката е 450 кирливи грама, но за сметка на това не бухва и има вкус на трици. Има точени кори, два вида, не са лоши.
Сладолед - на корем, колкото искаш и е страхотен.
Откак съм тук не съм яла свстни картофи, ама аз нали съм си от София, те и там си бяха пълен боклук. Човек, ако си постави за цел, ще си намери хубави.
bateto

Мнение от bateto »

Чили ,внимавай ,както си я подкарала в най скоро време ще развалиш фигурата за сметка на брича и паласките и даже и канадците няма да те харесват.Е за средно източните братчеди може и да си фиданка ,ако това те успокоява. :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ей, добре че я изрових тая тема - беше паднала към 3 страници надолу. Явно сме се разяли в студа и аз също съм качил някое кило.. :D

Chili, доста субективно представяш нещата - има хора на които всичко ще им се види обратно на твоето виждане.

Само 1 допълнение - купуваме и ядем почти само хляб Ciabatta от Костко на триъгълници - това най- прилича на хляб от канадските масово достъпни храни...
Публикувай отговор