Канада срещу света

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
kokoscho

Мафия!!!!

Мнение от kokoscho »

Само да кажа драги хорица, тука си имат специални предавания, в които показват как ченегетата опандизват разни посгрешили леко закона хорица. Лелеее, като го видях за първи път се почидих, КЪДЕ са онези ми ти организации за правата на човека!!! И знаете ли какво? Има ги, да, и те защищават закона първо, а след това така наречените "невинни" хорица :)
Мафия? Че тука ако напсуваш полицай, ще си доволен ако само те пребият леко, ако е станал с д. нагоре, може да те поразтресе с тазера :) много го обичат това оръжийце, било хуманно казват :):):)
kokoscho

Kwooo?

Мнение от kokoscho »

bateto написа:че то в големите градове на Канада всеки 3ти,4ти е мюсюлманин или от страна от третия свят,а в някои като Ванк. и Торонто всеки втори е такъв .в югоизточните щати всеки 2ри е черен ,а в югозападните всеки 2ри мексиканец.в Детройт например бял можеш да видиш само на рекламите на билдбордовете,на митницата всички служители са черни ,освен чистачките.
имам колеги точно холандец и французин които са от около 10 год. тук и въртят геврека.това за протекшъна на бачкаторите го знам от тях .там откъдето са дошли казват има закони които пазят интереса на бачкатора и най важното се спазват ,докато тук законът е работодателя,ако искаш ,ако не ходи си в дома има други ,предимно ония от третия свят дето ще тивземат местото и са доволни и на мизерно заплащане.
например в добрата стара европа на бачкаторите от моя бранш е забранено да работят по вече от 8 часа в денонощие ,в някои страни събота и неделя също,докато тук в УСА е разрешено 12 часа ,а в Канада 14 часа от което севъзползват работодателите,пазарлък за 8 часов работен ден не можеш да правиш ,карат те да гониш макса и ако искаш,ако не шута в гъза.да не говорим за двуседмичните смешни отпуски в година на които имаш право в 90% от случаите неплатени.ако искаш да си отидеш за Бг. за месец голяма е вероятноста да вземеш шута и да се окажеш безработен .
гърбиш тежка работа за много пари,примерно 4-5000д,една трета ти ги вземат данъци и ако се окажеш съкратен и безработен се оказва ,че имаш право на 80% от брутната ти заплата ,но сумата която можеш да получиш не може да надвишава 1600дсъщите помощи за безработица ,ще получи и човек който си е клатил краката на някоя лека и скатана работа вземайки 2000д. заплата и плащайки 2 пъти по малко данаци като количествена единица.
леле и комунизма е бати и уравниловката ,насила те карат да стоиш на социал и да гърбиш на черно.хем пари ще имаш .хем свободно време колкото си искаш :D
Не са 1/3, а 25%, освен това ако си под наем, ти връщат федералните данъци, ако си семеен, и жената не работи, данъка може да падне и до 18%, а ако имаш дете, още повече, че даже и детски ще получаваш (2500 на година), че и субсидия за детска градина ще получаваш, а ако правиш вноски за пенсия, пада данъка, ако правиш вноски за висшето, пада данъка, ако плащаш наем, връщат ти част от него.........
Аве див капитализъм, кво да го правиш...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Бай Ганьо написа:Живяхме 4 години в Париж. Съжаляжяме 4е доидохме тук. Голямо село е тази Канада :(
Хаха, искаш да кажеш "голямо село е тая Отава".
Бъди по-точен, разликата е от земята до небето.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
kokoscho

Канадааааа

Мнение от kokoscho »

Всъщност човека е прав, на местен индиански диалект, Канада в превод значи село :):):)
Seahawks

Мнение от Seahawks »

Kocho_Rusev написа: Ами то и в САЩ не е така - имиграционната политика е доста сбъркана и резултата, желан(неофициално) или нежелан(официално), е че се фаворитизират нелегалните имигранти за сметка на тези дето си вървят по процедурата. Много по-лесно е да останеш нелегално и никой не те закача, само че това обрича тези хора на вечно миене на чинии и бране на домати. Работата е че икономиката на САЩ има нужда точно от такива хора. А за отношението и то съвсем не идеално - ако не се държиш като американец те гледат като малко накриво.
имам предвид хората на работа, на училище и т.н. те възприемат като част от тях. Говоря от личен опит и от наблюденията ми към други хора. А примерно във Финландия само като те видят на улицата по-различен и ти казват махай се, отивай си в твоята държава, нямаш място тук.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Гледам 4е каквото и да е името на темата в крайна сметка излиза едно и сьщо нещо. Така 4е предлагам нова тема :
КАНАДА СРЕщУ ВСИ4КО ДЕТО МЬРДА !!!
zorina

Re: Канадааааа

Мнение от zorina »

kokoscho написа:Всъщност човека е прав, на местен индиански диалект, Канада в превод значи село :):):)
Ето това е Истината за Канада!

Същото е докуметирано, не само..., а има и паметник - плоча , което разбира се представлява голяма гордост за местното население?!? Да кажеш, че не разбират??? - текста е на английски!!! :P
monny

Мнение от monny »

bateto написа:че то в големите градове на Канада всеки 3ти,4ти е мюсюлманин или от страна от третия свят,а в някои като Ванк. и Торонто всеки втори е такъв
:lol: :lol: :lol:

ти да не си идвал в нашата махала
в нашия блок са само бели, а в отсрещния само "такива"

:lol: :lol: :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Kan_Tangra написа:
Бай Ганьо написа:Живяхме 4 години в Париж. Съжаляжяме 4е доидохме тук. Голямо село е тази Канада :(
Хаха, искаш да кажеш "голямо село е тая Отава".
Дай Боже повече такива села. :P
Let it go...
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Seahawks написа: А примерно във Финландия само като те видят на улицата по-различен и ти казват махай се, отивай си в твоята държава, нямаш място тук.
На мен защо никой не ми каза да се махам?! Напротив, искат пак да отида. Сигурно защото съм им на нивото в :beer2:
:lol:
Бай Ганьо

Мнение от Бай Ганьо »

prace - ще се върнем ако неуспеем тук да си работим по професиите .

MrGreek- няма нужда да се занимавам с камил4ета като теб, No comment.

kan-tangra- нали4ието на пови4е хора в Монтреал неозна4ава 4е не е просто по-голямо село от нашето.

неизкам да обидя никого просто отгожорих на 4овека които отвори темата какво е моето мнение за канада относно друга държава.
Kocho_Rusev

Мнение от Kocho_Rusev »

Бай Ганьо,

Освен ако причината не е прекалено лична - защо се махнахте от Франция? Не питам за да се заяждам. Според мен човек ако е изкарал 4 години в Париж би трябвало да направи всичко възможно да остане.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:31 pm, променено общо 1 път.
calculator

Мнение от calculator »

Последно промяна от calculator на Чет Юли 22, 2010 8:42 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Каква е сега тази Отава в Квебек?
Let it go...
Публикувай отговор