Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

ronni написа:
Lub0 написа:
ronni написа:любо това с офците е реклама на вирелессс интернет - дето може да се включиш към него от всякъде в кола на улица където искаш
Определено си наясно с Швейцария... по-добре замълчи за да не се излагаш повече...

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories

some kind of wireless...
emi predi 2 mes se izpolzwa za internet az mlakwam bez towa swiss ne mi hareswa :beer:
Ueli Maurer, president of the Swiss People's Party SVP, smiles in front of a campaign poster reading 'create security', during a press conference in Bern, Switzerland, in this July 13, 2007 file picture.

Никъде няма "se izpolzwa za internet"
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

ronni написа:лет сее
гражданство дават в момента кат всяка друга европейска държава ...
дори в момента е по трудно от преди
кви са тея глупости
в швейцария има 3то поколение хора родени там, дето селото не ще да ги одобри за граждани.
щото там така се прави - референдум на местно ниво да те одобрят, така се те калвинистите(и съвсем правилно)

много е френдли върхЪ! с готините графити "шайзе сърбс"
наложи ми се да отида и пак ще ми се налага, щото съм голям директор и имам офис на границата на цюрих и шлиерен.
цюрих в сравнение с монреал е тъпо и скъпо селце, само снобите са повечко.
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
HYYS

Re: За който не го е чел!

Мнение от HYYS »

alen vid написа:
HYYS написа:
flyfish написа:
JBD30 написа: В Канада ХЕИ няма,както и не съществува качествен контрол за храните (ДВСК),всичко е оставено на самотек.....JB
Това е доста интересно твърдение,между другото...Някой може ли да даде малко повече информация по темата...
Според мен, идеята е контролът да се осъществява чрез този, който оперира заведението ...

В законовите наредби не съм срещнал абзац , ясно сочещ отговорността на Фууд инспекшън айганси оф Канада ...
Но не са длъжни да извършват проверки , виж - при подаден сигнал , да отиват веднага , но иначе ясен регламент за превенция не съм срещал.

С риск да стана досаден, от Швейцария ще ви върна пак в Канада, понеже намерих нещо, с което опровергавам себе си и alen vid, а може да бъде полезно на хора, които са чувствителни на тема хигиена:
http://www.healthspace.ca/Clients/FHA/F ... v-Frameset

Избирате отляво Restaurant Inspection Reports и попадате в директория на проверките на всички ресторанти около Ванкувър.
Избираме например, A Chau Restaurant в Burnaby и какво четем: на 14 Февруари са имали 6 нарушения, 2 от които са Critical, за които е трябвало да бъдат взети мерки, защото следва Follow-Up Inspection на 5 март. След това през Август отново са ги проверили.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

IFF написа:
Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност .Сега само не ми казвайте,че имат .Щото нямат
Това направо не мога да повярвам,че е така!!!
невероятно, но факт
освен това тези продукти се развалят доста по-трудно от бг продуктите поради многото консерванти в тях и какво ли още не
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
perah

Мнение от perah »

peter_pan написа:
IFF написа:
Как си обяснявате факта,че половината стоки в Канада(визирам хранителните) нямат срок на годност .Сега само не ми казвайте,че имат .Щото нямат
Това направо не мога да повярвам,че е така!!!
невероятно, но факт
освен това тези продукти се развалят доста по-трудно от бг продуктите поради многото консерванти в тях и какво ли още не
А в българските продукти няма консерванти така ли? Само погледни колко Е има на опаковката на едни солети примерно.

Колко ли пъти сме яли контрабантно месо на 15-20 години не ми се мисли :twisted:

Не трябва като кон с капаци да се твърди нещо ей така за спорта.
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

