FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!
интервю
за роднини и приятели въобще нас не ни попита мене бакалавър ми е финанси, а магистратурата счетоводство и контрол и затова и мене ме пита за ордена и аз казах че съм си избрала един и й го показах разпечатан.Имам 4 години и половина стаж като счетоводител.
Успех!
Успех!
здрасти и от мен
здравейтеи от мен аз също съм сама кандидатка и нещо не мога да намеря информация за тези ордери нямам в поканата такъв документ но идея нямам какво ще кажа ако ме попита нещо в тази посока моля ви ако искате дайте ми малко инфо по този варос благодаря
- ZanzibarHero
elinor написа:професията счетоводител е от регулираните ....
От личен опит: Френският няма значение (разбирала си я). Важно е било, че си оптимистично настроена, най-вероятно си я гледала в очите (това много го обичат), образована си, работила си догато си учила (това е правило тук). Харесала те е ... ИЗВОД: Ставаш за Канада.ЕЙ ама какво направих аз не се представих - Сама съм, средно образование - счетоводство, стаж три години, висше - колеж и магистрътура - финанси - стаж 6 месеца, още съм работила като сервитьорка, барманка, готвач......всичко което се работи докато си студент, а и в косервна фабрика. Нива: на френски 7/7, английски 1/4.
Общото ми впечатление е - жената е мила, но не и разбирах добре, затрудняваше ме определено, но не фатално
Под регулирана професия най-вероятно се разбира Acounting. Иначе по-ниските позиции Bookkeeping, са изключително емигрантски (счетоводството е едно и също навсякъде по-света), можеш да учиш за него, ако имаш познати можеш и със средно образование да бъдеш и пак да намериш работа (това важи повече за Канадците).
На прав път си ... Успех
irty6 не се притеснявай да разпитваш, нали знам колко жадно четях и аз постингите на всеки преминал. Нямам роднини в Канада, имам приятели, но въобще не ме попита за тях.....обаче аз си ги вмъкнах, когато разказвах как смятам да се справя с търсенето на работа, и защо съм избрала Квебек. Занзибархиро е прав, усмихвах се много и я гледах в очите, това наистина и харесва, постаянно ти търси погледа. На тези които нищо не знаят за ордерите - ако не сте получили такава декларация значи не ви засяга, ако случайно ви попитат за тези ордери, достатъчно е да знаете че това са професионални организизации които регулират някой професии, мисля че ордерите са 46, казвате си това и че вашата професия не е от регулиранети.......после се усмихвате и ако напъва за още, миличко се измъквайте с изречението , знам за тях, но не съм се запознала точно., смятам че ще свърши работа.
и аз да кажа нещо
занзибарнеро дано да си прав че френският няма значение защото аз от притеснение незнам дали ще я разбера на български камо ли на френски това с усмивките го мога и ще я гледам в очите но най-големият ми страх е данеби да изстреля светкавично някое вапрошче и аз да стоя като препарирана и край благодаря на елинор за инфото аз съм на ринга на 27.11.2007г. във вторник да ми стискате палци и на всички които им, предстои интервю успех 

