Ами да допълня,ама преди това да питам-една жена или мъж ,ако държат на външния си вид това нещо неестественно ли е според вас и трябва ли те да се считат за чалгаджии.
mama_kenga написа:И още нещо - преди да слушате съветите на който и да било прочетете внимателно профила му. Ако видите повече от 1000 мнения бягайте надалече. Има такива пенкилери, че бедна ви е фантазията. Кримон е една от тях, внимавайте!
Мерси. Картта тази, не я бях виждал. За прериите ясно, ама за Отава имах по-топло мнение.
Бре, то в Йелоунайф с 2 градуса по-топло от вашто... аномалии...
Каква е тая шарена тема дето даваш, изприщих се. Все кранове го преследвали.
Да пестиш от ток в Канада си е жива цигания. Не съм си поглеждал фактурите колко изразходвам и колко струва тока поне от година (плащат се автоматично и в мейла ми се появява на всеки два месеца линк към сметката ми (който никога не отварям)), а съм студент и не работя.
Почти съм сигурен, че тока в Квебек е няколко пъти по евтин от БГ. Колко точно не знам, щото не ми се занимава да гледам фактурите.
А по темата има много писано и из други теми и не ми се повтаря.
Вземете си по една жена да ви готви, щото тукашните жени искат само едното нещо и после си отиват и ще трябва ти да готвиш и да шеташ. Затова и някои са си самички, а други сме с по няколко.
Тенджерите са най-важни, след това лъжиците и накрая вилиците, щото без папо не може
Виж чинии и чаши може и от тук. Но ако имате нещо кристално, домъкнете си го, че тука са мн скъпи
Вземете си дрехите дето си ги имате, някой костюм и да не забравите куфарите.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
aseto написа:Според мен всичко в Канада е по-евтино, отколкото в България.
и храната също са по-евтини от България.
Първо искам да споделя, че много харесвам Канада. Надявам се тя да се превърне в мой дом и да я обикна така както обичам БГ!
Казвам това като предисловие, защото искам да попитам нещо чистосърдечно и се надявам да не ми се отговаря язвително. Щото всеки, който изкаже мнение, носещо точка за БГ в надпреварата с Канада, често бива разкъсван на парчета.
Къде да намеря в Торонто по-евтина храна от тази в БГ?
Аз купувам-
кисело мляко 750 гр. 3$
хляб - 2 $
риба - 16 $ за кг.
месо - 10 $ за кг
луканка от БГ магазин - 25$ за кг
сирене - 15$ за кг
вино LCBO домейн бояр примерно - 10 $ за бр.
грозде - 6$ за кг
чушки - 6$ за кг
натурален сок - 5 $ за 2 л
Тези цени са подобни във всички големи хранителни вериги в Торонто. Съгласна съм, че има разпродажби, но аз не мога да търча единия ден в единия магазин, другия ден в другия магазин и да се надявам да уцеля някое пилешко бутче с изтекъл срок на годност да му бъде залепен нов етикет с "изгодна цена".
Според вас повредата в моя телевизор ли е и ако отговорът ви е ДА, приемам всякакви съвети как да го поправя!
И ако това са реалните цени на храните в Канада и аз не съм се объркала, моля някой да каже те наистина ли са по-ниски от тези в БГ?
Жени написа:Първо искам да споделя, че много харесвам Канада. Надявам се тя да се превърне в мой дом и да я обикна така както обичам БГ!
Казвам това като предисловие, защото искам да попитам нещо чистосърдечно и се надявам да не ми се отговаря язвително. Щото всеки, който изкаже мнение, носещо точка за БГ в надпреварата с Канада, често бива разкъсван на парчета.
Къде да намеря в Торонто по-евтина храна от тази в БГ?
Аз купувам-
кисело мляко 750 гр. 3$
хляб - 2 $
риба - 16 $ за кг.
месо - 10 $ за кг
луканка от БГ магазин - 25$ за кг
сирене - 15$ за кг
вино LCBO домейн бояр примерно - 10 $ за бр.