никой не ти казва че тук няма нарушения в хигиената и т.н., това което казвам е че ако има канадски норми, то все едно няма, това е и за замърсяването на природата и за всичко - те са едни консуматори на продукти и после ако ще и потоп - дали е имало проверки и какви нарушения са открили и какви мерки са взели няма никакво значение, понеже няма едно място където да можеш да ядеш вкусна храна; в най-добрия случай мястото може да изглежда по-чисто най-много. Следващия въпрос е колко трябва да похарчиш за да получиш нещо прилично, говоря за храна, не за кафенета;
в кафенетата има повече избор на прилични заведения
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Хе-хе Канада е една от малкото държави с прекрасна природа, която се опазва! Недей да говориш за неща, които не разбираш.
Lub0 for President!
###############
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

peter_pan написа:никой не ти казва че тук няма нарушения в хигиената и т.н., това което казвам е че ако има канадски норми, то все едно няма, това е и за замърсяването на природата и за всичко - те са едни консуматори на продукти и после ако ще и потоп - дали е имало проверки и какви нарушения са открили и какви мерки са взели няма никакво значение, понеже няма едно място където да можеш да ядеш вкусна храна; в най-добрия случай мястото може да изглежда по-чисто най-много. Следващия въпрос е колко трябва да похарчиш за да получиш нещо прилично, говоря за храна, не за кафенета;
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Я си премери температурата. :lol:
Let it go...
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

peter_pan написа:никой не ти казва че тук няма нарушения в хигиената и т.н., това което казвам е че ако има канадски норми, то все едно няма, това е и за замърсяването на природата и за всичко - те са едни консуматори на продукти и после ако ще и потоп - дали е имало проверки и какви нарушения са открили и какви мерки са взели няма никакво значение, понеже няма едно място където да можеш да ядеш вкусна храна; в най-добрия случай мястото може да изглежда по-чисто най-много. Следващия въпрос е колко трябва да похарчиш за да получиш нещо прилично, говоря за храна, не за кафенета;
Абе ти наистина си тъпо парче.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Абе Панчев, на какво специализирано химико-фармакологично третиране си подложен бе човек? Да оставим настрана халюцинациите, ама много взе да ти става несвързана и насечена мисълта. :lol: :rotfl:
bateto

Мнение от bateto »

една трета от дърветата в Канада са мъртви следствие киселинните дъждове.природата е запазена чиста единственно там където няма големи градове по обесними причини.територията и е твърде голяма за да бъде лесно зацапана.
за вас панчев може да е с температура ,но аз лично на вас ви препоръчвам да не се топите в Онтарио,Ст.Лоран, Норт Саскачуан и хиляди други водни басейни на територията на федерацията ,освен ако не искате да се запознаете с таблицата на чичко менделеев отблизо. :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:една трета от дърветата в Канада са мъртви следствие киселинните дъждове.природата е запазена чиста единственно там където няма големи градове по обесними причини.територията и е твърде голяма за да бъде лесно зацапана.
за вас панчев може да е с температура ,но аз лично на вас ви препоръчвам да не се топите в Онтарио,Ст.Лоран, Норт Саскачуан и хиляди други водни басейни на територията на федерацията ,освен ако не искате да се запознаете с таблицата на чичко менделеев отблизо. :D
Не знам колко трети от дърветата са мъртви, но съм сигурен, че вече жива риба в океана не остана. :rotfl:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе мани, ходим с биозащитни костюми и противогази за риба...
Lub0 for President!
###############
flyfish

Мнение от flyfish »

Снощи по STV News(70-ti канал) имаше едно предаване The Verdict.Обсъждаха неконтролируемия внос на храни от Китай в Канада.Инспектори си признаха,че когато на пристанището пристигат един след друг контейнерите с храна и хранителни продукти"Мade in China",само една малка част от тях се изследват.А пък къде и как са произведени,това е вече друга история.Друга история е и че ние тук си мислим,че дори и храната да е Made in China,щом е на канадския пазар,значи всичко е под контрол,а пък ако пише Product of Canada,качествовото трябва да е един път.Да,ама не.
На всичкото отгоре имало някакъв идиотски канадски закон,според който ако поне 51% от стойността на една храна е произведена в Канада,то на нея гордо може да се вее надпис Product of Canada,нищо че повечето продукти,от които е произведена храната,са внесени от Китай.Коментиращия даде пример с маслини на пазара,на които пише Product of Canada.
Обещаха зрелищен материал как се приготвя храна в Китай и после безконтролно се внася в Канада,пакетира се в лъскави опаковки,слага се Produst of Canada.
Само да предупредя,че журналистката каза,че след като изгледате материала,може завинаги да се отвратите да ядете...
Каналът е CTV News,събота в 7pm,Ванкувърско време.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Публикувай отговор