Е хайде да кажа и аз. Засега съм в безтегловност. Много е тъпо така в неизвестност, но какво да се прави.
Интервюто мина добре. Разбрахме се с мадам. Дори не мисля. че имаше особен акцент. Аз всъщност слушах основно canal savoir, който е типично кебекарски и предполагам това ми помогна:
www.canal.qc.ca
Надявах се да не обяснявам за моето ниво 12 по френски, но с това започнахме: Ах, заявили сте много високо ниво на френски! - Ами, такова, то всъщност се пообърках, това е за английски. - Аха, така, така, сега ще видим и френския!
Проверихме, надълго и нашироко дипломи и сертификати. И тук държа да отбележа, че благодарение на преводачката, ми зачетоха втора специалност от строителния техникум - наше средно специално. Преводачката, според мен, беше изключително добронамерена и настояваше, че това е друга специалност.
После започна проверка на стажа и тук мадам се пообърка, щото моят стаж е тук няколко месеца, там други. Тръгна да ме пита за причините за имиграция. Казвам момент, аз имам още стаж, и връчвам писмото от китайците. Аха, ами разрешително за работа в китай - ами да ето...
Та за причините да кажете. Ами да....казах там каквото си знам...Ами какви качества притежавате. Ами такива...говоря разни езици. - Така ли и какви по-точно? - Ами такива...Аха, хубаво, я да си отбележа. Ами каква работа ще си търсите там? А имате ли представа дали има оферти? - показах си от интернет разпечатките - Да, добре, от кой сайт са? - Били ли сте в Квебек? -Не. Това беше на френски. На английски Какви трудности очаквате? - ами не очаквам. Ами добре.
И така же суи десоле ама в момента не мога да взема решение. Като гледам сте добре ама трябва пак да огледам всички атестации и да си въведа целия ви стаж в компютъра за да взема решение. Ама мисля че няма проблем ама все пак....Що не ми се обадите другата седмица да ви кажа окончателно.
Преди мен 2 семейства минаха успешно. Това от 2 часа излезе чак в 3:30. Следващото в 4:40. Моето интервю продължи 40 мин сигурно мадам беше вече уморена и не и се смяташе....знам ли...
Ами това е засега, черпим се чер:вено вино и така! Айде наздраве!