Процент за car loan
Благодаря на всички,наистина трябва да питаш и разпитваш.Проценти навсякъде различно.Аз вече купих колата,дилъра в началото ми даваше8.9%,по банките ми даваха повече,ама се пазарих здраво и дилъра ми смъкна на 8%,но съм доволен за 2 годишна(2005) кола(Chevy Uplander)i 57000km. vzeh za 9500$.Има много хубав сайт за проценти mrcarloans.com и много хубав сайт за коли-www.trader.ca
Някой знае ли какъв е обикновено лихвеният процент при закупуване на кола втора употреба от автокъща във Ванкувър при положение, че downpayment-a е 55% от стойността? От скоро сме в Канада и нямаме кредит хистъри. Някой ако има опит, моля да сподели.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Да , ако се купува втора ръка с финансирне за дълъг период е добре човек да си направи хубаво сметката да не се окаже, че плаща като за чистак нова а е купил стара.7George написа:Процентите лихва ги взимат - не ги дават. Затуй всичко над 0 е много. Просто си харесай друга кола, с по-нисък или никакъв процент лихва. Често има такива промоции.
- Lub0
- Обратна връзка:
Абе какви за тези проценти за кредит лайн дето ги говорите, сега си погледнах моят в Роял Банк е точно 6.5%, без да е гарантиран с недвижим имот или нещо такова, сиреч съвсем обикновен лайн оф кредит... Моят съвет е вземете и се спазарате с банката преди да се съгласявате на тези цифри... Иначе 0% само за нова кола може човек да намери...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
И то за определени марки коли е 0 % но и тогава реално не е 0%.Иначе 0% само за нова кола може човек да намери...
Защо? Защото ако питате продавача следното: Ей сега ако ви платя цялата сума а не на изплащане колко би струвала колата? Продавача би ви казал да кажем с 300 $ по евтино.
Ето тази сума е реалната продажна цена на колата на дребно.
Тези 300 $ разлика представляват лихва ( компенсация ) за това че ще ви чакат 2-3-5 години да я изплащате тази кола, нищо че са ви казали 0 % лихва.
Както видяхте не е 0 % дори когато ви казват че е 0 %
- Lub0
- Обратна връзка:
Тук не съм много съгласен, примерно големите компании имат споразумения да кажем с Форд, Даймлер Крайслер и т.н. и служителите могат да копуват коли на дилър цена и когато финансирането е 0% плащаш една и съща цена независимо дали веднага кеш или за 5 години разсрочено.
Lub0 for President!
###############
###############
Любо съфорумниците не са служители на магазина за коли. Те са обиконвени клиенти.
Който не вярва да се обади на магазин за коли и да пита каква тоталната цена на колата при 0% финансиране и плащане за 5 години а след това да пита каква е цената ако плати цялата сума веднага.
Гарантирам ви че ще има разлика в цената ( не говоря за служители на магазина )
Който не вярва да се обади на магазин за коли и да пита каква тоталната цена на колата при 0% финансиране и плащане за 5 години а след това да пита каква е цената ако плати цялата сума веднага.
Гарантирам ви че ще има разлика в цената ( не говоря за служители на магазина )
в момента , кола които при кеш плащане е обявена за 10 К при финансиране с 0% лихва продажната и цена е към 13,5К . Ама това е само сега. Не знам дали и по принцип е така. Излиза , че 0% лихва , която ужким обявяват всъщност е към 35% за целия период на изплащането . Иначе кредитна линия необезпечена на нисък процент имат доста хора - ама за целта трябва да си бил повечко време клиент на банката - поне при нас не стана за 2 г, а за малко повече време. И не е фиксиран процента а праим + нещо си. И пак е повече от 3% които ми дават за 9 месеца от кредитната карта