Hydro Quebec - Rate D или Rate DT?
-
- Обратна връзка:
Hydro Quebec - Rate D или Rate DT?
Народе, - въпросът е към тези, които знаят за какво става дума и могат да дадат съвет:
Hydro Quebec предлага две тарифи за Residential customers - обикновенната Rate D и Rate DT - за тези, които имат отопление , захранвано от два вида енергия - газ и ток, например /така нареченото dual energy/. Разликата в цената на тока при тарифата Rate DT при определени условия е огромна /при под минус 12 градуса тока става 3 пъти по-скъп/. В същото време на сайта си Hydro Q. твърдят, че тарифата Rate DT позволява да се правят голями икономии!?
Hydro Q. дават възможност тарифата да се избира, но на човек в такава ситуация му е необходим съветът на тези, които вече са минали по този път и зная на практика как реално изглеждат нещата като дойде накрая фактурата...
Предварително благодаря :idea:
Hydro Quebec предлага две тарифи за Residential customers - обикновенната Rate D и Rate DT - за тези, които имат отопление , захранвано от два вида енергия - газ и ток, например /така нареченото dual energy/. Разликата в цената на тока при тарифата Rate DT при определени условия е огромна /при под минус 12 градуса тока става 3 пъти по-скъп/. В същото време на сайта си Hydro Q. твърдят, че тарифата Rate DT позволява да се правят голями икономии!?
Hydro Q. дават възможност тарифата да се избира, но на човек в такава ситуация му е необходим съветът на тези, които вече са минали по този път и зная на практика как реално изглеждат нещата като дойде накрая фактурата...
Предварително благодаря :idea:
ако си на би-енерджи (т.е. имаш и друг енергоизточник освен тока) няма какво да мислиш ДТ тарифата е много по-изгодна. Просто когато е под -12 си ограничаваш разхода на ток и като теглиш чертата на края на годината си на сметка. Това особено силно важи ако си на газ. Той е най-евтината алтернатива. Комбинацията газ- термопомпа за отопление ще ти струва около 1500-1800 долара годишно включая топлата вода и тока за всички останали нужди. Всичко обаче е въпрос на бюджет и преценка. В сайта на Хидро-Кебек има цялата нужна ти информация.
-
- Обратна връзка:
Приятелю bgcanada - в сайта на Hydro Q. има преди всичко агитация - колко съм щял да икономисам при Rate DT.
Въпросът е - дали това е реално или е само реклама, за да се закачат лапнишаранковци? Според мен изгодата на Hydro Q. е в това, че чрез радио-датчика те имат данни в реално време къде каква консумация има и по този начин могат да пренасочват мощности при необходимост...
Другите ми разсъждения са, че ако съм на обикновенна D тарифа нищо не би ми пречило по същия начин автоматично да преквючвам термопомпата само на газ при ниски температури и пак няма да харча ток. Но ако не дай Боже стане някаква електронно-сензорна издънка - няма да ме чаржват по близо 18 цента за киловат-час, както е по тарифата DT
Прав ли съм или съм излишно подозрителен и на практика излиза, че Hydro Q. действително ми предлагат нещо добро с тарифата DT?
Въпросът е - дали това е реално или е само реклама, за да се закачат лапнишаранковци? Според мен изгодата на Hydro Q. е в това, че чрез радио-датчика те имат данни в реално време къде каква консумация има и по този начин могат да пренасочват мощности при необходимост...
Другите ми разсъждения са, че ако съм на обикновенна D тарифа нищо не би ми пречило по същия начин автоматично да преквючвам термопомпата само на газ при ниски температури и пак няма да харча ток. Но ако не дай Боже стане някаква електронно-сензорна издънка - няма да ме чаржват по близо 18 цента за киловат-час, както е по тарифата DT
Прав ли съм или съм излишно подозрителен и на практика излиза, че Hydro Q. действително ми предлагат нещо добро с тарифата DT?
Наистина е въпрос на гледна точка, но според мене си заслужава. Цяла година ползваш тока на 3 цента и за <в най-лошия случай, 2 месеца си на 5 пъти по-скъпо (не ми се рови из докиментацията но май беше нещо от рода на 16 цента за киловатчас). аз в такива случаи просто си планирам нещата правилно и да речем миялната машина работи през деня когато обиковено е над -12. Същото важи и за пералнята. Въпрос на организация. Моя електромер не е на радоидатчик. В интерес на истината незнам как превклчва, но аз си мислех че става според температурата в района, а не централно- незнам. Имам една лампа дето светва когато съм на скъпата тарифа и тогава се ограничаваме в тока. Ако силно се интересуваш мога да ти дам данни за миналата година и колко ток съм имал на евтината и на скъпата тарифа, но аз лично не бих избрал Д след като има възможност за ДТ. Забравих да ти спомена че освен всичко останало си падам и малко еколог и косачката ми също "бичи" на ток цяло лято 

Плащам по 67 долара на месец ток. Обикновено нямам големи суми за изравняване. Мога да ти пратя на лично точната консумация по месеци за изминалите 2 години. ако те интересува- пиши.bibco написа:bgcanada - само да допълня - колко горе-долу ти е тока при DT за година и отделно за зимните месеци?
Още веднъж - благодаря!
Тая система не е доусъвършенствувана според мен
. Подобрението което може да се внесе е следното:
Намираш някой печен комшия, който е на нормалната тарифа. Изпивате едно шише ракия и обсъждате подробностите, а те са:
Пускаш му едно кабелче да цоца ток на 3-4 цента когато е до -12С, а той те захранва по нормалната тарифа когато е под -12С. Естествено, решението трябва да е изпълнено грамотно-с автоматично превключване при падане под -12С и със измерване на потребеното и от двете страни
П.п. Горното е просто шега, ама ако някой знае как да си открие два абоната в един имот, може и да проработи
.
Упс, щях да забравя
Ако проработи искам процент за Ноу Хау 

Намираш някой печен комшия, който е на нормалната тарифа. Изпивате едно шише ракия и обсъждате подробностите, а те са:
Пускаш му едно кабелче да цоца ток на 3-4 цента когато е до -12С, а той те захранва по нормалната тарифа когато е под -12С. Естествено, решението трябва да е изпълнено грамотно-с автоматично превключване при падане под -12С и със измерване на потребеното и от двете страни

П.п. Горното е просто шега, ама ако някой знае как да си открие два абоната в един имот, може и да проработи

Упс, щях да забравя