канада -рай за некадърниците

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
bateto

Мнение от bateto »

Вижте сега ,тоя път не се бъзикам и темата е съвсем сериозна.И не се обиждайте непрокопсаници такива когато ви казвам истината в очите.
Т.е. за вас най малко ми пука ,на мен грижата са ми новите кандидат мисионери дето ви четат с едното око щото ги е страх да не си напрашат резервното ,ако случайно го отворят.
Да АлексА в Бг. няма нефт и съответно няма сондажи и на твойте близки освен да играят джобен тенис по време на работа друго не им остава ,даже и заплата за това получават.Обаче има пожари и има нужда от пожарникари дето да ги гасят.Строят се яко къщи,хотели и мезонети и има яко нужда от плочкаджии специалисти ,даже и недостигат ,както има нужда и от търговски директори и менъджери които също не достигат /за справка виж обявите за работа/.
Е аджаба питам ви изключая ,ако сте нефтени специалисти ,щото в Бг. нефт няма к'во кура му ще търсите тука ,ако сте големи специалисти.Сондажника от Калгари го забравете ,той е тесен специалист ,ама доколкото знам плочки и гайки се завиват по един и същи начин ,кво ви пречи ,ако сте специалист по лепене на плочки да си ги лепите в Бг. ,а не на гъза на географията.Или може би сте недоуценени специалисти. :wink:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Бате, ти що не се върнеш в родината да лепиш плочки, като си такъв патриот? Или да караш рейс в градския транспорт, а... :lol:

Аз между другото очаквам армията на бившите кметове или съкратените държавни служители да се влее в БГ-трудовия пазар :wink: щото да се запази съотношението властници/работещи.
Ама тая мафия, дето властва в БГ по-скоро ще внесе чужди работници или ще ни накара нас да плащаме, само и само да си остане на власт..
zorina

Мнение от zorina »

Taka.... моето кратко включване ще каже много за истината за Канада:
AlexAA написа: Сега Канада, по точно Калгари.

Тук са събрани най-добрите нефтени специалисти от цял свят, които вземат най-добрите заплати в бранша в целия свят.
Нито Хюстън, нито Лондон, нито Амстердам могат да се сравняват с Калгари.
А най-големите връзкари си стоят в Торонто и всяка седмица отскачат до Калгари или Хюстън.

Истината за Канада е почти същата както истината за България. Един телефон, само че на правилния човек може да реши много неща :P
Правете си сметка колко голямо значение има дали си кадърен или не :wink:
а с течение на времето, в зависимост от средата всичко може да се придобие :lol: Ето това е е истината. Свидетел съм доста често на тази "фалшива истина" :wink:
chinois

Мнение от chinois »

Що така се чувствам добре в темата на bateto? (туй е въпрос, на който ще отговоря сам :lol: )
Щото първо съм некадърник и второ си се чуствам съвсем добре сред свои хора тука! :lol:
В БГ си направих сам гипсова шпакловка! Супер! Що кошчета дето забърквах гипса и колко гипс хвърлих не е истина. После го шлайфах с шлайф. Много прах бе! Ма се получи еднакво неравно. :shock:
Тука като видех джипрока(и по-точно каква му е цената) и цвилнах от кеф!
У в БГ си лепих плочки! Айде нема нужда да обяснявам.
Тука си купиш едни плочки залепени на картонче и като ги праснеш на джипрока и те се залепили след туй се иска само фугат да им напълниш.
Бе тука е рая за такива като мен, дето гледат с минимум усилия и средства ,максимум резултати. А ако искаш да се мъчиш да сиправиш сам нещо (например паржоли на барбекю) на туй му се вика хоби. Аз миналат година си направих сладко! Купих си буркани. купих си капачки (бурканите си имали се оказа после) ! Купих си сладко и си го сварих и си го насипах в бурканите и ги затворих! Изживяването не си струва!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

