За качеството на стоките и магазините в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
pumpy

Мнение от pumpy »

Жени написа:
Nonika написа:
bateto написа:но модерното и качественно е в пъти по скъпо от това което се предлага в Бг.
ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!
Дори да не е в пъти по-скъпо си е просто по-скъпо в Канада, а и в БГ в момента има В ПЪТИ по красиви и качествени стоки (облекло и обувки)

Всъщност се оказва, че повечето, които са отдавна в Канада и вече са се връщали по няколко пъти в БГ, си пълнят куфарите с БГ покупки, при всяко пътуване!

Това си е мое наблюдение, но може да пуснем една анкета за обективност и да отчетем резултата, ако са много разнопосочни мненията по темата! :wink:
бях си в БГ през октомври и нямаше нещо качествено, което да е по евтино от Канада два примера:
1. детско яке БГ 96 лева, CA - 43+tx
2. дамски ботуши Hush Puppies БГ 395, CA 195+tx

вие си преценявате
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

да бе и аз бях изумен от бг цените както ги чувам по телефона.
ся живот и здраве кат си отида ще ривъртна със пресни коментари, обаче няма да е за дрехите, щото и аз съм от "поканатчилите" се само че от малък не ми пука кво нося, освен ако няма някакъв много специален повод(ама и тогава не гледам за марка и етикет - пълна педалщина)

на новопристигащите мога да кажа:

бъдете търпеливи, може след известно време и на вас да ви светне, че да изглеждаш като фолк звезда не само не е най-важно, ами е и необичайно както тук така и в европа.

аз съм бил потресен от някои европейски "малдажки тенденции" примерно кат бях 2002 във франция, за тийнейджърите беше много модно да си пъхат шушляка или квито там гащи имат на гъзъ си - в чорапите. грозно
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Жени написа: . Ама хората, когато дойдат за първи път от БГ също няма да ги познават в началото.
Тук не си права т.к. всеки има приятели или роднини в България, които ти дават информация.

Не знам за Торонто. ама дрехи в Монреал има за доста различни фкусове. Виж можеби чалгата (тъй популярен в Бг) , ще са малко ощетени. Като цяло цените на дрехите са по-ниски от България , особено на тъй наречените маркови дрехи ( Mango, Zara,Мехх,Esprit,Diesel и т.н.). Правят се реални намаления. Аз до България ходя често - всеки 9 -10 месеца. Наблюденията ми са .че в Бг евентуално може да се намерят по-евтини кожени обувки или пак кожени якета. Миналата година един приятел беше на гости -дойде с един сак . Тръгна си с два куфара пълни с дрехи. Та дрехи наистина няма нужда да си копувате.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Жени

Мнение от Жени »

dartcherniat написа:
Жени написа: . Ама хората, когато дойдат за първи път от БГ също няма да ги познават в началото.
Тук не си права т.к. всеки има приятели или роднини в България, които ти дават информация.
Не разбирам в какво не съм права? Имам предвид, че хората когато дойдат за пръв път в Канада няма да познават в началото пазара тук и ще им е нужно време да го опознаят.

Какво общо имат приятелите в БГ, които ти дават инфо?

И в допълнение ще кажа, че в БГ модата не е само попфолк. Ако смятате така много жалко!

А тук модата каква е - тип уайттраш?
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Жени написа:[
И в допълнение ще кажа, че в БГ модата не е само попфолк. Ако смятате така много жалко!

А тук модата каква е - тип уайттраш?
А грешката е моя , извинения за това. , прочетох като дойдат за пръв път в България- мислейки ,че визираш дълго отсъщващите българи. иначе е така, трябва време да се ориентираш. В началото , човек незнае, от къде да пазарува.

Модата в БГ не е само чалга , но е доста разпространена. По магазините е трудно да се намери нещо без къдрички, панделки и паетки. Момичетата ходят предимно еднакво облечени ( смисал един стил) и много нагримирани. Мен това лично не ми пречи и не ме интересува.

А хубавото тук е ,че всеки си ходи според каквато си иска мода и хич не му пука. В Монреал , специално, могат да се видят доста елеганто облечени хора.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

аве къде става това нещо - днес било минус 16 ?!? Тука беше плюс осем.
:shock:
Жени

Мнение от Жени »

Zorina, Благодаря за подкрепата! :)

Толкова хубаво го разказа в няколко реда, а аз няколко дни се пъна да се обяснявам :shock:

Просто ми се иска да не объркаме мелиса :rotaeye: и да не се подведе като мен и да си остави половината багаж в БГ.

