Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Абе какъв стандарт в Бг-то в панелката, нали каквото и джакузи да имаш вътре, децата ти ще тичат навънка с глутницата кучета, като в Маугли
ахахаххахахахаха ей за тва чета форума :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
chinois

Мнение от chinois »

jovani написа:
Lub0 написа:Абе какво сте се хванали за тази яхта не мога да ви разбера... За да караш яхта изобщо не е нужно да я притежаваш, може да си наемеш за 1-2 седмична ваканция, не само в Канада ами и навсякъде по света... Тука изобщо не става въпрос за кой има и кой няма яхта/къща/нова кола, а затова че тука има средна класа и хората могат да си го позволят, а в БГ-то 90% от народа мизерства, и не само яхта ами и кану никога няма да има, да не говорим за къщи и джакузи...
В България всеки може да си наеме яхта по черноморието също, даже цените са по-добри от тук, но не съм чул някой това да го сочи като предимство на България. Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре. Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м. Другият проблем който аз срещам е, че за определен тип сделки никой не се обръща директно към мен - аз съм един незнаен специалист, който извършва работата, а на игрището за голф други хора обират лаврите и вероятно винаги ще бъде така. Онзи ден в офиса дойде маркетинговата директорка на една от новите борси - "Pure" и донесе някакви чантички за лаптопи с логото на борсата, пък и да се запознае с екипа - чантички имаше за шефовете, за Патрик, а не и за моя милост, нищо че аз им написах регрешън-тестинг програмата за да им помогнем да си оправят грешките. Такива ми ти работи, сега отново имаме много добър продукт, дето го написах сам за 7 месеца: тоя път ако не попадна в светлините на прожекторите и аз ще си търся друго местенце... :lol:
Драги jovani! :lol:
Които може да напише такова нещо, никога няма да почне дърпа конците. И дори да му дадът и той да подърпа Тати, бати и т.н. ще се оплете като пате в кълчища. Ние на това и сме свидетели в БГ- такива като теб дърпат, ли дърпат! :lol:
bateto

Мнение от bateto »

бе хубаво ме изпращате ама плана още не е изпълнен.търсят се още 100 та да ми свърши мъката.освен съвети приемам и в банкноти. :D
pantata

Мнение от pantata »

bateto написа:бе хубаво ме изпращате ама плана още не е изпълнен.търсят се още 100 та да ми свърши мъката.освен съвети приемам и в банкноти. :D
ае още 10 години на тръстиката.. ужас..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:бе хубаво ме изпращате ама плана още не е изпълнен.търсят се още 100 та да ми свърши мъката.освен съвети приемам и в банкноти. :D
Изображение
jovani

Мнение от jovani »

chinois написа:
jovani написа:
Lub0 написа:Абе какво сте се хванали за тази яхта не мога да ви разбера... За да караш яхта изобщо не е нужно да я притежаваш, може да си наемеш за 1-2 седмична ваканция, не само в Канада ами и навсякъде по света... Тука изобщо не става въпрос за кой има и кой няма яхта/къща/нова кола, а затова че тука има средна класа и хората могат да си го позволят, а в БГ-то 90% от народа мизерства, и не само яхта ами и кану никога няма да има, да не говорим за къщи и джакузи...
В България всеки може да си наеме яхта по черноморието също, даже цените са по-добри от тук, но не съм чул някой това да го сочи като предимство на България. Апропо като става дума за имоти аз съм напълно наясно, че шансовете ми да придобия в рамките на моят живот това, което родителите ми са построили и купили в България клонят към нула (въпреки, че към момента имам много висок доход - да кажем, че отдавна съм минал чистият месечен доход, за който пише батето). Но една вила с качествата на това, което имаме в България тук струва минимум 300К, един апартамент на хубаво място в Торонто е 3000 евро на метър кв., къщите са по половин милион и нагоре. Един специалист в банка в България с доход от 2К на месец има същите възможности като мен при цена на имотите от 1000 евро на кв. м. Другият проблем който аз срещам е, че за определен тип сделки никой не се обръща директно към мен - аз съм един незнаен специалист, който извършва работата, а на игрището за голф други хора обират лаврите и вероятно винаги ще бъде така. Онзи ден в офиса дойде маркетинговата директорка на една от новите борси - "Pure" и донесе някакви чантички за лаптопи с логото на борсата, пък и да се запознае с екипа - чантички имаше за шефовете, за Патрик, а не и за моя милост, нищо че аз им написах регрешън-тестинг програмата за да им помогнем да си оправят грешките. Такива ми ти работи, сега отново имаме много добър продукт, дето го написах сам за 7 месеца: тоя път ако не попадна в светлините на прожекторите и аз ще си търся друго местенце... :lol:
Драги jovani! :lol:
Които може да напише такова нещо, никога няма да почне дърпа конците. И дори да му дадът и той да подърпа Тати, бати и т.н. ще се оплете като пате в кълчища. Ние на това и сме свидетели в БГ- такива като теб дърпат, ли дърпат! :lol:
Според мен и тук и там конците ги дърпат едни и същи - просто тук има повече от тия като мен дето вършат работата (и в това е голямата разлика). Навремето ти пусна една тема за разликата м/у България и Канада и сега ще ти дам моят отговор:

По мои наблюдения човешкото поведение се управлява не от мисли и рационални действия, а от съвсем прости инстинкти, между които инстинкта за оцеляване и инстинкта за разможаване (има и още няколко, не толкова важни). Не случайно хората в този форум спорят и може да се каже, че всяка страна изважда подвеждащи доводи като яхти и палатки, опитвайки се да рационализира съвсем не рационалното човешко поведение, ръководено от инстинкти.
Преди време един от моите шефове каза следното: "за да оцелее на човек като минимум му трябват следните две неща: покрив над главата и храна на масата". В този момент на мен ми просветна и ето го ключа от бараката: по време на така оплюваният от всички "социализъм" всяко семейство имаше собствено жилище (в най-лошият случай 2 семейства в 1 жилище) и единственият проблем се явяваше набавянето на храна, а всеки излишък се обръщаше в пиене. Продуктивността спадна, поради липса на стимули и гарантираното оцеляване на индивида и резултатът стана виден в края на 80-те години със сериозният дефицит и опашките (но всеки виждаше само отрицателната страна, а не и своят принос във всеобщото падение - сигурен съм, че ръководени от простите си инстинкти пишещите в този форум са се интересували много повече от това къде може да се намери нещо изгодно без ред, а не как да си вършат по-добре работата). Тук, в Канада проблемът е решен много просто - на практика на всяко семейство му се налага да изплаща жилището си през цялото време, докато е работоспособно - като мнозина никога няма и да го изплатят и винаги ще имат стимул да работят, знаейки че ако не платят няколко вноски и ще трябва да хващат улицата - затова и много не обичате да слушате историите за бедняците, дето ги разправям, защото всеки знае какво го чака, като не си плати вноската... Аз например живея в луксозен апартамент с 2 паркинга за което плащам около 1300 долара наем. Като си сложа застраховките на колите, разходите за телефон, интернет, мобилен тел. и т.н. аз трябва да платя 1700 долара на месец - в това не включвам храна и никакви други лични разходи, нито данъците на тези пари. Демек всеки месец аз жив-умрял трябва да ги дам тези 1700 долара - сега аз изкарвам много повече, ама като знам какво ми виси на главата не мога да си позволя да отида 2 месеца на ваканция, въпреки че имам средства, или да се напия и да не си свърша работата някой ден (айде да кажа някоя седмица :)). Сигурен съм, че всички сте повече или по-малко в моето положение и знаете за какво говоря... Ами тези дето са се овъртели в студентски заеми, моргиджи... нема мърдане при тях. Как смеят да кажат нещо лошо - ами ако някой ги чуе?
Та ето за туй производителността в Канада е по-висока от тази в България и като повечето Българи си продадат или загубят жилищата нещата ще станат баш като тук! Причината - инстинктите за самосъхранение и размножаване.

