за поените
за поените
Здраво. Јас сум нова сум тука. Што значи еквивалент на диплома од Квебек за да добијам 6 точки? Дали треба да се нострифицира мојата диплома? Дали финансиски менаџмент носи точки за селекција? И дали ако имам пријатели во Канада ми носи точки за адаптибилност? Благодарам однапред!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: за поените
Здрасти и добре дошла, cveke!cveke написа:Здраво. Јас сум нова сум тука. Што значи еквивалент на диплома од Квебек за да добијам 6 точки? Дали треба да се нострифицира мојата диплома? Дали финансиски менаџмент носи точки за селекција? И дали ако имам пријатели во Канада ми носи точки за адаптибилност? Благодарам однапред!
Ето какво ще рече Diplôme de Québec ou l’équivalent :
С две думи трябва да е придобита в Квебек или ако е в чужбина, то трябва да е в точно регламентирано от правителството или друга институция учебно заведение. Ако си завършила образованието си наблизо - в Македония, Сърбия или България, то знай че няма такова учебно заведения по тези земи.Diplôme d'études délivré par un établissement d'enseignement du Québec, au Québec ou à l'étranger, diplôme ou formation déterminés par un règlement du gouvernement comme donnant ouverture à l'autorisation d'exercer une profession ou un métier réglementés au Québec ainsi que diplôme ou formation reconnus équivalents par l'organisme de réglementation concerné.

Финансовия мениджмънт не ти носи допълнителни точки по процедурата, ако това си имала предвид. Иначе като степен на образование - висше, си ти носи 11 т. със сигурност.
Приятелите в Канада сами по себе си не носят точки, но наличието им е един плюс по отношение на адаптацията на място. И все пак дали този факт ще се вземе предвид от интервюиращия и доколко той ще е решаващ, това никой не може да знае. Това е субективен фактор и изцяло си зависи от интервюиращия.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!