Питане относно TOEFL и Official transcripts...
Питане относно TOEFL и Official transcripts...
.
Последно промяна от plamsht на Чет Фев 10, 2011 3:55 pm, променено общо 1 път.
-
- Обратна връзка:
Re: Питане относно TOEFL и Official transcripts...
аз не съм завършила в свищов но за академик транскрипс - това е академична справка в мкгилл искат да е изпратен директно от университета първия с печат отзат на плика ...plamsht написа:Привет на всички!
Искам да питам има ли някой от форума, който да е завършил в
СА "Д.А.Ценов" - Свищов и да е изисквал от там издаване на
Official transcripts за кандидатстване в Concordia или McGill University?Моля споделете малко челен опит..
Тормозят ме и още два въпроса:
- Кой от двата изпита е по-лесен:TOEFL или CELDT(Concordia)?
- Виждам ,че крайния срок за кандидатстване е 1 февруари за Fall term,ако подам документи до тази дата трябва ли да съм диржал изпита
по английски(т.е. резултатът от изпита до 1 февруари ли трябва да е получен или не)?
Естествено ще пиша до университетите,но ако има някой колега от свищов,който е минал този път ще се радвам да сподели.
добре ако унив в свищов могат да я издадат на англ слагат я в техен плик с лого и запечатва се плика и се скага печат ...ако не издават става малко по сложно - тогава най добре е да обясниш напишеш емаил на мгилл и да питаш
аз им писах че бг е официялния език в бг че документи се издават само на него и ако искат директна справка пратена оттях тя ще е на бг - те ме помолоха да направя това и да им изпратя обикновено копие на превод на акад справка к е в мен
хубаво е да си подадеш всички документи на време но ако случайно не може поради късна дата на изпит може да се пише до координатора на програмата и да се обясни каква е ситуацията обикновено съветите на к се решава кои да приемат са около месец след крайния срок така че този срок трябва да се гони поне... Интернет Тоефл не е мн лицеприятен но доколкото знам втория изпит не се признава в мк гилл
Последно промяна от ronni на Нед Окт 14, 2007 8:59 am, променено общо 1 път.
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
-
- Обратна връзка:
кандидатсвай с всичките си дипломи !!! - моя съвет
имай предвид че и връщат една степен на зад
магистърските от бг ги признават за бакалаври и така
всяка допълнителна специлизация я взимат предвид - говоря верно за МкГилл и за нашия факултет но според мен това е политиката на университета
няма да ти вземат под внимание нещо от бг само ако дипломата е под 4 нещо такова ако се поровиш из сайта на гилл ще видиш колко точно беше... успехът в дипломата не че няма значение но всичко що е около и над 5 е мн за тях
за академичните справки моят случай беше изключение, аз им пратих обикновено копие а после на място те си направиха легализирано копие на моята диплома и превод на място и поискаха де факто само нов бг оргинал така че за мен това е изключение а не правило така че не пращай на бг а питай съответния университет конкордия или гилла какво да пратиш
по принцип университетскиет изпити са по лесни от интернет тоефла но са доплълнително пари и някои хора не искат да ги дават
доколкото знам гилл признава йелца и сега може да започне поредния спор кое е по лесно интернет тоефл или йелц - вземи този к ти е по познат формата или по лесен формата - за съжаление не е само до знаене на езика
успех и късмет
имай предвид че и връщат една степен на зад
магистърските от бг ги признават за бакалаври и така
всяка допълнителна специлизация я взимат предвид - говоря верно за МкГилл и за нашия факултет но според мен това е политиката на университета
няма да ти вземат под внимание нещо от бг само ако дипломата е под 4 нещо такова ако се поровиш из сайта на гилл ще видиш колко точно беше... успехът в дипломата не че няма значение но всичко що е около и над 5 е мн за тях
за академичните справки моят случай беше изключение, аз им пратих обикновено копие а после на място те си направиха легализирано копие на моята диплома и превод на място и поискаха де факто само нов бг оргинал така че за мен това е изключение а не правило така че не пращай на бг а питай съответния университет конкордия или гилла какво да пратиш
по принцип университетскиет изпити са по лесни от интернет тоефла но са доплълнително пари и някои хора не искат да ги дават
доколкото знам гилл признава йелца и сега може да започне поредния спор кое е по лесно интернет тоефл или йелц - вземи този к ти е по познат формата или по лесен формата - за съжаление не е само до знаене на езика
успех и късмет
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Доколкото ми е известно CELDT се държи само на място в Concordia и ако искаш да кандидатстваш от България няма как да стане.
Виж това:
http://doe.concordia.ca/esl/CELDT_FAQ.php#12
Още веднъж, ако кандидатстваш направо от България изглежда се обезсмисля.
Виж това:
Описание на CELDT:When will the CELDT be offered in the coming months?
The following test dates have been scheduled through December 2007:
October 12 and 26
November 9, 16, 23, and 30
December 9 and 16
All CELDTs take place on the Sir George Williams Campus of the university. You will be given the exact time and location when you make your appointment.
Още веднъж, ако кандидатстваш направо от България изглежда се обезсмисля.
Plamsht, идваш в края на ноември като permanent resident ли? ще имаш време да кандидатсваш, споко.
До срока, обявен на сайта на университета, си подаваш молбата за прием и тези документи и резултати от изпити, които в момента можеш да предоставиш. Ако ти липсва нещо от кандидатурата, било документи или резултати, хората ще ти пратят писмо и ще ти кажат какво още трябва да им пратиш, като обикновено определят нов срок. Най-важното е основната молба да е подадена навреме. Естествено колкото по-рано изпратиш всичко необходимо, толкова по-добре. Някои специалности са по-търсени и за тях е по-важно всичко да е готово навреме или предварително. За други не е такъв проблем. Внимавай само за специалности, за които изрично е указано, че абсолютно всички документи трябва да са предоставени до крайния срок. В Concordia знам само няколко такива. Иначе както ти казах процеса по кандидатсване е продължителен, но служителите на университета те упътват като ти казват какво още да им изпратиш.
За CEDLT според мен ще обявят дати и за януари и февруари, понеже такива изпити има начесто. Не се шашкай и ги питай и по имейлите каквото още искаш да ги питаш, на тях това им е работата.

За CEDLT според мен ще обявят дати и за януари и февруари, понеже такива изпити има начесто. Не се шашкай и ги питай и по имейлите каквото още искаш да ги питаш, на тях това им е работата.
Въпрос относно изпращането на академичната справка
.
Последно промяна от plamsht на Чет Фев 10, 2011 3:57 pm, променено общо 1 път.