Чехите спират да летят до Монтреал от 2008
Подкрепям напълно. Ония тъпунгери от КЛМ не зная защо толкова ги хвалят ... КЛМ към Монтреал беше един стар вмирисан самолет. Същевременно чехите бяха къде по добре от тях. Хараната бе по добра, обслужването, самолета бе чист..lilian100 написа:Чехите имат много добро обслужване. Много по-добро от KLM например.
Някои от пишещите тук имат такива претенции все едно само с Конкорд са летели ...
И относно сравнението с американските. Не зная с какви комапнии аналгин е летял но има такива американски каруци че не е истина.
Всеки има право на мнение - нали затова е този форум.lilian100 написа:Чехите имат много добро обслужване. Много по-добро от KLM например.
Някои от пишещите тук имат такива претенции все едно само с Конкорд са летели ...
Иначе от мненията дотук се разбира, че чехите не бяха перфектната авиокомпания, но имаха добри цени и аз лично съжалявам много, че вече няма да се лети с тях и едва ли занапред ще се намират цени от порядъка на 900 долара Монтреал-София-Монтреал ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ на всички - доволни или не от обслужването им

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
такива цени има , напр. луфтханза за настоящия период , намерихме цена за 1000 долара с такси , отиване и връщане и то от монреал .
авиокомпаниите се конкурират взаимно като на всеки пазар и цените са почти изравнени .
за пример давам еър франс с цени от 498 долара без такси , отиване и връщане пак в момента .
вече е неоходимо да намерите дата , на която тази цена е налична .
а причините за анулиране на полета са различни , напр. откриване на друга дестинация , която е по-рентабилна за компанията от гледна точка на разхода на точно този тип самолет .малко е трудно чса да се конкурира например с 3 полета на еър франс и един на клм дневно до монреал , или няколкото полета ( codeshare ) на луфтханза .
авиокомпаниите се конкурират взаимно като на всеки пазар и цените са почти изравнени .
за пример давам еър франс с цени от 498 долара без такси , отиване и връщане пак в момента .
вече е неоходимо да намерите дата , на която тази цена е налична .
а причините за анулиране на полета са различни , напр. откриване на друга дестинация , която е по-рентабилна за компанията от гледна точка на разхода на точно този тип самолет .малко е трудно чса да се конкурира например с 3 полета на еър франс и един на клм дневно до монреал , или няколкото полета ( codeshare ) на луфтханза .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
tochica написа:такива цени има , напр. луфтханза за настоящия период , намерихме цена за 1000 долара с такси , отиване и връщане и то от монреал .
авиокомпаниите се конкурират взаимно като на всеки пазар и цените са почти изравнени
В крайна сметка ако имаш желание и необходимост, колкото и да струва билета ще си го позволиш. Желая ви приятни полети и хубави цени на билетите!

Tочно защото всеки има право на мнение, аз си казах моето. Чехите имат много по-добро обслужване от някои други играчи на пазара.DIMELBE написа: Всеки има право на мнение - нали затова е този форум.
Иначе от мненията дотук се разбира, че чехите не бяха перфектната авиокомпания, но имаха добри цени и аз лично съжалявам много, че вече няма да се лети с тях и едва ли занапред ще се намират цени от порядъка на 900 долара Монтреал-София-Монтреал ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ на всички - доволни или не от обслужването им
А от кои мнения дотук се разбира, че чехите не били "перфектната" авиокомпания - може би от мнението на Аналгин? И ако може да ми дадеш твоето определение коя точно от всички авиокомпании, дето летят Монтреал-София, е "перфектната" авиокомпани?
Защото главната цел на всички авиопревозвачи е да правят пари и затова непрекъснато пестят от храна, гледат да си напълнят самолетите, и много-много не се съобразяват с удобствата на клиентите. Ако ми посочиш една авиокомпания дето да е нещо по-различно - супер.
Иначе плюенето по чехите колко били зле, а другите колко били "перфектни", започва да ми се струва като част от негативен PR на някой от конкурентите на CSA.
Какви PR-и са те подгонили не мога да разбера. Казах вече, че ме яд , че чехите няма да летят до Монтреал, не разбирам къде видя "плюене"?!lilian100 написа:Tочно защото всеки има право на мнение, аз си казах моето. Чехите имат много по-добро обслужване от някои други играчи на пазара.DIMELBE написа: Всеки има право на мнение - нали затова е този форум.
