Процент за car loan
Процент за car loan
Здравейте,искам да си купувам кола с financing и в автокъщата ми предлагат 8.9%,а в TD Bank ми дават 11%? за сума от 8000$.Мисля,че това са доста големи проценти.Някой знае ли в други банки или финансови организации какви проценти дават?Благодаря ви предварително.
За какъв срок е заема? По принцип процентът ми изглежда висок, но сигурно зависи и от големината на заема. Сега канадските дилъри намалиха процентите заради падането на ЮС долара и са по склонни към компромиси заради факта че хората купуват от УСА. Аз скоро взех кола на финансиране от Нисан Канада - за около 20000 хиляди дават 3.9% лихва за 60 месеца и 5.9% за 72 месеца.
Ако купиш нова кола директно от дилър процента е един ,ако купиш усед от автокъща е друг.В този случай автокъщата ти намира кредитора ,който е банка или др. финансова институция.При мен практиката беше следната ,купувах 2 год. кола от автокъща ,обиколих банките и процентът им варираше м/у 8,5-11,автокъщата ми намери и ми предложи заем от банка с която те работят-7,60.Същата тази банка ,когато самостоятелно кандидатсвах ми даваше 9,5.
Това обаче преди около 3 год.,сега основния процент е по висок.
Това обаче преди около 3 год.,сега основния процент е по висок.
Лайн ъв кредит е също с висок процент-над 9%.Купувам втора ръка кола на 3 години,но банката ми дава много голям процент 11%,а дилъра на автокъщата-8,9%.Та мисълта ми е някъде да дават по малко по другите банки,ако некой е минала по тоя път да сподели.Иначе за нова кола процентите са малки дори някъде са 0 процента.От УСА няма как да стане там трябва да платя кеш цялата сума,а аз искам на изплащане за 60 месеца както е обичайно.
Моя случай. Хонда Одиси 2002 си спестих над $6000 купувайки от САЩ. Давайки парите каш, можеш да договаряш по добра цена с УСА дилъра. Недостатъка е както спомена лайн оф кредита, но $6000 избива какъвто и да е лихвен процент.Pehlivan написа:Лайн ъв кредит е също с висок процент-над 9%.Купувам втора ръка кола на 3 години,но банката ми дава много голям процент 11%,а дилъра на автокъщата-8,9%.Та мисълта ми е някъде да дават по малко по другите банки,ако некой е минала по тоя път да сподели.Иначе за нова кола процентите са малки дори някъде са 0 процента.От УСА няма как да стане там трябва да платя кеш цялата сума,а аз искам на изплащане за 60 месеца както е обичайно.
моите 2цента. успех
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
-
Предполагам колата е нова. Да имаш информация за коли на старо от УСА - дилари или пак сите където може да се погледне. Мерси.Kiwi написа: Моя случай. Хонда Одиси 2002 си спестих над $6000 купувайки от САЩ. Давайки парите каш, можеш да договаряш по добра цена с УСА дилъра. Недостатъка е както спомена лайн оф кредита, но $6000 избива какъвто и да е лихвен процент.
моите 2цента. успех
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
http://autos.yahoo.com/used_cars.htmldartcherniat написа:Предполагам колата е нова. Да имаш информация за коли на старо от УСА - дилари или пак сите където може да се погледне. Мерси.
имаше един добър сайт за автодилъри, потърси в гуугл, има десетки сайтове
-
Мерси. Аз в гууле търся, исках евентуално да спестя някакво време и да видя за нещо изпитано.Kiwi написа: http://autos.yahoo.com/used_cars.html
имаше един добър сайт за автодилъри, потърси в гуугл, има десетки сайтове
А така като ровя , гледам че Тоyatite по специално Echo на старо v USA i Canada са почти на една цена .
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вземи под внимание факта ,че цените в мтл. на колите са с 30% по ниски от тези във Ванк. и инфото което го дава Киви може да не ти е от полза..
по мое скромно мнение няма чак такава голяма разлика в цените на масовите употребявани возила м/у америка и монтреал ,че да си заслужава .разликата е при луксозния и високия клас и при новите заради моментното съотношение на двете валути.
ако искаш да си купиш 2,3 год.Ауди,БМВ,Мерцедес или Волво бягай до Калифорния,ако търсиш евтина американска барака -Луизиана,Алабама,Мисури,ако търсиш Тойота,Хонда среден клас -източните щати ,но там цените са по високи.
общо взето по ниски цени от тукашните в америка поддържат масовите американски коли и луксозните европейски.
по мое скромно мнение няма чак такава голяма разлика в цените на масовите употребявани возила м/у америка и монтреал ,че да си заслужава .разликата е при луксозния и високия клас и при новите заради моментното съотношение на двете валути.
ако искаш да си купиш 2,3 год.Ауди,БМВ,Мерцедес или Волво бягай до Калифорния,ако търсиш евтина американска барака -Луизиана,Алабама,Мисури,ако търсиш Тойота,Хонда среден клас -източните щати ,но там цените са по високи.
общо взето по ниски цени от тукашните в америка поддържат масовите американски коли и луксозните европейски.