Внасяне на кола от САЩ към Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Kiwi

Внасяне на кола от САЩ към Канада

Мнение от Kiwi »

Някой би ли споделил опит при покупка на кола от Сиатъл или щатите как става импорта, спънките които е имал, дийлъри, трикове, докс, такси ...

Интересувам са по подробно за импорт на Хонда Одисей от Сиатъл във Ванкувър..

Благодарско
Странджата

Мнение от Странджата »

Добър избор Насе , с тоя нисък щатски е ок , само да не са вдигнали ония оттатък :wink:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

По телевизора не спират да приказват, че Хонда Канада не признават щатските гаранции.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Independent написа:По телевизора не спират да приказват, че Хонда Канада не признават щатските гаранции.
Тя ще е на старо , т.е. warranty не би имала ани уей.

Абе тия авто компанийте са голяма мафия. Искат 20% повече за същата кола в Канада, и ако някой си я купи от САЩ, сори но уоранти.

ПС. Тойота как са с признаването на гаранциите ? Някой да знае ..
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Доколото разрах май сме закъснели,дилърите от двете страни са се наговорили за цените,така,че далавера да купиш кола от САЩ май вече няма. :cry:
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

аз съм внасял хонда сивик от сащ в канада, кебек (лична), и има толкова много търчане, че за някой може и да не си заслужава, особено ако колата е на старо и това не ти е бизнеса.

първа стъпка, имаше един списък, погледни дали разрешават този модел да се внася, и какви промени изискват да се направят по колата.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
miko

Мнение от miko »

Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

процедурата не е сложна, нито много скъпа, поне в Онтарио. в сайта по горе е описана подробно и това са стъпките, по реда по който са дадени. аз не съм внасял (засега) кола от щатите, но доста мои познати го правят без проблеми. при сегашното положение на CAD спрямо американския определено си струва, особено за нови луксозни модели.

Митко
Последно промяна от Ivet на Съб Окт 13, 2007 10:52 pm, променено общо 1 път.
Let it go...
Странджата

Мнение от Странджата »

A и Митко се обади , нейсе , както и предполагахме, пазара е съгласуван освен ако не купуваш баварец :(
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Наскоро даваха по телевизията един репортаж, някакъв си купува Акура МДХ от САЩ. И му стъпва 17к по-евтино отколкото цената в Канада. И това е автомобил произведен в Онтарио. Та тоя човек каза че минава границата за 20мин. Няма нищо сложно. И също няма гаранция за колата в Канада. Не разбирам само, ако американец прави пътувания в Канада и му се счупи колата пак ли няма гаранция? Но според него, това не е толкова трагично. Ако да кажем има голям проблем с колата, качва я на камион и я праща в САЩ. Това ще му струва да кажем 500-1000$. На фона на 17к които е спестил не е кой знае какво.
Тука обаче говорим за нова кола и покупка на момента. Дали парите ще са ваши, или някоя канадска банка ще ги дава не е важно.
Друг е въпроса за дългосрочно наемане, тогава ви е нужен адрес в САЩ.
И всичките тези неща са изгодни ако си купувате луксозна или спортна кола. При масовите модели дето вървят "по 2 за $ и една бакшиш" далаверата от 2-3к не си заслужава.
Въпреки всичко обаче канадските дилъри отчитат значителни спадове в продажбите по тази причина, и ще се принудят да намалят цените. Аз не знам, дали цените които предлагат им се налагат от производителя.
Също производителите на някои марки забраняват на концесионерите в САЩ да продават на канадци. Е те това ако не е комунизъм :) Големите демократи, налагат забрани на хората и им казват откъде да си пазарят, хахаха.
Абе пълни пустиняци :)
SERGIO

Мнение от SERGIO »

Също производителите на някои марки забраняват на концесионерите в САЩ да продават на канадци.

Опаа, каде ми е бг паспорта
Kiwi

Мнение от Kiwi »

bp_de

Мнение от bp_de »

Ми цената е толкова колкото паzара поzволява какво има толкова zа 4удене......
канада има 40 милона а американско 300 и оборота при колите е с порядаци по голям съответно маржа на натоварването на клиента е с пъти по малак.

Навсякаде по света е така
Наскоро и тука в европата даваха zа такива не6та кола ФВ дето е маде ин Немско е по скапа в Немсо отколкото в Гърция или Норвегия и то с 2 до 3 к и цената все е в Евро.

Ли4но zа мене проблема не е в вноса ами в иzбора.
То вси4ко правено zа Норд Америка е с пати по скапано от тва дет се прави zа Европа ама тва е друга тема. :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

bp_de написа:Ми цената е толкова колкото паzара поzволява какво има толкова zа 4удене......
канада има 40 милона а американско 300 и оборота при колите е с порядаци по голям съответно маржа на натоварването на клиента е с пъти по малак.

Навсякаде по света е така
Наскоро и тука в европата даваха zа такива не6та кола ФВ дето е маде ин Немско е по скапа в Немсо отколкото в Гърция или Норвегия и то с 2 до 3 к и цената все е в Евро.

Ли4но zа мене проблема не е в вноса ами в иzбора.
То вси4ко правено zа Норд Америка е с пати по скапано от тва дет се прави zа Европа ама тва е друга тема. :D
Не разбирам, искаш да кажеш, че германският автомобилен пазар е пъти по-малък от този на Гърция или Норвегия???

Преди десет години американци купуваха нови коли от Канада, защото тука излизаха около 5 хиляди долара по-евтини. Не знам дали за тези 10 години Канада е изгубила или пък САЩ са добавили 270 милиона население.

А дали знаеш, че такива квалитетни марки като Фиат, Алфа, Рено и Пежо изчезнаха от северноамериканския пазар някъде до към средата на 90'те, защото боклуците им не можеха да се съревновават със другите "пъти по-скапани" коли продавани тук.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

мноо ма кефят тея двамата от германия и от англия.
абе вие нямате ли си форуми в страната на биороботите и на острова на отчаянието, че тука идвате да ни светката за истината за нашия живот ?
ей да е*а и ботовете му дървени философи
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Публикувай отговор