А сега малко за конците: никой на никого не е дал да дърпа конците даром, освен по наследство - който се е докопал, го е направил сам. Та аз в този смисъл имам голямо предимство - държа си парите в чужди банки и винаги съм готов да се върна в България, където имам осигурен стандарт на живот и среда в която знам че винаги ще мога да се вредя. Канада за мен е един венчър - до момента сравнително успешен, но в предвид напредването на годините ми, с не особенно гарантирано бъдеще. Както и преди съм казвал - умея да наблюдвавам хората, присъствал съм на бизнес срещи, правил съм демонстрации, но съм забелязал, че никой не обича да дели с никого и сме продавали само в случаите, когато клиентите ни са били притиснати от конкуренцията или някой им е "бъркал в паничката". Ако това не е било така на никой високопоставен мениджър с 1.5 милиона годишна заплата не би му пукало кое е по-ефективно и по-добро като решение - единственото което го е вълнувало е да прави минимални промени и да пази съществуващото статукво (ако можеха, щяха да ползват не компютри, а машинописки, само че са притиснати от пазарните реалности). Така че аз нямам какво да губя - нямам семейство, моргиджи и т.н. и последното нещо за което ми пука е да пазя "приличен вид" - никой няма да ми даде и пукнат петак за това. Просто сега съм в положение, че не мога да бъда заменен и е нормално да се боря за своят пай - ако не става, по-добре да търся други възможности, а такива винаги изпадат. Историята с чантичките е една от многото, които имам в своят арсенал, но като цяло съм много коректен човек и не бих издал нещо сериозно злепоставящо някого или някаква важна фирмена тайна. Аз мисля, че съм на прав път, а дали е така - бъдещето ще покаже.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:но всеки виждаше само отрицателната страна, а не и своят принос във всеобщото падение - сигурен съм, че ръководени от простите си инстинкти пишещите в този форум са се интересували много повече от това къде може да се намери нещо изгодно без ред, а не как да си вършат по-добре работата
Драги Джовани, мислех че поне ти ще ни спестиш изкзвания в стил "комсомолски секретар", но явно съм се заблудил :lol: И без да ползваш някоя от любимите ти сложни статистически формули е ясно, че мнозинството от пишещите във форума не са били на повече от 15-25 години към 89-та, така че няма как да са работели по онова време!!! Много си забавен, поредния член на "висшата" червена каста дето си мисли че другите се ръководят от "простите си инстинкти", само нашия човек е воден от висша мисловна дейност и свръх-човешки идеали :lol:
ivandi

Мнение от ivandi »

Хе, хе. Тая тема съвсем заприлича на оня стар виц, дето един отишъл при доктора, показал си оная работа и се примолил да се направи нещо по въпроса, щото всичките му колеги разправяли, че техните били по поне 25см.

Нали се сещате кво казал докторът .... "ми разправяй и ти" :wink:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Omega3

Мнение от Omega3 »

bateto написа:значи от цялата работа разбрах ,че в България 90% от хората живеят на палатки в палаткови лагери,а тука като дойдеш в Канада ти дават една къща с джакузи.
кратка справка по дебитно кредитните ми сметки показва ,че са залежали едни 100К долара с които мога да си купя доста приличен апартамент на Сл.Бряг да кажем или в центъра на Пловдив.я обаче ме светнете какво жилище мога да си купя с тях в Канада освен Палатков лагер или Трейлър в Нова Скошия ,че нещо съм зле с аритметиката. :D

Ей, Батето, ами то много си прили4аме ние по това дето виждаме в банковата си сметка. Единсвтената разлика е един минус. :lol:
Аз, бих си купил с 100 хиляди хилки 500 хиляди пьржоли за да ми мирне главата ведньж за винаги. Гони ме една параноя, 4е един ден няма да мога да ям пьржоли колкото си искам.
В Бьлгария много страдах, с у4итеслката ми заплата, само седях пред витрините и се облизвах като бито ку4е.
Много сьм трауматизиран от трите у4ителски години в Бьлгария. Сега, всяка сьбота, като влизам в местното Костко три препозета тьр4ат около мен и викат : "Мосю, Мосю, приготвихме пьржолите". Оба4е един ден казват : Сьр, Сьр......" Като 4ух това направо ми кипна. Казвам и 4е, ако искат да купувам толкова пьржоли седми4но, ще трябва да ми говорят на френски. Сега сьм доволен. Хората тук разбират от дума. Един пьт им казваш и грешката не се повтаря пове4е. Разбрани хора зна4и. Да са ми живи и здрави и те и прасетата, които ще се превьрнат в пьржоли. Айде отивам да вкарам поредната доза.
Последно промяна от Omega3 на Вто Окт 02, 2007 8:37 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

МЕн револ
цията 89 год. ме хвана като 2ри управител на един туристически коплекс на Балкантурист не щото бях комунист ,ами такова ми беше образованието.
и истината беше ,че се интерисувахме единственно къде да се напием и къде да го набием.
ех какъв живот беше ,а не като тука на тръстиката. :D
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Аве кои са тези в Бг дето живеят като крале бе освен мутрите и мошенниците политици,кой нормален бизнесмен има къъъща на Горнобанския път?????Майка,ако не е да ий пращам пари да плати на кожодерите от Топлофикация,Енергото,Водното,Бтк-то и да си купи малко сирене(че е 7лв./кг),малко салам,кренвирши,как ще оцелява в БГ,там 80% от пенсионерите живеят като кучета,а останалите млади мляскат пред всяка витрина,айде бе вървете да живеете в такава атмосфера,около теб кучета и те искат хлеб,гладни.Значи в БГ се живее добре зад дуварите на големите вили,къщи в Бояна,Драгалевци...,че това ноормал ли е бе се криеш зад стените и говориш колко е цъфнала Бълагарията,че Канада е голем кенеф ама си стоите и серете ли серете.Че тя тая Канада ми дала повече отколкото нашата БГ.Аз яхта нямам(не е проблем и да си купя) и не искам ,имам други неща,които в БГ ИЛИ ЩЯХА ДА ОТКРАДНАТ или да взривят,затова оценявам ситуацията тук като по нормална и животе по щастлив.
mitashki