А от кои мнения дотук се разбира, че чехите не били "перфектната" авиокомпания - може би от мнението на Аналгин? И ако може да ми дадеш твоето определение коя точно от всички авиокомпании, дето летят Монтреал-София, е "перфектната" авиокомпани?
Защото главната цел на всички авиопревозвачи е да правят пари и затова непрекъснато пестят от храна, гледат да си напълнят самолетите, и много-много не се съобразяват с удобствата на клиентите. Ако ми посочиш една авиокомпания дето да е нещо по-различно - супер.
Иначе плюенето по чехите колко били зле, а другите колко били "перфектни", започва да ми се струва като част от негативен PR на някой от конкурентите на CSA.
А ако искаш да ти сравнявам авиокомпании - то хайде нека да не го правим, естествено е, че има по-добри (няма да назовавам ще ме изкараш техен рекламен представител), но въпросът е, че всички предпочитаме ниските цени - а CSA бяха с едни от най-добрите и сега ВСИЧКИ ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ!
Това е - нито съм PR нито плюя някой - чети между редовете.

Монреал-София
Здравейте,
току що прочетох във форума тази информация и направо се шашнах. Аз трябва да пътувам с Чехите от Монреал за София на 05.01.2008 г. С купен билет съм отиване-връщане (от София до Монреал и сега Монреал-София) Билета съм го купила от България и тази информация много ме обърка. Моля пишете каквото знаете. Това означава ли, че този полет няма да се състои и не би ли трябвало да ме уведомят за това? Ако някой знае повече моля да пише. Благодаря.
току що прочетох във форума тази информация и направо се шашнах. Аз трябва да пътувам с Чехите от Монреал за София на 05.01.2008 г. С купен билет съм отиване-връщане (от София до Монреал и сега Монреал-София) Билета съм го купила от България и тази информация много ме обърка. Моля пишете каквото знаете. Това означава ли, че този полет няма да се състои и не би ли трябвало да ме уведомят за това? Ако някой знае повече моля да пише. Благодаря.
Re: Монреал-София
Такова решение да се спре обслужването на дадена дестинация не се взима от днес за утре и едва ли биха ти издали билета ако знаеха че линия ще бъде закрита - затова най-добре провери в самата авиокомпания как стоят нещата.Ema написа:Здравейте,
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Нямам много голям опит в полетите и авиокомпаниите, но нека някой с повече опит ми посочи колко други авиокомпании предлагат полет, при който не е необходимо да нощуваш я в Лондон, я в Париж и на следващия ден да летиш (това несъмнено оскъпява допълнително пътуването) и при който кацаш в светлата част на деня. Аз поне намирам на ЛОТ с 2 прекачвания и кацане след полунощ, КЛМ с едно прекачване, които май пристигат късничко и Еър Франс, при които трябва да се нощува в Париж (такси от летището до града, нощувка в хотел и такси обратно трябва да бъдат добавени към цената на билета). Така че добри или лоши чехите предлагаха добра комбинация от цена, време на кацане и брой прекачвания.
I am here because you broke something!
Не е задължително да нощуваш в Париж или Лондон или да сменяш летища. И двете компании Air France и British, имат различни полети. Правиш трудните прекачвания само, когато вече няма места за хубавите полети. Затова е добре просто рано да се резержираш полетите. Единственото лошо при British са високите летищните дати и дори чистата цена набилета да не е много висока, такси от 400-450$ оскъпяват достатъчно цената. Иначе остава Lufthansa, като добра компания с едно прекачване обикновено.Darkblade написа:Нямам много голям опит в полетите и авиокомпаниите, но нека някой с повече опит ми посочи колко други авиокомпании предлагат полет, при който не е необходимо да нощуваш я в Лондон, я в Париж и на следващия ден да летиш (това несъмнено оскъпява допълнително пътуването) и при който кацаш в светлата част на деня. Аз поне намирам на ЛОТ с 2 прекачвания и кацане след полунощ, КЛМ с едно прекачване, които май пристигат късничко и Еър Франс, при които трябва да се нощува в Париж (такси от летището до града, нощувка в хотел и такси обратно трябва да бъдат добавени към цената на билета). Така че добри или лоши чехите предлагаха добра комбинация от цена, време на кацане и брой прекачвания.
