Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
jiojio07

върни се в България

Мнение от jiojio07 »

при сегашните цени на имотите (МИНИМУМ 50 000 евро за апартамент) :shock: не знам как един учител,бюджетен работник или касиер в банка(заплата около 300-400лв.) например ще си купи собствен апартамент?? повярвайте това в един град като Пловдив е НЕВЪЗМОЖНО!!!!!
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

AlexAA написа:...
Представям си какво минава през мозъка на един новобранец/кандидат-имигрант, в България, като чете словесните чикии на Батката - индивид, който трябваше отдавна да е в България, но понеже е лайнофил е още в кенефа(разбирай Канада).
....
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
mitashki

Мнение от mitashki »

вярно е че БГ е сред страните кадето наи-голям процент хора живеят в собствени жилища. Само проблема е че ако сега тепърва искаш да си купуваш трябва да минеш през същате процедура като в Канада. Тия с по няколко жилища в центара на софия купени наскоро са или далавераджии или политици (пак далавераджии). Иначе нормалните млади хора които живеят добре и си имат собствено жилище си имат и ипотека.
speedy

Re: бг

Мнение от speedy »

Pepon написа:
jiojio07 написа:В България 75% от населението са бедни!По последни данни 6те стигнем наи-бедните страни в Европа 2039 г. :shock: МОЖЕ би!Айде направете сметка кога ще стигнем Канада :D
Da, BG e palno s bedni i socialno slabi, koito jiveiat v sobstveni jilishta za po 100000CAD /baba mi e tipichen predstavitel na tazi grupa s neinite 120 leva pensia i 100 kvadrata sobstven monolit/. V Canada za beden se smiata chovek, chiito obshto dvijimo i nedvijimo imushtestvo ne nadvishava 3000CAD. Ako smiatame po canadskite kriterii v BG bednite sa pod 15% ot naselenieto.
А защо непременно трябва да се сравнява с България? Ако прехвърлим темата към България, то тогава небрежно изплува въпросът как хората със 100 000 кинта апартаменти и 120 лева месечен доход си осигуряват вода, отопление/ток, и храна. Питай баба си дали би продала апартамента, си за да се радва на стотиците хиляди.

Между другото не харесвам и целенасоченото ровене за намиране на кошмарна информация за България с цел да се изтипоса с възгласа "Видяхте ли колко е зле?". Целенасоченото търсене на лошото, ако нямаш намерение да се опиташ да го поправиш, не ми прилича на разумно действие.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Pepon

Мнение от Pepon »

Baba mi e mnogo vazrastna i odavna veche ne se interesuva ot pokupki i prodajbi, no tova ne promenia s nishto fakta, che neinia apartament struva 100000CAD i sledovatelno niama kak da mine v grafata bedni - market economy you know :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
bateto

Мнение от bateto »

да прав си,но както забелязваш от много дълго време насам този форум се превърна точно в такава трибуна за голям процент потребители.точно заради това аз продължавам да се лигавя ,щото за някои хора няма ли коректив няма озаптяване.последния пример за изпускане на нерви на един преуспял и некомплексиран българоканатец може да прочетете на предната страница. :D
speedy

Мнение от speedy »

bateto написа:да прав си,но както забелязваш от много дълго време насам този форум се превърна точно в такава трибуна за голям процент потребители.точно заради това аз продължавам да се лигавя ,щото за някои хора няма ли коректив няма озаптяване.последния пример за изпускане на нерви на един преуспял и некомплексиран българоканатец може да прочетете на предната страница. :D
Твoeто не ми прилича много на коректив. По-скоро е като да ръчкаш от време на време с нажежен ръжен в кофа с вода,а после се чудиш защо от кофата излиза свистяща пара.
bateto

Мнение от bateto »

тц,не се чудя .предварително знам ефекта и кой ще бъде опарения. :D
zorina

Мнение от zorina »

в подкрепа на пепон : не е само фирма имоти от варна, а още много
....... ей всички тези : http://www.nsni.bg/index3.aspx?lang=BG

