магазин в Торонто
магазин в Торонто
утре отивам до торонто ..каде да си купа лутеница и разни бг стоки???
Re: магазин в Торонто
kralimarko написа:утре отивам до торонто ..каде да си купа лутеница и разни бг стоки???
Магазин Карлово - намира се в българския квартал в Ийст Йорк.
За съжаление уеб-сайта им не работи, а това е информацията от Булбиз:
bulbiz
Много те моля, недей пускай една и съща тема по няколко пъти.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Старски фуудс на 2040 Дъндас ст. Мисисага. Там има всичко от Бг, чушки, мед, халва, лютеница, мариновани манатарки, имам баялдъ ...
Циганите - на Сатурн !
- optics
- Модератор
Едни приятели ядат здраво луканки от магазин Карлово и викат че били даже по-хубави от българските защото "тези се правели тука и били от по-качествено месо". Твойто впечатление какво е конкретно ?kralimarko написа:купих БГ колбаси от магазин Карлово ...не сам доволен ..скъпи а не са докарани по вкус....яазък за разкарването и за 60те доллара
И въобще, важно ли е примерно едно сирене дали е именно българско или просто е добро и на добра цена. Примерно според мен сиренето от Костко въобще не е по-лошо от българското (големите тенекии) от магазин Карлово.
за сиренето не знам но колбасите са 50/50 аз ли4но не сам впе4атлен,пожелам успех на 4овека дето ги прави и евала за куража да отвори магазин ..но е трудно да се прави ка4ествена ликанка при домашни условиа..аз така мислся..в бг има и ка4ествено има и ефтино ..за всеки джоб а и 30 $ за кг в канада не е никак малко . 

- optics
- Модератор
След като карах 220 километра, отидох и аз да видя тоя "Старски".
Старски го видях, сега остава да видя и Хъч
Готино, носи се полска реч, прошем пане и т.н. на изпроводяк ти казват - довидзения. Не всички продавачки са полякини обаче. Викнах там една кокошка да ми извади една зелка българско кисело зеле. Тя помогна каквото помогна и ме пита дали съм унгарец ? Боже опази, кой унгарец ще си купи "Pickled Cabbage Bul" ?!?
Аз и викам - не, българин съм, а тя, по стар обичай - ааа, то все същото.
В магазина се навъртаха по мое усещане и няколко българи, едните бяха семейство, мъжът с кожето протрито яке, а жената с много странна прическа, тип - искам-врата-ми-да-е-кат-войник.
Да не са били някои форумци ?
Покрай другото взех и полска халва, "класик" , не е кат нашата но го докарва, Айвара дето го има и на други места, както и македонска лютеница.
Старски го видях, сега остава да видя и Хъч

Готино, носи се полска реч, прошем пане и т.н. на изпроводяк ти казват - довидзения. Не всички продавачки са полякини обаче. Викнах там една кокошка да ми извади една зелка българско кисело зеле. Тя помогна каквото помогна и ме пита дали съм унгарец ? Боже опази, кой унгарец ще си купи "Pickled Cabbage Bul" ?!?
Аз и викам - не, българин съм, а тя, по стар обичай - ааа, то все същото.
В магазина се навъртаха по мое усещане и няколко българи, едните бяха семейство, мъжът с кожето протрито яке, а жената с много странна прическа, тип - искам-врата-ми-да-е-кат-войник.
Да не са били някои форумци ?
Покрай другото взех и полска халва, "класик" , не е кат нашата но го докарва, Айвара дето го има и на други места, както и македонска лютеница.
Това са част от героите на Мама Кенга която тя подробно описа тук във форума.В магазина се навъртаха по мое усещане и няколко българи, едните бяха семейство, мъжът с кожето протрито яке, а жената с много странна прическа,
На прическата на жената си обърнал внимание, а обърна ли внимание на костюмчето от пясъчна коприна?:)