Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Гийк, бе ти си се съвзел от самосъжалението... :lol: Тогава да ти ударя една доза и да ти кажа, че няма как да те успокоя - предложенията са реални. Мисля си дали да не взема да пренасоча някое към теб. :lol: Истината обаче е, че не можеш се вписа. Сори, Гийк, не става. Ще си стоиш където си. :lol:
И спри да плюеш по България. :lol: На крив българин, България му виновна. :lol: И какво е виновна България, че е по-напред от някои други държави и че вие сте се прекарали. Опс, прекарали са ви. :lol:

Galaxy, наздраве! :D

Joana
Първо как така реши, че за теб говоря или това е пак от нарцисизма?

Второ, не си мисли, че когато вали дъжд някой плюе - не е задължително.

И трето, караш ме за пореден път да се повтарям, но какво да направя, като е толкова важно - пропускането на хапчетата се отразява лошо на терапията.

:lol: :rotfl:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Стига ви толкова. :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
canada roamers
Обратна връзка:

Мнение от canada roamers »

Нямам нерви да ти изчета писанието. Но на първия абзац много се смях. Къде ги намирате тези ужасни къщи без покриви, сиво-черни, с метални стълби; мръсотия; просяци....? Айде с металните стълби може до някъде да се съглася, понамират се, ама в такъв филм на ужасите не живеем както ти го описваш. Ние такова чудо не сме срещнали. Явно е въпрос на късмет ли, гледна точка, настройка, квартал...
И това че на теб не ти харесва и се проклинаш, че си дошъл, ами твой си проблем...Аман от черногледство!
Сега ще се върна за храната да почета, със сигурност ще се забавлявам.
Аватар
canada roamers
Обратна връзка:

Мнение от canada roamers »

Хахахах, че и Питър Пан взел се появил в темата. Пък аз взех, че изчетох този бестселър. Голям купон се е заформил, голям майтап.
Айде със здраве. :lol:
jet

Мнение от jet »

krimon написа:Джоана, ти що стоиш тук като е толкова зле и защо не се прибереш в България, а ходиш само на екскурзийки до там :nenam:

"акулки" като теб би трябвало свободно, гъвкаво и лесно да променят местожителството си :wink:

та какво казваш те държи здраво закотвена в Канада - мазохизмът или алтруизмът :twisted:
Щото в БГ е много хубаво, ама няма кинти.
bateto

Мнение от bateto »

толу що се завръщам от Северните Обединени Мексикански Щати и неам нито време нито нерви да изчета всички последвали изказвания пак и без да ги чета ми е ясно какви са ги наредили по горе изходилите се другари бивши комунисти и комсомолски секретарки намерили Меката на рая за некадърниците в така любимата им Каната и искам само на бързо да поднеса Специалните си Адмирации кън Автора.
Браво Човек за дързоста ти да наречеш нещеата с истинските им имена точно в този комунистически форум,а на Джоана да кажа да спре да пълни кухите лейки със съдържание ,щото макар и кухи са с много дупки и съдържание не задържат ,е освен ,ако съдържанието не е във вид на насипни пържоли от поредния специал на Супер Ц. :wink:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:толу що се завръщам от Северните Обединени Мексикански Щати и неам нито време нито нерви да изчета всички последвали изказвания пак и без да ги чета ми е ясно какви са ги наредили по горе изходилите се другари бивши комунисти и комсомолски секретарки намерили Меката на рая за некадърниците в така любимата им Каната и искам само на бързо да поднеса Специалните си Адмирации кън Автора.
Браво Човек за дързоста ти да наречеш нещеата с истинските им имена точно в този комунистически форум,а на Джоана да кажа да спре да пълни кухите лейки със съдържание ,щото макар и кухи са с много дупки и съдържание не задържат ,е освен ,ако съдържанието не е във вид на насипни пържоли от поредния специал на Супер Ц. :wink:
Батка, нещо курсовете са ти станали по-далечни, което ще рече, че края май наближава или се лъжа?

Апропо, комунистите са на власт на едно съвсем друго място, нарочно няма да казвам къде, за да не ме посочи отново с пръст будната съвест. :rotfl:
flyfish

Re: За който не го е чел!

