За многото възможности за работа можеш ли да обясниш по-добре ?
Конкретно така, и да не е учинайка ти да те уреди в администрацията или за помошник-управител на новия цех за капачки на някой сприхав местен бизнесмен-мутра ...
А може би да драснем няколко европейски проекта и да вземем някой лев за възможности за работа:
www.jobs.bg
избора там е доста голям - работите са си напълно нормални; това последното дето си го писала звучи меко казано странно - времената на "Дунав мост" вече ги няма - сега сме 10 г по-късно.
peter_pan написа:Най-прост пример - аз имам магистърска степен, която в Мтл ми приравниха на бакалавърска по неизвестни на никому причини - имам заършени 5 години плътни в следване, които бяха приравнени на 3.
това е обяснявано много пъти тук, ама ако искаш да ти обясня пак:
та, тъй като кебекуата учат СЕЖЕП две или три години преди да отидат в университет, смятат се общо годините учене от първи до н-ти клас - основно, средно, сежеп и университет. При тях се получават повече години учене за магистърска степен, при теб по-малко с две години. Съответно от там идва разликата в степента.
това че ти ще ми обясниш кебекарската система на приравняване, не ми прави никакво впечатление; тази система може да има смисъл за хора на около 20 г. За всички останали е безмислена, което прави и Кебек доста безмислено място за пребиваване.
За www.jobs.bg
избора там е доста голям - работите са си напълно нормални.
Хубаво напълно нормални работи , ама къде са заплтите. Аз статистика за прелаганите заплати по области, намерих само в JobTiger и заплатите хич НЕ ми се виждат по-вече от прилични, да не кажа че са неприлични.
peter_pan написа:www.jobs.bg
избора там е доста голям - работите са си напълно нормални; това последното дето си го писала звучи меко казано странно - времената на "Дунав мост" вече ги няма - сега сме 10 г по-късно.
На какво е голям избора бе, Панчев? На мушмули? Тази цифра 12055 колко голяма ти се вижда? При положение, че в списъка са нахакали 39 държави барабар с Каната-та. Виж там батката може да се пробва за Дубай или ако не му стане номера за Киргизстан.
е кото не ми харесва, както Питър Пан предложи в друга тема, трябва да сме по-гъвкави и да се хванем кото продавачи я на дантелени гащи, я на краставици на пазара. Прав е - има избор
но дали такива работодатели като батето ще ме вземат на работа с тази дължина на бедрото или ще трябва да модифицирам не само CV-то, но и придружаващата я снимка?
А ето ви и един начин, как да си подберете вашата истина, от многото.
Цитирам някого.
И истината е някъде там при хилядите други истини на разните хора с разните идеали. Но пък аз си имам някои изисквания към моята си истина. Като за начало много обичам да си ръчкам истината, да я ступвам с други истини, да подскачам систематично отгоре и (с кубинки+паве), да я замерям с всякакви доказателства... И след като приключа с всичките тези дейности да я огледам тази истина. Ако още мърда, значи става за гушкане. Ако тази истина не мърда, бързам да я погреба и да си намеря друга истина за тормозене. За мой късмет живея сред изобилие от истини и нямам проблеми с търсенето и предлагането им.
anxeli написа:В София или варна сигурно. А другите какво да правят. А и лъскавостта на офиса не е признак за нищо. Какво квалифицирано нещо точно се работи в офиса ма м-тел ?
Имам човек в Мобилтел на сравнително висока позиция. Не знам процента на квалифицираните хора, но знам че броя на всичките им хора е МНОГО МАЛЪК. Не се хвърлят пари нахалост за заплати. За сметка на това се хвърлят за футбол и други глупости. Както и да е, искам да кажа че ако някой си мисли как там 10,000 празни места чакат да поемат специалисти - е, няма такова нещо.
Анджък де, ти познаваш един. Този ще да е шефа на лъскавия офис, а за нас какво остава ако се върнем, да увеличим броя на кокошките около него които прибират пари от месечните сметки и продават телефончета ? Ми това е много квалифицирана работа . За която не физика и английски ами ядрена физика и санскритски ще поискат да се владее ...