канада -рай за некадърниците

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми правете дарения бе, така ще ви се връщат данъците :P
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

krimon написа:ми правете дарения бе, така ще ви се връщат данъците :P
ми не щем - искаме кинтите в джоба.
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Kocho_Rusev

Мнение от Kocho_Rusev »

Абе това колко са заплатите не от кой знае колко голямо значение за това дали ще сте чустваш добре. Е разбира се над някакъв жизнен минимум де... Познавам хора които са нещастни и искат да се връщат в БГ, а взимат по $250 000 на година. Така че всичко е в главата на човека. Ако по-някаква причина някой не се чуства добре (не му харесва културата или му е тъпа работата или нещо друго) каквито и да са обективните истини които го заобикалят той пак ще си е нещастен.
Освен това не е много акуратно да се сравняват заплатите в различни страни по абсолютния размер, освен ако не искаш да работиш в една страна а да живееш в друга. Има много други фактори които определят качеството на живота.

По принцип съм съгласен че за много хора вече не си заслужава да имигрират по икономичски причини, но може би има такива които ги дразнят други неща в БГ - мутрите (пардон бизнесмените) например.
M@ria

Мнение от M@ria »

Съгласна съм - Канда не е подходящо място за продавачи на дантелени гащи, нито за хора свикнали кадърно да въртят синджири. Но същто така съм на мнение, че тук е мястото за нереализирали се в Бг (говоря за периода 1995 -2005) физици, химици, биолози, и др. Да, те бяха некадърни в Бг да се преквалифицират в продавачи на краставици на пазара, както предложи Питър Пан (ако не се лъжа) в една друга тема. Защото това не им е интересно, защото нямат тарикатска душица, защтото не бяха способни да понесат някои връткащ си самодоволно синджирчето да му е шеф. Вярно някои станаха програмисти, но другите са по света, повечето от тях намират работа, която да им носи удоволствие.
А също не зная защо си мислите, че всеки новодошъл минава през пици, чинии и евреиски къщи. Моите наблюдения са. че някои от новодошлите се насочват към подобни работи увличайки се по течението, слушайки други българи или просто защтото са тарикати и търсят работа на черно.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Бате, да ти отговоря на оня първия постинг, че сега го видях.

Аз съм си пренесъл живота в Канада, щото не ми се напъваше умствено, да се напъвам наравно с големите спициалисти в БГ и Европа. Работя първото квото съм набарал и ми носи достотъчни доходи. И не мрънкам. Приемам Канада, каквато е, с хубавото и лошото. Щото не се сещам за друга развита държава, дето да те приеме да живееш и работиш, да станеш гражданин и да се причислиш към средната класа след някоя година.

А иначе съм съгласен, че "кьораво и сакато" напоследък се е юрнало насам, щото "съседите им много добре се оправили в Монреал..."

И после: "Що толкова много българи се връщат напоследък от Канада и Америка?" :D
Публикувай отговор