Питане относно трудовия стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tarkaloto
Мнения: 10
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 3:15 pm
Местоположение: Огняново

Питане относно трудовия стаж

Мнение от tarkaloto »

Здравеите драги съфорумци Чакам покана за интервю. DCS na 01 03 2007. до 30 12 2006 имам стаж по трудова книжка След тази дата работя вьв авто сервиз на не пълно работно време и за този период нямам трудова книжка. Как да го представя на интервюто. Ако може да ми дадете съвет.
kaka_dora_Luk4o
Мнения: 343
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 6:02 am
Местоположение: Plovdiv-Montreal

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

помоли да ти издадат трудова книжка от сервиза за 4 часа работен ден - доколкото знам признават само стаж по трудова книжка
Изображение
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

kaka_dora_Luk4o написа: доколкото знам признават само стаж по трудова книжка
Е тва от де го знае6 ........

То само в БГ има трудова книжка -да кажем в немско или в франция няма.Е как тогава сте се докаже стажа на некои от тия страни ?
Сте им искат документ дето никои не може да им издае ли .........

Навсякаде в света колко и какво си работил се доказва с препорака а не с някаква измислена трудова книжка.Тва имигре6аните много добре го знаят ама така са намерили .кат има балами да осигуряват какви ли не документи сто пак да не искат.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

bp_de сто ли па де не искат? ами ако ли не па искат,ам мозе ли да искат това дето не искат,което хич не го искат....ааа,може ли?
Тва или онва...или друго..
Кат...катми с лук и без лук...

Защо ли първо не завършиш 5 клас и после да започнеш да пише на книжовния език...?
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

tarkaloto , kaka_dora_Luk4o е права.Въпроса е там ,където работиш да се съгласят да впишат трудов стаж в трудовата книжка.
Ако ли не,ще трябва да потърсиш някой ,който ще ти издаде "фалшива" трудова книжка.
Успех!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Питане относно трудовия стаж

Мнение от Linko »

tarkaloto написа:Здравеите драги съфорумци Чакам покана за интервю. DCS na 01 03 2007. до 30 12 2006 имам стаж по трудова книжка След тази дата работя вьв авто сервиз на не пълно работно време и за този период нямам трудова книжка. Как да го представя на интервюто. Ако може да ми дадете съвет.
С две думи ни казваш, че работиш някъде без трудов договор т.е. на черно и питаш как можеш да го докажеш този трудов стаж. Работното време е без значение в случая.
Ами отговора е един - чрез фалшиви документи. Било то трудова книжка или граждански договор. Не ми се вярва работодателят да поиска да помогне щом като на времето не е е оформен статуса ти на наемен работник по закон. Независимо дали е било по негово или по твое настояване. А пък то не става да оформяш такива неща със задна дата. Уведомлението до НОИ по чл. №62, ал.4 от КТ се подава в тридневен срок от постъпването на работа на лицето съгласно трудовия договор и това е.

Нормално. В някои отношения си спечелил или си решил, че печелиш започвайки работа в този автосервиз по такъв начин, но в други се оказва, че губиш. Винаги е така в живота.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Писах и в друга тема в отговор на същия въпрос, но ще отговоря и тук. Аз доказах 7 години трудов стаж само с препоръки от работодател. Дори нямам трудова книжка и не съм работила и 1 ден на трудов договор. Не срещнах никакви проблеми с посолството във връзка с липсата на трудова книжка.

Успех!
Аватар
aligator
Мнения: 550
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 7:44 am
Местоположение: NDG/Montreal/ХАСКОВО

Мнение от aligator »

Доколкото знам друг начин за доказване на работен стаж е атестация от работодател.По този начин аз си доказах работен стаж през летата,докато учих в университета.4 лета x 3 месеца-година и 2 месеца стаж допълнително.Попълва се на официална бланка на фирмата при която си "работил".Ако нямат такава,под текста се слагат всички видове печати на фирмата и името и подписа на шефа на фирмата или друг началник,като се пише какъв по ранг е този началник.Пише се основно каква длъжност си заемал ,колко си получавал и от кога до кога си работил там.Май тва беше.
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

Dparo u TaHq написа:bp_de сто ли па де не искат? ами ако ли не па искат,ам мозе ли да искат това дето не искат,което хич не го искат....ааа,може ли?
Тва или онва...или друго..
Кат...катми с лук и без лук...

Защо ли първо не завършиш 5 клас и после да започнеш да пише на книжовния език...?
Може каквото си поискаш......
За сетен път ли да повтарям че форума по български език е другаде а не тук......
Но по добре ти да заваршиш несто ама не знам какво щото училисте дето да оправя балаци осте няма и няма и да има.

Погледни наи малкото поста на Жени малко по долу .........
Публикувай отговор