Какво е Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Филипчо, пак ти казвам като цитираш е хубаво и да мислиш, обаче явно не ти се ще да го правиш. Този субективен фактор, както е дефиниран е едно нещо, а свободните съчинения на тема "промяна на температурата" са съвсем друго нещо, особено ако намесим физиката. Та всичко започна от там, че ти гордо обяви -40 градусовите температури за нещо ежедневно, защото виждате ли имало някакъв фактор, който си прави гаргара с физиката и най-вече с ФилипНЕ. Ето това се опитвам да ти обясня от одеве, но вече загубвам всякаква надежда, че би могъл да си напънеш мозъчните гънки в добавка към усърдието ти да вадиш всякакви цитатчета. :lol: :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:Филипчо, пак ти казвам като цитираш е хубаво и да мислиш, обаче явно не ти се ще да го правиш. Този субективен фактор, както е дефиниран е едно нещо, а свободните съчинения на тема "промяна на температурата" са съвсем друго нещо, особено ако намесим физиката. Та всичко започна от там, че ти гордо обяви -40 градусовите температури за нещо ежедневно, защото виждате ли имало някакъв фактор, който си прави гаргара с физиката и най-вече с ФилипНЕ. Ето това се опитвам да ти обясня от одеве, но вече загубвам всякаква надежда, че би могъл да си напънеш мозъчните гънки в добавка към усърдието ти да вадиш всякакви цитатчета. :lol: :rotfl:
Ми този "субективен фактор" си е много реален - за това и го изчисляват и го публикуват.

Никъде не съм писал за някаква "промяна на температурата" - това си е твоя измишлъотина.

Никъде не съм намесвал никаква физика - също плод на твоето въображение.

Аз "гордо" обявих , че тези температури са СЪС фактора на вятъра - така се усещат от хората.

И сега какво излиза ? Ти си ми опонирал на това че wind chill няма нищо общо със физичната температура без аз дори да съм твърдял подобно нещо :nenam:

А какво да кажем за смехотворните ти писания , че такова чудо няма ?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Никъде не съм писал за някаква "промяна на температурата" - това си е твоя измишлъотина.
Какво да кажем тогава за това:
filipne написа:
Smart Dust написа: Трето, ти каде си чувал за температури в Монреал от порядъка на -38 - 45?????
Ти майтапиш ли се ? С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата.
Хайде сега дай пак да видим кои температури не са изключение? :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Никъде не съм писал за някаква "промяна на температурата" - това си е твоя измишлъотина.
Какво да кажем тогава за това:
filipne написа:
Smart Dust написа: Трето, ти каде си чувал за температури в Монреал от порядъка на -38 - 45?????
Ти майтапиш ли се ? С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата.
Хайде сега дай пак да видим кои температури не са изключение? :rotfl:
Ами прочети го пак "С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата"

Навсякъде фактора на вятъра се изчислява като температура - не съм го измислил аз :roll:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Ами прочети го пак "С фактора на вятъра такива температури на са изключение за Монреал през зимата"

Навсякъде фактора на вятъра се изчислява като температура - не съм го измислил аз :roll:
Филипе, за последен път ти казвам, че този израз, повлиян от журналистически и всякакви други писания е тотално сбъркан. Температурата винаги в даден момент е една. Можеш да си слагаш каквито си искаш други фактори и да ги измерваш в каквито си искаш единици, но температура на въздуха -40 градуса Целзий в Монреал НЕ е нормално явление.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Да ама температура -40 С с фактора на вятъра си е нормална.

При това израза "температура с фактора на вятъра " е напълно коректен.

А самата температура осезаема.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Да ама температура -40 С с фактора на вятъра си е нормална.

При това израза "температура с фактора на вятъра " е напълно коректен.

А самата температура осезаема.
Филипе, израза "температура с фактора на вятъра" е пълна глупост. Можеш да кажеш например: температурата е -18 градуса C и въпросния фактор е -40 градуса или колкото там го изчисляват, но да заявиш, че температурата с фактора на вятъра е -40 си е меко казано тъпизъм. Ако не си схванал тази елементарна логика, не ми се иска повече да спорим по въпроса - остани си със здраве.
Апропо, колко е "температурата с фактора на вятъра" ако съм нахлузил космически скафандър? :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Може и да е тъпизъм според теб, но се употребява масово от хората и в прогнозите за времето.

Сигурно има много тъпи метеоролози ... ( не разбират от скафандри )

Ето примери за този "тъпизъм" - "wind chill temperature" :

University of Virginia

Canadian Forces Instrument Check Pilot School

и хиляди други (хинт : ползвай гугъл )

Значи след един куп постинги пълни с бисери на остроумието, най-после се разбра, че болката ти била в израза. Да ама този израз не само, че съществува, не само че се употребява масово, но си е съвсем коректен.