Интересно ми е ти откога си в Монтреал и как успя да натрупаш толкова опит с авиокомпаниите. Май в профила си пишеш, че си дошъл в Канада през 2007 (това го видях, защото чета между редовете). Значи за няколко месеца прецени какво е нивото на по-големите превозвачи и дори си направи извода, че "естествено" има по-добри от чехите. И че едва ли не единсвеното предимство на CSA са ниските цени.DIMELBE написа: ... А ако искаш да ти сравнявам авиокомпании - то хайде нека да не го правим, естествено е, че има по-добри (няма да назовавам ще ме изкараш техен рекламен представител), но въпросът е, че всички предпочитаме ниските цени - а CSA бяха с едни от най-добрите и сега ВСИЧКИ ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ!
Аз пък ти казвам, че имам опит с чехите и с KLM. И обслужването на холандците е много по-лошо от това на чехите. Така, че ако имаш опит с по-добър превозвач - моля сподели. Не бих си помислила, че си рекламен представител на съответната авиокомпания.
И все пак да не забравяме, че коментираме превозвачи, обслужващи дестинацията София-Монтреал.
Започвам вече да се дразня и това е последното, което ще напиша, защото нямам намерение да се впускам в онези дълги и безсмислени словесни дуели с НИЩОТО. В Монтреал съм от 07.10.2006 НЕ ОТ 2007 (леко си объркала реда на годината и месеца в профила ми, когато го правих все още ги подреждах по българския стандарт - ден, месец, година, а ти четейки между редовете, от бързане ДА СЕ ЗАЯЖДАШ май не го забеляза, трябваше да погледнеш и горните датички). За една година и малко тук, се връщах в България 2 пъти поради лични причини. ОСВЕН ТОВА, не е нужно да дойдеш да живееш в Канада, за да пътуваш със самолет и преди да дойда в Монтреал съм пътувала поне 30-40 пъти със самолет, така че, хайде да спрем дотук, че просто не ми се пише вече - НЯМА СМИСЪЛ. Каквото и да напиша, ще го разбереш погрешно.lilian100 написа:Интересно ми е ти откога си в Монтреал и как успя да натрупаш толкова опит с авиокомпаниите. Май в профила си пишеш, че си дошъл в Канада през 2007 (това го видях, защото чета между редовете). Значи за няколко месеца прецени какво е нивото на по-големите превозвачи и дори си направи извода, че "естествено" има по-добри от чехите. И че едва ли не единсвеното предимство на CSA са ниските цени.DIMELBE написа: ... А ако искаш да ти сравнявам авиокомпании - то хайде нека да не го правим, естествено е, че има по-добри (няма да назовавам ще ме изкараш техен рекламен представител), но въпросът е, че всички предпочитаме ниските цени - а CSA бяха с едни от най-добрите и сега ВСИЧКИ ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ!
Аз пък ти казвам, че имам опит с чехите и с KLM. И обслужването на холандците е много по-лошо от това на чехите. Така, че ако имаш опит с по-добър превозвач - моля сподели. Не бих си помислила, че си рекламен представител на съответната авиокомпания.
И все пак да не забравяме, че коментираме превозвачи, обслужващи дестинацията София-Монтреал.

Виж сега DIMELBE, това че си пътувал 30 пъти със самолет по света, не означава, че си запознат с превозвачите по дестинацията Монтреал-София. И аз съм пътувала по други направления преди, но тук коментираме авиокомпаниите, извършващи полети от Монтреал до София и обратно. Та в тази връзка исках да ми споделиш твоя опит точно с тази дестинация, а не да даваш голи квалификации за нивото на чехите.
И освен това, хайде ако обичаш, поясни на клиентите на CSA, които вече са си купили билети, откъде имаш информацията, че те няма да летят през 2008. Защотото като гледам доста успя да ги притесниш и е редно и коректно да ни осветлиш за източника си.
И освен това, хайде ако обичаш, поясни на клиентите на CSA, които вече са си купили билети, откъде имаш информацията, че те няма да летят през 2008. Защотото като гледам доста успя да ги притесниш и е редно и коректно да ни осветлиш за източника си.