Преживелици с наши сънародници в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Godis

Мнение от Godis »

Леле леле какви сте образи! Хаха ... сори за тенекията дето са ви я вързали, ама сега да не си помислите ви че правя намеци :) Като ви гледам и двамата сте застрашени - жената в Монтреал, мъжът в Квебек ! :lol: :lol:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ivet написа:Бе голем бисер е това.
Взе ми думата.

И Репетиция по какво ?
Никой не казва просто "репетиция"

А къде е измамата. Измама има когато има облагодетелствуване. Когато няма - тогава е просто тъпа шега. Толкова тъпа, че не е за вярване.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Даде си и адреса и телефона. Но когато пристихнахме в гр. Квебек нимаше никoй нито на адреса нито на телефона (преди да отидем в гр. Квебек бихме говорили три четири пъти),...понеже не сме вчерашни се подсигурихме с резервен вариант.
Тука нещо раздувката куца. Как нямаше никой на адреса -- празна къща или липса на къща ?
Второ - до същия телефон сте се обаждали и говорили още от БГ така ли ?
Сега какво става с тоя телефон, свободно ли дава, ако се изчака няма ли секретар или въобще не съществува ?
Кога последно се чухте?

Тия да не са се изнесли по спешност на нейде и да не са имали време да предупредят.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Тарикатщината е доста 4есто срещано явление измежду нас. Даже и БГ правителствотот се опитва да изтарикати Европеиският сьд за правата на 4овека изпращайки кандидати за сьдий, които Европейският сьд отхвьрли поради " липса на морални и професионални ка4ества". По голям шамар от това, здраве му кажи.
Така 4е, бьди внимателен, но не ставай параноик, така както както аз станах с пьржолите следствие на 3те у4ителски години в БГ.
yyy

в подкрепа на кикимора

Мнение от yyy »

Не знам защо така се е получило с кикимора, но понеже се срещнахме лично след няколко ЛС във форума, мисля, че е добре да кажа, че на уговорката за 1ва среща не можах да отида аз, после за втората среща - тя не можа да дойде, хора сме - всякакви причини и проблеми могат да възникнат. Неколкократно сме говорили и когато наистина имах нужда от помощ - тя винаги е обещавала да ми помогне, все пак добре, че не се наложи, но сам сигурна, че е имала доброто желание да го направи. А добре, че не се наложи, защото по себе си знам, че притеснението е при какви хора ще отидеш (след като са непознати), те пак от своя страна имат същите притеснения - какви хора ще приемат (както правилно се спомена всяко стадо има мърша, а гаранция, че няма да попаднеш на такава - няма), а съм била и при роднини и въпреки, че ме приеха, се чувствах неудобно. Между другото когато наистина имах нужда се обадих на една китайка, която обеща да ми помогне, но когато отидох на адреса, въпреки, че видях, че са си в къщи, никой не отвори. Та независимо българи или други - тенекиите са си същите, както и мършата.

А за кикимора искам да допълня, че ми е помогнала с много полезна информация, като се почне от приравняване на дипломи, езикови курсове, лекари, търсене на квартири и т.н. още много. Веднъж пуснах тема, че хора намерили си сами работа имат право на 500$ помощ, това ми го каза кикимора. (За заинтересуваните да подчертая, че имат 1 месец да подадат документи в CLE-то.)

Добре е човек да може да се оправя сам, знам, че понякога е наложителна чужда помощ, особено в чужбина, ако е в рамките на съвети и информация, мисля, че е най-добре. Лошото е, че на хора, които идват от България с малко пари и без познати тук, винаги ще им трябва подкрепа от сънародници (и заради езиковата бариера в началото). Пожелавам на всички в нужда да попаднат на свестни хора.

А ЛюбоК го разбирам, то е като "надявай се на най-доброто, очаквай най-лошото". Човек в неговото положение ще го разбере най-добре.
LyuboK

Мнение от LyuboK »

Наистина тези неща които разказах са 100% истина. Не съм имал за цел да изнасям лична иформация и да злепоставям.
Според мен трябва тези неща да се коментират с цел предпазване. Хората сте станат по-внимателни, а мошениците сте бъдат засрамени и изобличени.
Всичко което казах е истина. Някои не могат да повярват, защото не могат да си представят че те биха могли да направят такова нещо.
И аз не можах да повярвам, когато видях една наркоманка в Montréal да си бие inzecciata...Но това е друга тема.
Освен това не съм параноик и имам приятели българи освен в България и в Отава и в Чикаго. Уважава ме се и не смятам че всички българия са лоши.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Момко, ти си голяма параноя, защо не си използваш здравната карта???
dalala

Мнение от dalala »

LyuboK написа:Така че няма съмнение че е измама, само не знам защо бях обект на толкова дълго замисляна измама. Случката е доста интересна и аз нямам логично обиснение на всичко това.
Ами, това е истината, прочети си думите няколко пъти и ще я схванеш.

Знаеш ли, както разбирам вече сме в един град и, живот и здраве, някой ден ще се срещем, ще се запознаем, ще се запознаеш и с кикимора или Милена и ще има да се червиш за всичко, което си написал тук, ама само да не излезе късно.....

Познавам лично кикимора или Милена от 2,5 години и изобщо, ама няма абсолютно нищо общо с това, което ти описваш. Представям си и случая с проституцията колко е верен, ама добре, че вие не сте вчерашни...... За ракетата там си го чувал, няма да ти го повтарям.

Милена, добре че така е станало, че сигурно сега щеше да е пуснал тема, оплаквайки се, че сте ги настанали да спят в хола и, че мъжът ти си е вкъщи и синът много е викал и не са могли да си починат :lol:

ОФФ Това нашето образование е много западнало наистина, колко грешки самооооо лелелеле малелеле
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Изображение
dalala

Мнение от dalala »

MrGeek написа:Изображение
това най-точно описва темата, да :lol: Поздравления за постинга
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Браво LyuboK, браво! Успя да "предпазиш" сънародниците ни от "мошеничката" кикимора!
Според мен имаш малък проблем и той се крие в ей това твое изказване:
LyuboK написа: В България много хора гледат да прецакаt ближния си. Много са ме лъгали в България, та сте се оставя ли сега да ме лъжат и в Канада.
Просто чакаш всички да те излъжат и омаскарят :lol:
Според мен е малко несериозно да се правят такива генерални изводи за някой, когото дори и не познаваш. А стадото, за което говорите, веднага е тръгнало по течението и започва да те оплаква: "ооо горкия ти! как са те измамили", без да знае другата страна на историята, страната на кикимора.
Да не се окаже накрая, че ти си черната овца :)
Не защитавам кикимора, просто казвам, че не може да се съди човек така едностранно!
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци!
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

MrGeek написа:Изображение
Тази тема направо е без коментар.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
LyuboK

Мнение от LyuboK »

Виждам че някои хора взеха да взимат много навътре моя разказ.
Не карам никoй да ми вярва. Както се казва не е нужно да ми вярвате убедете се сами.
Като гледам май има хора които щяха да отидат на репетицията в 6 часа.
Но темата май вече се изчепи и според мен коментарите вече са излишни. :wink:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

ЛюбоК, ти май не разбираш, че няма НИЩО нередно в това да има занимания/репетиции/сбирки от 6 ч.? И май не разбираш, че не можеш така просто да мяташ кал по хората? То не, че нещо, ама туй действие обикновено е обратнопропорционално. Предполагам, че хич не ти е лесно, като виждаш измами навсякъде, ама така ще вземеш да пропуснеш и нещо истинско. :wink:
Let it go...
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Извънкласни заниманuя за деца, ако не са организирани от училището, се провеждат събота - неделя или след 18h делничен ден.

Нормално е, родителите са на работа, децата на училище и занималния до 18h.
С баби, дядовци и прочее стринки не всеки разполага, та затова.
Заключено