Мнение от flyfish »

JBD30 написа: В Канада ХЕИ няма,както и не съществува качествен контрол за храните (ДВСК),всичко е оставено на самотек.....JB
Това е доста интересно твърдение,между другото...Някой може ли да даде малко повече информация по темата...Аз, честно да ви кажа,такава мизерия и мръсотия в масовите заведения за хранене,каквато е в Канада,даже и в БГ не съм виждала.В БГ преди да започнеш работа в хранителната пром. задължително ти правят определен кръг изследвания,тука няма такова нещо....Дроги,откачалки,бездомници и алкохолици...кой мислите ви прави пиците,които поръчвате?Само като си преставя изпадналите мизерници,които работят в разните му там пицарии и т.н без никой да контролира хигиената,направо ми се повръща.Няма да забравя думите на мой познат,който разнасяше пица и се оплакваше,че между каранията го хващали в кухнята да готви нещо си...Друга моя позната разказваше как в заведението,където работела всеки трети ден имало нови служители,които просто идвали от някъде,поработвали и изчезвали отново в небитито,за да направям място на следващите...В някои отношения канадците са пълни ненормалници...това е истината..
driver

Мнение от driver »

Това за ХЕИ е малко спорен въпроса защо го има в БГ. То като го има има и корупция и все едно че го няма. Какво ли ще стане обаче ако го няма- никой не знае със сигурност, най-вероятно анархията ще е пълна.
Сега по темата, нека всеки да каже колко канадци познава които са дошли да живеят и работят в БГ. Няма начин в тая голяма Канада да не са чули поне малко колко е добре в БГ.
Хайде живеещите в Канада да се вземат в ръце и да направят малко реклама на Родината , че тука не останаха хора.
Истината за всеки е различна но за мен си е математика- дайте да преброим канадците в БГ съответно- доволни(останали тук) и недоволни върнали се обратно, също и българите заминали- доволни и недоволни(завърнали се), проста статистика но дава отговор на въпроса като цяло.
Тези които са тръгнали с определени очаквания е нормално да се разминават, хората са си различни и очакват различни неща от живота.
Всеки качил се на автомобил и запътил се за някъде обикновено пристига, но понякога нещата се объркват и някои не пристигат по някаква причина и ако причината е че нямаш достатъчен опит като шофьор, то не ти е виновен пътя, гумите или производителя на автомобила.
Доволни и недоволни има навсякъде и във всичко.
Лично за себе си не очаквам всичко да е ОК, дори живея с нагласата да се върна ако нещо се обърка,но това си е за мен, всеки друг си решава за себе си.
bateto

Мнение от bateto »

чакаме те .само да не се окажеш и ти поредния водолаз. :D
driver

Мнение от driver »

чакаме те .само да не се окажеш и ти поредния водолаз.
май съм пропуснал нещо :conf:
я поясни какво имаш предвид
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

flyfish написа:
JBD30 написа: В Канада ХЕИ няма,както и не съществува качествен контрол за храните (ДВСК),всичко е оставено на самотек.....JB
Това е доста интересно твърдение,между другото...Някой може ли да даде малко повече информация по темата...Аз, честно да ви кажа,такава мизерия и мръсотия в масовите заведения за хранене,каквато е в Канада,даже и в БГ не съм виждала.В БГ преди да започнеш работа в хранителната пром. задължително ти правят определен кръг изследвания,тука няма такова нещо....Дроги,откачалки,бездомници и алкохолици...кой мислите ви прави пиците,които поръчвате?Само като си преставя изпадналите мизерници,които работят в разните му там пицарии и т.н без никой да контролира хигиената,направо ми се повръща.Няма да забравя думите на мой познат,който разнасяше пица и се оплакваше,че между каранията го хващали в кухнята да готви нещо си...Друга моя позната разказваше как в заведението,където работела всеки трети ден имало нови служители,които просто идвали от някъде,поработвали и изчезвали отново в небитито,за да направям място на следващите...В някои отношения канадците са пълни ненормалници...това е истината..
истина си е ... тези, които работят на черно не им правят изследвания :wink: Особено на бг гвардия от уж разносвачи на пици, които се занимават от-до в пицариите :roll:

а за хранителната промишленост да не би да работиш там, flyfish, че си толкова осведомен/а :?:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

flyfish написа:
мизерията по заведенията е уникална щото в тях шефове и работници са разни араби и други обитатели на близкия, средния и далечния изток. В Каната няма никакъв контрол върху храните защото е свободна и демократична страна и на никой не трябва да е забранено да трови ближния си; ближния от своя страна има право да не бъде тровен и да ходи на лов за moose или некакъв такъв едър рогат добитък и да яде по-чиста храна ако може да си я хване. Храната, от своя страна има право да не бъде изядена и да избяга и т.н.
В любимата на всички Каната, всеки има право да прави каквото си иска, стига някой друг да не се оплаче, ако се оплаче - оплакванията, както всички знаем, на армейския поп.
тази уникална система на пълен произвол се крепи на един социал само - колко му трябва на човека както беше казал некой си там.
точно така мисля по въпроса:)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Абе то така като няма ХЕИ тука в LCBO си купувам гарантирано качествен алкохол, а в БГ дори и неква маркова бутилка да си купиш не си сигурен в кой цигански гараж в Горубляне са я напълнили :lol: Хигиена-мигиена, вкарваш повечко водка или уиски и спирта ше убие всички бактерии :lol:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

и чат-пат похапваме 20 годишно месо от европа ,или може би не е толкова рядко :?
дет се викаше в една реклама "купете си от нашите кренвирши ,те са от месо "
Публикувай отговор