Между другото БГ университетите(надявам се всички или поне повечето) вече издават нещо като дубликат на дипломата на английски със снимка и както си му е реда. Забелязвам, че когато дипломата ти е издадена на английски от родния ти университет се приема доста по-радушно от бъдещите работодатели, отколкото преводи на хвърчащи листи понякога от съмнителни преводачески агенции. Съмнителни за самите канадци, щото те искат превода да от канадски оторизиран преводач. Цените, на които аз се натъкнах бяха около 50 долара на страница. Дипломата ми с приложението има 8 страници и излиза доста скъпо особено когато дипломите са 2-3 (бакалавърска, магистърска и т.н.)
Софийският Университет например издава дубликат на английски срещу сумата от 35 лв.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

optics написа:аве къде става това нещо - днес било минус 16 ?!? Тука беше плюс осем.
Ами в Столицата (не на Нунавут).
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Жени написа: ... Забелязвам, че когато дипломата ти е издадена на английски от родния ти университет се приема доста по-радушно от бъдещите работодатели ...
Та от кои работодатели, по-точно, се приема радушно ...
Жени

Мнение от Жени »

ZanzibarHero написа:
Жени написа: ... Забелязвам, че когато дипломата ти е издадена на английски от родния ти университет се приема доста по-радушно от бъдещите работодатели ...
Та от кои работодатели, по-точно, се приема радушно ...
От БЪДЕЩИТЕ! Както е написано в цитата!
dartcherniat

Re: Какво да сложим в куфарите??

Мнение от dartcherniat »

zorina написа: Така че не е ли по-добре 1 пуловер - мейд ин Илиенци :wink: за 10 кинта, отколкото един "канадски" мейд ин Китай за 40-50 кинта????:

Че те на Илиенци къде са правени ? :lol: Май скоро не си ходила там - и какви са тия 10 лева. :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

optics написа:аве къде става това нещо - днес било минус 16 ?!? Тука беше плюс осем.
Ми тука в прериите беше толкова, и сега е. Ти тая карта не си ли я виждал?
http://www.weatheroffice.gc.ca/canada_e.html

Аз одеяла бих си взел, ама много място заемат в багажа. :?
И още по темата:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 9&start=82
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Жени написа:Zorina, Благодаря за подкрепата! :)

Толкова хубаво го разказа в няколко реда, а аз няколко дни се пъна да се обяснявам :shock:

Просто ми се иска да не объркаме мелиса :rotaeye: и да не се подведе като мен и да си остави половината багаж в БГ.

Между другото БГ университетите(надявам се всички или поне повечето) вече издават нещо като дубликат на дипломата на английски със снимка и както си му е реда. Забелязвам, че когато дипломата ти е издадена на английски от родния ти университет се приема доста по-радушно от бъдещите работодатели, отколкото преводи на хвърчащи листи понякога от съмнителни преводачески агенции. Съмнителни за самите канадци, щото те искат превода да от канадски оторизиран преводач. Цените, на които аз се натъкнах бяха около 50 долара на страница. Дипломата ми с приложението има 8 страници и излиза доста скъпо особено когато дипломите са 2-3 (бакалавърска, магистърска и т.н.)
Софийският Университет например издава дубликат на английски срещу сумата от 35 лв.
канадските преводачи са точно толкова добри колкото и останалите им специалисти - аз едно време ходих при една дето се казваше Шнайдер в Мтл, след като видях, че не може 2 реда да преведе на нормален английски, си преведох дипломата сам, а тя ми сложи само печат.
идеята за диплома на английски е добра ако има кой да я издаде на този език от университет в БГ
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

peter_pan написа:канадските преводачи са точно толкова добри колкото и останалите им специалисти - аз едно време ходих при една дето се казваше Шнайдер в Мтл, след като видях, че не може 2 реда да преведе на нормален английски, си преведох дипломата сам, а тя ми сложи само печат.
идеята за диплома на английски е добра ако има кой да я издаде на този език от университет в БГ
Панчев, не знам канадските преводачи какви са, но теб вече те видяхме във вихъра на преводаческия танц, та май ще е по-добре да не захващаш сам темата, освен ако не си загрижен за приповдигане настроението на съфорумците с повече смях и забава. :lol: :rotfl:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

MrGeek написа:
peter_pan написа:канадските преводачи са точно толкова добри колкото и останалите им специалисти - аз едно време ходих при една дето се казваше Шнайдер в Мтл, след като видях, че не може 2 реда да преведе на нормален английски, си преведох дипломата сам, а тя ми сложи само печат.
Панчев, не знам канадските преводачи какви са, но теб вече те видяхме във вихъра на преводаческия танц, та май ще е по-добре да не захващаш сам темата, освен ако не си загрижен за приповдигане настроението на съфорумците с повече смях и забава. :lol: :rotfl:
звучиш доста смешно с това си твърдение, но се радвам че го каза, наистина има шанс след теб да стане забавно;)
точно така мисля по въпроса:)
Публикувай отговор