chinois написа:Що така се чувствам добре в темата на bateto? (туй е въпрос, на който ще отговоря сам :lol: )
Щото първо съм некадърник и второ си се чуствам съвсем добре сред свои хора тука! :lol:
В БГ си направих сам гипсова шпакловка! Супер! Що кошчета дето забърквах гипса и колко гипс хвърлих не е истина. После го шлайфах с шлайф. Много прах бе! Ма се получи еднакво неравно. :shock:
Тука като видех джипрока(и по-точно каква му е цената) и цвилнах от кеф!
У в БГ си лепих плочки! Айде нема нужда да обяснявам.
Тука си купиш едни плочки залепени на картонче и като ги праснеш на джипрока и те се залепили след туй се иска само фугат да им напълниш.
Бе тука е рая за такива като мен, дето гледат с минимум усилия и средства ,максимум резултати. А ако искаш да се мъчиш да сиправиш сам нещо (например паржоли на барбекю) на туй му се вика хоби. Аз миналат година си направих сладко! Купих си буркани. купих си капачки (бурканите си имали се оказа после) ! Купих си сладко и си го сварих и си го насипах в бурканите и ги затворих! Изживяването не си струва!
Абсолютно! Хората са го измислили, ама ние трябва да минем по етапния ред, че да се убедим на практика. Плащаш, идват профешъналс и готово.
Останаха ни само бирата и форума за хобита.. :beer:
chinois

Мнение от chinois »

Айде ся де! :lol:
Аз, на тайно, в къщи, си направих някой подобрения на барбекюто! :lol: Щото онез кухи лейки са мислили само за по-ниската цена! :evil:
Много съм горд! :lol:
А бира с мезе или бира с форум туй е въпрос на вкус! :lol:
chinois

Мнение от chinois »

Некадърнико свиден, некадърнико млад,
тръгнал да видиш белия свят,
дето минаваш, пей и мечтай,
но не забравяй родния край.

Че на света е само една, една
нашата мила родна страна.
Че на света е България само една,
една нашата мила родна страна.

Много родини има в света
има градини с чудни цветя,
ала го няма пълния с блян,
с песен хайдушка роден Балкан.

Ти ще пребродиш много страни,
всички народи ти обикни,
но не забравяй пътнико горд,
своя прекрасен трудов народ

Никога няма да забравя България!
Аз я нося в сърцето си!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

А бе то и барбекюто си е цяло изкуство. Аз скоро разбрах че трябвало и капака да затварям - печах си ги ей така, ама тука газ нали много..
Изображение
Ей много си я харесвам и аз тая тема - нали си е за мене - не можеш ме изрина и с булдозер от тука.. :D

Между другото моят хладилник е пълен със скъпи бизонски пържоли, дето батето и не ги е сънувал - никакви промоции. :wink:
chinois

Мнение от chinois »

Бе то и тука има газ де.
Ама си затваряме чат пат капаците. :lol:
А тез чушки печени ли са?
Аз много обичам чушки, а и бизони.
Я да видим както си пиша тука дали , таквозинка, една чушка така.
Бравос!
МММ!
А де е бизона? :lol:
chinois

Мнение от chinois »

Ех, мааму стара!
Хубаво е да си некадърник ... в Канада! :lol:
Те тва е истината! :lol:
chinois

Мнение от chinois »

Пробвай царевица на барбекюто!
Супер е!
Ако не си го правил де. :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

chinois написа:Ех, мааму стара!
Хубаво е да си некадърник ... в Канада! :lol:
Те тва е истината! :lol:
Тия двете горните теми - могат да ги заключват вече.
Марш на дискусиите! :D
helen

Мнение от helen »

zorina написа: Истината за Канада е почти същата както истината за България. Един телефон, само че на правилния човек може да реши много неща :P
значи ако имаш телефона на верния човек проблеми няма.
проблема идва, когато не знаеш телефона - тогава идва въпроса мога ли да напълня хладилника с пържоли?

търговски директори търсят много, но защо ли повечето фирми нещо все не им харесват българчетата, взеха да не искат да работят за без пари, и си внасят европейци (е, плащат им десет пъти повече отколкото на нашите момчета, но те са европейци...!). Понякога се оказва, че и идея си нямат от това за което са ги взели, явно са имали телефона...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

helen написа:
zorina написа: Истината за Канада е почти същата както истината за България. Един телефон, само че на правилния човек може да реши много неща :P
значи ако имаш телефона на верния човек проблеми няма.
проблема идва, когато не знаеш телефона - тогава идва въпроса мога ли да напълня хладилника с пържоли?

търговски директори търсят много, но защо ли повечето фирми нещо все не им харесват българчетата, взеха да не искат да работят за без пари, и си внасят европейци (е, плащат им десет пъти повече отколкото на нашите момчета, но те са европейци...!). Понякога се оказва, че и идея си нямат от това за което са ги взели, явно са имали телефона...
сега разбирам, защо хората купуват телефони на децата си още в 1 клас :lol:
Silistra

Мнение от Silistra »

Как изпращат за Канада! :D

Батето пък така ще го посрешнат! :D
http://www.youtube.com/watch?v=DHpSM2ht ... ed&search=
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Публикувай отговор