Е тогава питам аз , защо спориш преди да си се информирал добре ?

И отговор не чакам !
Последно промяна от filipne на Чет Окт 11, 2007 2:26 am, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Може и да е тъпизъм според теб, но се употребява масово от хората и в прогнозите за времето.

Сигурно има много тъпи метеоролози ... ( не разбират от скафандри )
Мдам, полека-лека ще стигнем до истината, този път не толкова за Канада ами за ветровития й фактор. Все пак може би метеоролозите (подчинявайки се на чисто маркетингови инстинкти) споменават въпросния субективен фактор заедно с температурата на въздуха, в което няма нищо лошо. Въпросът е обаче, че хората са склони да си навиват всякакви глупости и да не се замислят изобщо, когато ги приказват. :lol:
filipne написа:Значи след един куп постинги пълни с бисери на остроумието, най-после се разбра, че болката ти била в израза. Да ама този израз не само, че съществува, не само че се употребява масово, но си е съвсем коректен.

Е тогава питам аз , защо спориш преди да си се информирал добре ?

И отговор не чакам !
Филипчо, пиле шарено. Не знам колко пъти вече трябва да повторя, че цитати се пускат само ако имаш възможността да "осмислиш" написаното. Този израз съществува като wind-chill factor/temperature и никога не измества конкретната температура на въздуха защото няма как да стане тази работа. Освен това би трябвало да можеш да си обясниш, че първо е доста субективен, както си го и пише и второ е доста променлив - щото вятъра може ей така просто да си спре да духа. Пълна глупост е да кажеш температурата с вятъра е еди си колко градуса и още повече да претендираш, че -40 градуса Целзий са нормални зимни температури за Монреал. Давам ти последен шанс да се понапънеш малко и да проумееш всичко това. :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:Освен това би трябвало да можеш да си обясниш, че първо е доста субективен, както си го и пише и второ е доста променлив - щото вятъра може ей така просто да си спре да духа.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Филипе, разбирам нервно-истеричната ти реакция, но все пак е добре да се понапънеш малко (внимавайки само да не направиш някоя беля) и да се опиташ да осмислиш някои неща. :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Изображение
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Трудно е да заличиш с плагиатстване белите петна в мисловния си процес, но както искаш - твоя воля. :lol:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Четвърто, тук зимате е готина. Във всеки случай не съм мръзнал тук никога откакто съм в Канада.
И ако искаш да знаеш работа се намира. Това че ти си некадърник не значи че и другите са такива.
И последно: Бих се радвал нещастник като теб да спре да пише глупости.
В Ка може и да мръзнеш, може и да не мръзнеш - истина е че всички помещения са доста добре отоплени независимо къде се намираш, екстремната зима, която иначе е приятна, защото седиш само на закрито, не я усещаш само ако си, пак казвам, на закрито.
аз съм бил 2 зими в Мтл. Зимата реално като студ съм я усещал 2 пъти - единия път чаках рейс който закъсня с 40 мин на метро спирката - разбира се можех да вляза в самата станция и нямаше да усещам студа така и втория път с вървяхме с един приятел миналата зима и май пак рейса закъсня, но този път не бях до метро станция.
истината е че ако искаш да игнорираш студа напълно трябва да си или с кола или да живееш близо до метрото;
в други случаи зимата си е зима и то от най-тежките;
не ми се мисли за хора, които работят на открито, а такива има
в най-големите студове аз съм бил по къс ръкав на работа и на отворен прозорец, но както казва Батето, зависи какво работи човек - тези които са отвън едва ли мислят, че зимата е приятна.
Крайните студове те принуждават като цяло да седиш вътре освен ако не си канатец, който е свикнал или бяла мечка.
за последната ти изцепка - не се дръж изтерично като жена, намираш се в страна, където ако си мъж трябва да се държиш мъжки, ясно ли ти е?
точно така мисля по въпроса:)
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Към Филип и питър долна чера пан.
И двамата сте дървени философи.
И двамата пишете глупости колкото да си намирате работа.

За Филип само: Филипе ставаше дума за -40 градуса температура, а не че се усеща като -40.
За това как се усеща: Виждал съм хора при 5 градуса да ходят със зимните палта, ръкавици, шапка и шал. Виждал съм при 5 градуса как ходят по къси гащи с джапанки. Виждал съм как при -20 се излиза по съси гащи и по къс ръкав и се качва в колата си без да е предварително затоплена и отпрашва нанякъде. Така че това усещане си е чисто субективно.

За Пана: Виж сега мой човек, в Канада е топло, дори и през зимата. В българия е студено, най-вече през зимата. Загряваш ли?!
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Заключено