- ZanzibarHero
Re: и аз да кажа нещо
Не ме разбирай погрешно. Езика, с който заминаваш, има значение. Българите, каквито сме си перфекционисти обаче, често изпускаме факта, че езика е средство и нивото на владеене е пряко свързано с някаква конкретна ситуация. В случая интервю (без значение дали за одобрение за емиграция или за някаква работа). Самото достигане до тази фаза е награда. Когато дойдеш тук ще разбереш, че не всяко кандидатстване, дори за най-мизерна позиция, води до интервю. Но това е тема за друг разговор.maria86 написа:занзибарнеро дано да си прав че френският няма значение ....
Ако изкаш да командваш Канадци трябва или да си собственик на компанията или да говориш като тях. Второто, даже като имигрантски слух не съм го чувал да е ставало. Това е втори език все пак ...
Ако си се насочил(а) към по-ниски позиции (особено в голям град - Монреал, Торонто etc.) там се състезаваш с китайци, араби, индийци, латино .... Добре че сме европейци и езика ни има общ корен, ако не се паникьосаш имаш по-големи, от всички гореизброени, шансове. Като тръгнеш към по-платени позиции, започват да изкачат Канадци и става отново интересно.
Та така за езика .... Концентрирай се на предстоящата задача. Опитай да преразкажеш документите, които си им дала на френски (английски). Те не могат да те питат за друго, освен за това, което ти си им го смляла. Това са правилата ... Казвай само това, което те искат да чуят и вече са видели във формулярите. Аз се бях изсилил и изпратил публикация, в която се цитираше моето име. Естествено ме накараха да я преведа. Аз вече си я бях превел за себе си. Какво пише в тази публикация нямаше никакво значение, те не са специалисти, а бюрократи. Гледат как си облечена, как си кръстосваш краката, как си движиш ръцете (ние Българите много жестикулираме и те от време на време залягат).
Има много правила, но аз най-харесвам едно: Когато не знаеш как да се държиш, дръж се естествено.
Честито на всички успяли на инатервюто! Поздравления и най-сърдечни пожелания занапред!
За неуспялите-не се отказвайте на този етап! Продължавайте да учите, ходете на уроци, слушайте радио и телевизия само НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!!!! Нещата невинаги (дори рядко) се подреждат така както ги искаме, още от първия опит, така че продължавайте в същия дух и ще успеете! Много от заминалите са се явявали пак за доучване на езика и са успяли, така че дръжте се, хора, и не се отчайвайте! Заслужава си, ще видите!!!

За неуспялите-не се отказвайте на този етап! Продължавайте да учите, ходете на уроци, слушайте радио и телевизия само НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!!!! Нещата невинаги (дори рядко) се подреждат така както ги искаме, още от първия опит, така че продължавайте в същия дух и ще успеете! Много от заминалите са се явявали пак за доучване на езика и са успяли, така че дръжте се, хора, и не се отчайвайте! Заслужава си, ще видите!!!
Здравейте от мен! Аз се включвам малко късно,защото нямам нет и пиша от зала.Сирена и Тупарова не се отчайвайте , изчакайте отговора от Виена ,премислете - сигурна съм , че все има изход от ситуацията.Не се отказвайте!!!След толкова много труд, трябва да продължите!!!Стискам палци отговорът на Виена да е положителен и да получите сертификатите!!! 
welder написа:
...Аз и казах, че искам да работя същото нещо и тук дойде времето на поредния ми коз- полуофициялно предложение за рабора в Канада и то по специалността ми ...
Можеш ли да ми кажеш какво представлява това полуофициялно предложение за работа,стандартен формуляр или ......
Мерси предварително
Можеш ли да ми кажеш какво представлява това полуофициялно предложение за работа,стандартен формуляр или ......
Мерси предварително
Re: welder написа:
Можеш ли да ми кажеш какво представлява това полуофициялно предложение за работа,стандартен формуляр или ......welder написа:...Аз и казах, че искам да работя същото нещо и тук дойде времето на поредния ми коз- полуофициялно предложение за рабора в Канада и то по специалността ми ...
Мерси предварително[/quote]
Здравейте,аз съм далеч от вашите вълнения за сега,но искам да ви питам-на въпроса за мотивацията и защо Квебек какво отговаряте,дали стандартните клишета вършат работа или ако си кажа истината,че не искам да живея в БГ и ден повече от необходимото и че Канада би била сбъдната ми мечта дали няма да направи лошо впечатление...мисля,че ме разбрахте какво имам впредвид.
Re: welder написа:
Прочети следващия ми пост, вече отговорих на този въпросeugenie написа:Можеш ли да ми кажеш какво представлява това полуофициялно предложение за работа,стандартен формуляр или ......

Можеш да кажеш всичко това, но избягвай да говориш лоши неща за родината си, не се приема добре.kambanka написа:дали стандартните клишета вършат работа или ако си кажа истината,че не искам да живея в БГ и ден повече от необходимото и че Канада би била сбъдната ми мечта
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!