и в отговор на спииди: да , познавам не едно и две възрастни семейства, песионери, софиянци, които си продадоха апартаментите в центъра и с половината пари си купиха други по-малки , а с останалите кинти незнам какво направиха :wink: някои от тях май ги дадоха на внуците в Канада :wink: да си купят яхти...... :lol: :?: :wink:
speedy

Мнение от speedy »

zorina написа:познавам не едно и две възрастни семейства, песионери, софиянци, които си продадоха апартаментите в центъра и с половината пари си купиха други по-малки , а с останалите кинти незнам какво направиха :wink: някои от тях май ги дадоха на внуците в Канада :wink: да си купят яхти...... :lol: :?: :wink:
Мога само да се радвам и се надявам замогването да е масово явление.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Бла, бла, стандарта на живот в БГ-то, бла-бла... Апартаменти по 100к... бла... бла..., а какво ще кажете за глутниците кучета между блоковете? децата къде играят? Няма какво да ми говорите глупости на мен, колко било добре в БГ-то и колко били богати хората с панелките, това отидете да го кажете на учителите живеещи в момента в палатките в центъра на града... и на богатите пенсионери, които не могат да се отарват от пари и от грижи от страна на държавата...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Бла, бла, стандарта на живот в БГ-то, бла-бла... Апартаменти по 100к... бла... бла..., а какво ще кажете за глутниците кучета между блоковете? децата къде играят? Няма какво да ми говорите глупости на мен, колко било добре в БГ-то и колко били богати хората с панелките, това отидете да го кажете на учителите живеещи в момента в палатките в центъра на града... и на богатите пенсионери, които не могат да се отарват от пари и от грижи от страна на държавата...
Няма смисъл.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

На всеки му се иска БГ-то да се оправи и да стане бяла държава, но това няма да стане в бизките 100 години заради мръсните комунисти, които продължават да крадът с пълна сила... Трагедията, е че и Румъния ще се оправи преди нас, а ние ще си седим в калта и ще се радваме на панелката на баба си...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
jovani

Мнение от jovani »

Извинете, че се намесвам ама не ви ли писна да се занимавате с глупости - ясно е, че всяка генерализация е погрешна, а простата истина е че както в Канада, така и в България човек може да живее добре, стига да си го направи; както и че на двете места може да ти се види нанагорно ако разчиташ на "държавата", "средната заплата", "стандартите на живот", демек моят съвет е да не се гледат средни величини и статистики (особенно ако не разбира човек от статистика - както е казано: когато цифрите говорят Любовците трябва да мълчат), а да се разсъждава как може да се уредите индивидуално. Демек търсете не общото, а частното във вашият живот.

А само за протокола има ли поне един човек в нашият форум притежаващ исинска яхта? В моят бранш например познавам доста хора, които имат яхти (а в Италия почти всеки брокер в банка имаше по една-две) - та по този повод ми е известно, че най-скъпата част в "имането на яхта" е "паринга" и поддръжката. Идеята ми е че след толкова писане по темата за яхтите, не би било зле поне един-двама да се обадят че имат яхти, а не да излезе, че пак се говори за неща от които никой нищо не разбира. И ако например Любо няма яхта (а само извънбордово моторче за кану) моля да не ги дава тези подвеждащи новите имигранти примери, за да не плаща накрая сметката на някой неуспял имигрант. Аз затова се опитвам да бъда обективен и да базирам мненията си на статистически данни и общодостъпна информация (не можете да ме обвините за съществуването на гугъл), за да мога като се върна един ден, дори и за малко в България да гледам спокойно хората в очите и да знам че не съм подвел никого да идва да търси работа на място с 18% безработица и после да му развивам теории, че никой не го чакал с червеното килимче. Оттук нататък всеки сам си прави избора.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
becks

Мнение от becks »

С яхтите направо вече се оляхте. Ма как звучи само - глей го наш'то момче тук едва вързваше двата края, а след 5 години в Канада яхта си взе.

То не било яхта, ами моторна лодка като тази на реднека от отсрещната къща и не били компютри, ами компоти. Ай стига вече де!!!!!!!!!!
Публикувай отговор