Мнение от mitashki »

bateto написа:МЕн револ
цията 89 год. ме хвана като 2ри управител на един туристически коплекс на Балкантурист не щото бях комунист ,ами такова ми беше образованието.
и истината беше ,че се интерисувахме единственно къде да се напием и къде да го набием.
ех какъв живот беше ,а не като тука на тръстиката. :D
Ами бате според мен и ти правиш една грешка дето и аз я правя - мислиме си че ни е било по-безгрижно защото сме били в БГ а то е било защото сме били доста по-млади
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Pehlivan написа:Аве кои са тези в Бг дето живеят като крале бе освен мутрите и мошенниците политици,кой нормален бизнесмен има къъъща на Горнобанския път?????Майка,ако не е да ий пращам пари да плати на кожодерите от Топлофикация,Енергото,Водното,Бтк-то и да си купи малко сирене(че е 7лв./кг),малко салам,кренвирши,как ще оцелява в БГ,там 80% от пенсионерите живеят като кучета,а останалите млади мляскат пред всяка витрина,айде бе вървете да живеете в такава атмосфера,около теб кучета и те искат хлеб,гладни.Значи в БГ се живее добре зад дуварите на големите вили,къщи в Бояна,Драгалевци...,че това ноормал ли е бе се криеш зад стените и говориш колко е цъфнала Бълагарията,че Канада е голем кенеф ама си стоите и серете ли серете.Че тя тая Канада ми дала повече отколкото нашата БГ.Аз яхта нямам(не е проблем и да си купя) и не искам ,имам други неща,които в БГ ИЛИ ЩЯХА ДА ОТКРАДНАТ или да взривят,затова оценявам ситуацията тук като по нормална и животе по щастлив.

добре казано!

само че аз не се чудя как и кой са тия с къщите на Панорамен път защото са ми били клиенти и много добре знам за какви оядени безскрупулни шопари става въпрос.....не знам как нормален и способен човек може да се вреди в техните среди,и дори ако теоретично можеше това да стане как би се чувствал в такава среда :shock:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
peter_pan
Обратна връзка:

Re: бг

Мнение от peter_pan »

jiojio07 написа:В България 75% от населението са бедни!По последни данни 6те стигнем наи-бедните страни в Европа 2039 г. :shock: МОЖЕ би!Айде направете сметка кога ще стигнем Канада :D
вярно е тва, че хората в БГ са доста бедни - тези в Ка според мен не са много по-богати като процент - смятам че процента на много бедните е същия и в двете държави с единствената разлика че в Ка могат да си плащат сметките. Не смятам също, че единствената причина да се изминат 10 000 км е да можеш да си плащаш сметките.
Като правя тези сравнения имам предвид и имигрантите в Ка - като цяло те не са се замогнали много по всички извадени статистики. Между другото, струва ми се, че пишещите в този форум са имигранти, дори и да сте граждани на Ка, пак си оставате имигранти защото не сте родени там.
точно така мисля по въпроса:)
Pepon

Мнение от Pepon »

Навсякаде има бедни и богати, навсякаде могат да те окрадат или измамят. Аз поне не съм чувал за страна без престъпност и без бедни хора. Проблемът за имигранта е ДИСКРИМИНАЦИЯТА - именно това е нещото, с което не може да се пребориш никога. Каквото и да правиш, които и да си, колкото и пари да правиш, на теб местните винаги ще гледат някак от високо, просто и само защото ти не си един от тях.
Знам, че отново апологетите на Канада ще се нахвърлят върху мен, че видите ли такова "животно" в Канада няма. Нека тогава да ми отговорят, защо всяка голяма американска и канадска компания има специална политика за борба с дискриминацията. Ето само един цитат от Code of conduct на фирмата, за която работя в момента /тя е американска и има 3500 служители в Канада/:

"Any comments or conduct relating to a person's gender, color, race, ancestry, religion, national origin, age, physical or mental disability, sexual orientation, gender identity or expression, or covered veteran status that fail to respect the dignity and feeling of the individual are unacceptable"

Нарочно наблягам на дискриминацията на основа "принадлежност към определен народ", защото тя е тази, която засяга най-много имигрантите.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Публикувай отговор