FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Presiyana

FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Мнение от Presiyana »

здравейте приятели,

с голяма радост ви съобщавам, че първото интервю за тази сесия мина успешно :D сутринта преди интервюто бяхме доста притеснени, но всъщност се оказа, че няма причина. Интервюиращата г-жа Lorendeau е много симпатична млада дама, която бе доста положително настроена. Интервюто продължи общо един час, но половината от времето се занимаваше с документацията. Започнахме с мен, тъй като аз съм водещият кандидат (с ниво 12/12 на френски и 10/10 английски). Мадам искаше да види първо паспортите ни, после акта за раждане на дъщеря ни, последната диплома, която съм получила, само оригиналите, които даваше на преводачката за кратка сверка и потвърждение.
После започна с въпросите, които бяха съвсем малка част от това, което очаквах. Защо искате да имигрирате в Квебек? Каква работа смятате да си намерите там и как? Къде търсихте информация за пазара на труда в Квебек? Какви според вас са основните трудности, с които се сблъскват имигрантите при търсенето на работа? В тази връзка поиска да види трудовите ни книжки и атестации от работодателя, а аз носих само трудовите книжки. Обясних й ,че в писмото, което сме получили е пише et/ou attestation de travail, което аз съм разбрала, че не е задължително, извиних се и предложих ако е необходимо да й ги занесем допълнително, но тя каза, че няма нужда, ще минем и без тях. После ме разпитва какви са били задълженията ми в предпоследната работа. После започна на английски: Кой град сме избрали и защо? Къде съм учила английски? след което каза, че ще трябва да поразпита и мъжа ми. Писали му бяхме ниво на френски 4/4, а на английски 2/2, обаче в действителност той въобще не може да говори за 4. Мадам отбеляза, че най-вероятно ще има нужда от преводач, но го помоли колкото е възможно да се напрегне и да каже изречение на френски по темите, които ще му зададе. Всъщност мъжа ми не успя да каже почти нищо, въпросите към него бяха: Как се казвате? На колко години сте? Кой е любимият Ви цвят? Защо? Какво правихте тази сутрин? Ходили ли сте на курс по френски? Колко време? Как се казва дъщеря ви? След което стана ясно, че той няма да успее да каже повече нищо и заключи , че ще трябва да си подобри нивото на френския. И ..... това беше, нямаше нито един въпрос относно познанията ни за Канада, нито за Квебек, моите впечатления са,че Мадам държи най-много на въпросите, свързани с работата и мотивацията защо искаме да имигрираме. Но отговорите, които дадох не бяха много дълги, даже ми се струва, че на моменти почти ме прекъсваше, преминавайки към следващия въпрос.
Така че, не се притеснявайте, не знам дали и при вас ще са същите въпроси, но искрено ви желая интервюто да мине леко като при нас, бъдете уверени в себе си! ако имате някакви въпроси, на драго сърце ще ви отговоря. Успех на всички още веднъж!!!
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Хайде честито и успех и бърза процедура :)
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
E-P-C

Мнение от E-P-C »

Честито!Много се радваме за вас!Много успехи и за напред :wave2:
Dagonet

Мнение от Dagonet »

Бравоо!

Много се радваме за вас!!!!

Поздравления!

Хайде сега същите резултати и по-нататък!!!

:dance:
anilevi

Мнение от anilevi »

звучи чудесно :lol:
поздравления..........и все така леко да ви е занапред
iva
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Честито много се радваме за вас айде на хаирлия да е !!!
Малко ми олекна като прочетох всичко :beer: :beer: :beer:
Изображение
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Браво на ВАС!

Днес проверявам през половин час за първата информация за интервютата и ето я най-накрая хубавата новина!!!!

Нали знаете, че деня си личи по сутринта:)) В тази ситуация пожелавам Вие да повлечете крак и всички да минат така успешно!!!

И един въпрос само: Имаш много високи нива на езиците, мислиш че това не е била основната причина да минете така лесно??

На добър час от нас и упех по нататък в процедурата!
Аватар
aneliakaramiteva

Мнение от aneliakaramiteva »

честито и от нас,бърза процедура по-нататък. :thumbsup:
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Поздравления и от нас :D и успех по-нататък :beer: :beer:
Кое си требе, оно си сака!
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Браво !!Успешна и спорна процедура и по-подир:)!!!Стискаме палци
kremmka

Мнение от kremmka »

Честито!!! :partytime: :beer: Вървете сега да празнувате и бърза процедура занапред! :D
Presiyana

Мнение от Presiyana »

kiko-01 написа:Браво на ВАС!

И един въпрос само: Имаш много високи нива на езиците, мислиш че това не е била основната причина да минете така лесно??
много балгодаря на всички за поздравеленията, успех и на вас още веднъж!!!

кико, не мога да кажа със сигурност дали това е причината, но със сигурност е изиграло роля за положителния резултат. Аз лично очаквах повече въпроси и се учудих, че не ме пита нищо поне обща култура за Квебек да покажа.

пожелавам на всички да минат така леко и да няма скъсани!
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Честито и от мен! Дай боже и останалите да ни сполети тази сътба :)
Кажи нещо за местоположението на стаяата...как се ориентирахте къде е , на рецепцията ли питахте? Каква е обстановката в стаяата, на какво разстоянние седите от мадамата?
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Емигрант

Мнение от Емигрант »

ПОЗДРАВЛЕНИЯ :partytime: :drink: :beer2:
Хората не могат да открият нови земи, докато не съберат кураж да загубят брега от погледа си.

21.12.2007-документи Букурещ
17.04.2008 - медицински
23.05.2008 - покани за виза
16.06.2008 - ВИЗИ
sirena

браво

Мнение от sirena »

Честито и от нас :D
Дай боже и ние да се похвалим в петък.
На въпроса с какви трудности се сблъсква емигранта при търсене на работа какво отговорихте :? аз освен Кахадски експерионс друго не се сестам :?
Искаха ли ви декларациата за финансова независимост и там ли я подписвате/пред госпожата/
Хайде успех и по нататък :beer:
Публикувай отговор