Някой с ПЕРМАНЕНТ КАРТА скоро подавал ли е документи за виза за Щатите?
ако да - какъв е резултата (предполагам в повечето случаи е положителен

добре де, това е нещо идиотско. значи как изобщо да планирам нещо, камо ли пък да резержирам, при положение , че незнам какъв ще бъде резултата.Veliko написа:основат. причини=туризъм- с хотелски резервации, конференции, бизнес срещи, на гости на легални приятели пр. Трябва да докажете ties w Canada i wzemate 10 god. viza.
chili,chili написа:Конкретно по въпроса. Явяването за американска виза с pr карта е същото като да се явиш на интервю в Бг с малка разлика/ В Бг доказваш, което важи за всякакъв вид туристическа виза, че имаш дълбоки връзки с родината и затова ще се върнеш и няма да останеш нелегално в САЩ. Е, нюансът за Канада е следният - трябва да докажеш, че имаш дълбоко установени връзки с Канада, което ако питате мен е много по-трудно. Има негласно правило на pr-и с по-малко от година престой да им се отказват такива визи. Разбира се издаването на виза е работа на имиграционният офицер, така че всичко е в неговите ръце. Ако прецени, че бихте се завърнали, ще получите виза.
Аз имах два пъти издавана виза от Бг, едната многогодишна, опитах миналата година да си изкарам от Quebec, отказаха ми без никакво колебание. Естествено, ако имаш хубава работа, къща, кола и други обратно притеглящи фактори, нищо чудно да ти издадат виза.
Който не играе, не печели. Прецени си шансовете и вземи решение.