грозде - 6$ за кг
чушки - 6$ за кг
натурален сок - 5 $ за 2 л
Тези цени са подобни във всички големи хранителни вериги в Торонто. И ако това са реалните цени на храните в Канада и аз не съм се объркала, моля някой да каже те наистина ли са по-ниски от тези в БГ?
ами ти сигурно караш по баровски само в Доминион или СОбейс Иди в сиромашкия "Food Basics" ще видиш че е доста по-евтино, като например - чушките са 2$, грозде 3.50$, сирене 10$, натурален сок Тропикана 3.50$, месото 6-7$, риба 10$.
Ето ти поне 20-30$ по-малко ще дадеш на ходене, за едни и същи продукти. Като казвам изрично че продуктите са едни и същи, няма разлика, били те менте или истински.
Тия цени ми се виждат скъпи, макар че са нормални, за хора дето не си правят сметката и взимат първото, което им се яде и е на рафта.
Тия всичките ги взимам на промоция, когато са, сиренето на тенекия, плодовете и заленчука от пазара лятото и тнт, тука магазините се казват по друг начин (макар и на същия собственик) и няма смисъл да ти ги посочвам. Както казва жена ми: Шопинг из а фул тайм джоб...
Kan_Tangra написа:Вземете си по една жена да ви готви, щото тукашните жени искат само едното нещо и после си отиват и ще трябва ти да готвиш и да шеташ. Затова и някои са си самички, а други сме с по няколко.
Жени,
в Канада всичко е по-евтино, отколкото в България. Аз никога не си купувам РИБА в магазина, купувам си сьомга, ред снапър, скумрия , скариди и т.н. Ако сравниш цените с тези в България, тук е по-евтино. Ти каква РИБА си си купила за 16$ на кг и колко е същата тази риба в България. Колко струва сьомгата в България? Примерът с луканката е абсурден. Предполагам, че ако се разтърся все някъде ще намеря в Монреал боза по 10$ литъра и ще разтръбя колко скъпо е тук. Колко получава едно средно семейство в България и колко в Канада?
Моето мнение е, че ако имигрантите в Канада наистина мислят това, което твърдят в интервюто, че искат да си подобрят живота, да работят за това, да се адаптират към местните условия и прочие, Канада е отлично място за живеене-за кратко или постоянно. Има проблеми, климътът е суров, животът е динамичен, често изпълнен със стрес, времето не стига, роднините далече, в началото се налага да се мине през лайната, както се казва често. Едно е сигурно, периодът на лайната си има край, абсолютно всеки има своя шанс за по-добър живот. Има хора, които цял живот са мързелували и са обикаляли кръчмите, свикнали са на скъпи цигари и алкохол, на кафе-паузи през по-голямата част от работното време. Тях работните обувки ги отвращават, канадците са простаци, защото не говорят български. Много неща могат да се сложат в куфарите, ама българският начин на живот , с всичките му специфични мурафети, храни, екологични домати и евтини цигари и кръчми няма как да се събере.
Токът наистина е евтин. Хубаво е обаче човек да си прави сметка. За отопление на къщата сега плащам около 200$ на месец, но могат да са и 400$ ако не внимавам.
е къща .. говорехме за апартамент.
В моя пък апартамент парното е включено в наема. Като се сдобия с къща и аз ще се отоплявам с ток
то в България ако ще отопляваш къща с ток ...
А сьомгата тая седмица е 11$ в ига-та, и то филе без кости. 2-3 пъти си купих по ино кило и плющя само печена сьомга с кашкавал без хляб
А натуралния сок си го има и по 99цента, тоя дето прилича на тоя от бг и е
. Само, че ти правилно си се ориентирала към прясно изцедения и запечатан (и аз само от него пия), който в бг изобщо не се продава.
Само цената му дето е 3$, а не 5$ за 2литра. Ама явно зависи от надценките в магазина.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола