Ако може някой да ми помогне!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
janeta12@abv.bg
Мнения: 34
Регистриран на: Вто Окт 31, 2006 9:02 am

Ако може някой да ми помогне!

Мнение от janeta12@abv.bg »

Здравейте мили съфорумци! От 3 седмици сме в Отава и вече почти всички формалности оправихме , сега трябва да търсим работа и то след обяд или вечер, защото сутрин ходим на училище за езика, но английския ни никак не е добър а и не ни е ясно как става. Ако някой има време и желание моля да ни ориентира. :? Благодаря!
Аватар
miro_m
Мнения: 166
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 3:51 pm
Местоположение: Toronto,CA
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Инвестираите около 1000 $ в кола и започваите доставки кам ниакоиа пицариа.Работата там е на смени и моге да започвате след 15h до 2 сутринта или по договорка сас собственикат.
Ако ви допада идеиата за доставки/законни и не на пизи/-моиата фирма има нугда от шофиор в Отаvа пак сас собствена кола-пишете ми на Е-маил : miro_m12@hotmail.com

Успех.
sun shine
Мнения: 23
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 2:08 am

Мнение от sun shine »

има 3 дневни безплатни курсове за това как се търси работа - аз ги намирам за много полезни за новодошли - дават доста информация - но не ти намират работа, само ти казват начините.
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Пуснете ми едно лично с тел., може да се видим и да си поговорим по темата.
Let it go...
Abuser
Мнения: 8
Регистриран на: Сря Сеп 26, 2007 10:38 pm
Местоположение: североизточна северна америка

Мнение от Abuser »

Отава е малко особена за нови емигранти. Аз също бих опитал нещо като разнасяне на пици, само че има един такъв момент - най доброто е да се опитате да си намерите някаква работа при която ще ви се налага да говорите... знам колко е отчайващо в началото с езика но това е най добрия начин. С пици трудно ще стане. Аз бих опитал нещо в някой магазин като помощен персонал, именно заради възможността да говоря с много хора. Успех
Аватар
Valerydi
Мнения: 73
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 6:01 am
Местоположение: Торонто

hi

Мнение от Valerydi »

Това което говориш на хората са глупости бе човек - да отидели в някой магазин да си упражняват езика.Ти от луната ли падаш-с кой ще си упражняват езика с тъпите филипинци,иранци или египтяни аре недей ми говори глупости че бахтисах вече.Да си ходят на училище да си гледат повече филми и телевизия и въобще да не се тревожат че работата която работят в началото е измекярска защото само в главите ни има измекярска работа - работа която ти плаща сметките,квартирата и ти пълни хладилника не може да е измекярска.
Публикувай отговор