Характерните 4ерти на средностатисти4еският канадец.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
zorina

Мнение от zorina »

7George написа:
zorina написа:по-скоро обратното, средностатистическия българин Бай Ганьо ли е?
Неее, ние тука сме подбрани, въобще не сме средни и Бай Ганьовци..
Джордж,
верваме ви :P вервайте ни и вие винаги каквоот и да пишем ....!!!!! безрезервно, безкористно, безподозрително, безсъмнително..........

абе така както вярва средностатистическия канадец :P :P
zorina

Мнение от zorina »

bateto написа:средностатистическият канадаец обикновенно си получава чека в петък вечер ,а не в четвъртък сутрин и си го изпива и изпушва през уикенда. :D
батето, ама в това има ли нещо лошо :?: с кой да си го изпива, с нас ли :wink: :wink: те се пестат хората :P
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Преводите на парите и чековете обикновено ги даватв четвъртак или сряда.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
7George

Мнение от 7George »

IRA написа:Преводите на парите и чековете обикновено ги даватв четвъртак или сряда.
Тука ги дават в петък към края на раб. време, щото иначе ще запразнят още от петък, много средни канадци - без майтап! :beer: :beer:

Като гледам : доста съфорумци са налапали джама вече - нормално е, Saturday Night! :beer:
Последно промяна от 7George на Съб Ное 17, 2007 11:20 pm, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

Вервайте на бате гевреко-800 , той е ваща пътеводна светлина , Бате , ние сме с теб още 800 пити кашкавал , с лук , нема значение от пуса и си в България на Кон Дю , барем той ще ти оправя фейса след всеки спор с Петър Панчев :cry:
Bobar

Мнение от Bobar »

Вярно е че нацията си носи дадени черти, но това е доста размито.
Аз мисля че има хора всякакви във всяка държава - разликата е в процентното отношение на различните групи хора.
Иначе мисленето обуславя къде ще попаднеш и как ще свършиш.
За жалост ние българите си имаме доста негативен багаж като начин на мислене и култура.
Канадците не са перфектни, но се научих на доста неща от тях - да поясня само че трябва да внимаваш то кого приемаш.
Иначе като цяло в Канада има много възможности, но в началото е доста трудно, особено за тези които идват с много илюзии и неподготвени.
Трябва да имаш реален и практичен план.
Хайде да не прекалявам, но живота в Бг не мога да го сравня с тук.
Тук има много възможности да се развиваш.
chili

Мнение от chili »

Зависи къде се намираш, но принципно са мили, сърдечни и любезни хора. В Квебек не съм имала много приятни впечатления, но знеш ли, може би навсякъде по света важи правилото за класата. Колкото са по-бедни хората, толкова са по-зли.
Като се замисля любезността и сърдечността са най-ярките им черти. И моля да не следват тълкувания от типа, че това е лицемерие, защото не е.
А, и чувството за хумор. Страшни шегаджии са.
bateto

Мнение от bateto »

чили ,вземи си жиголо бе жена.не струва скъпо. :wink:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

важно е да се уточни дали става въпрос 1.за средния канадец 2-3 поколение имигрант от европейски произход или 2.канадеца 2 поколение имигрант от другаде или 3. канадеца 1- поколение имигрант без значение от къде;
Аз виждам доста разлики между тези 3
за 1 и 2 е типичен канадския прагматизъм, като при 1 това може да се съчетава с типична ограниченост и убеждение че Каната е най-доброто място за живеене на света след като толкова много хора идват там.
За 1, вариант кебекуа, е характерно също чувството за хумор, топлотата и гледането по лек начин на живота, което е приятно да се види в сравнение със студенината на типичния инглиш канатец от БС или Албърта. Типичния кебекуа смята че Кебек е най-доброто място за живеене, не Каната, но не защото всеки идва там, а защото той наистина обича това място и го чувства своя родина, а не Каната като цяло, която не е лесно да обикнеш поради големината и и многото и труднодостъпни райони. За типичния кебекуа е характерен шовинизма, но не расизма, който е типичен за канатеца от БС, Албърта и други английски провинции.
Като цяло, кебекуата е далеч по-приятна компания от английския канатец с много черти, които лично на мен ми напомнят много на българина, табарнак:) добра разлика между двата типа - филма бон коп бад коп - най-успешната екшън комедия в цялата история на канатското кино
Само за 2 - доста по-голям интерес към света и към другия човек, повече способности и по-добро владеене на езици, по-голям професионализъм, поведенчески останки от съответното потекло - най-лош възможен колега може да бъде арабин - поради някои коварни арабски прийоми, най-добър от латиноамерикански произход,
За 3 - няма какво да се каже много освен че независимо от къде идва е в същата ситуация както всички останали - на дъното на обществото в една държава която му предстои да опознае все още - 3 г не са толкова много, Самия той не се чувства канатец, а още по-малко може да се чувства кебекуа ако например идва от Сиера Леоне;) То кебекуа може само да се чувства т. нар кебекуа дю суш.
Последния тип имигрант - от 1-во поколение в голяма част от случаите трябва да забрави за себе си в името на някакво възможно по-добро бъдеще за децата му и тук има значение от къде идва - ако е от Уганда, най-вероятно е извадил късмет с имиграцията, ако е от Европа, това е доста съмниетелно.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

peter_pan написа:важно е да се уточни ...
Абе Панчев, ти не спиш ли бе? Много присърце си взел партийния призив за привличане на емигранти? :lol: :rotfl:
bateto

Мнение от bateto »

остава ми само да допълня -и да приеме разкрачката м/у забравянето и салама/евтините пържоли,заради бъдещето на децата/ за нормална поза. :lol:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

MrGeek написа:
peter_pan написа:важно е да се уточни ...
Абе Панчев, ти не спиш ли бе? Много присърце си взел партийния призив за привличане на емигранти? :lol: :rotfl:
няма цял живот аз да бачкам в тая държава я- вземаме имигранти и автоматически получаваме цял куп предимства -едно от които по-добро владение на официалния език за страната, местен опит и всекакви там канатски простотии;)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Учителят психолог, добре, че са те резкрили на време и не са ти дали право да преподаваш тука...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Lub0 написа:Учителят психолог, добре, че са те резкрили на време и не са ти дали право да преподаваш тука...
аз преподавах в Мтл в един имигрантски център на едни френскоговорящи имигранти предимно от израел
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

peter_pan написа:
Lub0 написа:Учителят психолог, добре, че са те резкрили на време и не са ти дали право да преподаваш тука...
аз преподавах в Мтл в един имигрантски център на едни френскоговорящи имигранти предимно от израел
Пак те хванах в лъжа, ама хайде да не обяснявам
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Публикувай отговор