Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
mitashki

Мнение от mitashki »

bateto написа: за вашето качество на живот не мога да кажа ,както и вие за моето,за всеки е уникално.например на мен при -30 ми е студено,а се оказва ,че на Любо му е топло.друг пример като се почерпя и искам да обиколя нощен Мтл. лимузината ми взема 500д. докато в София минавам с 50.друг пример ,в Бг. всичко ми е на една крачка разстояние ,морето,планината има няма 2 часа,уикенда ми се вързва 200-300лв с всички екстри.тука за да си позволя уикенд с глезотии на някой от местните курорти поне хилядарка.
и най важнотоп комуникирам в бг. с нормални хора ,независимо колко прости,умни,богати,бедни,къпани и некъпани са ,а не със зомбита. :wink:
Според мен не е правилно да се сравняват цените в България и Канада по абсолютна стоиност. Защото 200-300 лв процентно от БГ дохода е толкова колкото хилядарка в Канада. Иначе за разтоянията си прав - всичко е в много по-човешки мащаби, то по принцип цяла европа е много по-приятна в това отношение.
Аватар
7George

Canada

Мнение от 7George »

Който си мечтае за БГ-то, мога да му кажа, че нещата вече няма да са същите, ако ще и преди 1 година да е дъшъл насам. Хората помнят хубавото и забравят лошото.
Аз и 1 милион да имах в България, щях да го използвам по-барзо да дойда в Канада - по друга, бизнес процедура или друг начин. Тясно ми е там, пренаселено и пълно с простотия. Тукашната поне не ти се натрапва и някакви правила важат.
А пък в LA да знаете колко е посрано за един новопристигнал - няма да си го пишете в местоживеенето. Гетата и промишлените зони са по-зле от канадските. В повечето хубави къщи можеш да влезеш само с черна манта и бяла престилка, (ако се вредиш от мексиканци); ако пък имаш друг избор/покана - какво чакате. Та не си я сменям аз Канадата с тези страни. Богатите канадци ходят да поживеят по щатите (най-вече в собствени къщи) и айде, обратно.
Яхтата е въпрос на избор, на който му се вози/кара, ще намери начин да си купи. Но не и с манталитет на гастарбайтер.
Иначе аз уважавам всеки един избор.
Но най- ми е интересна позицията "гадно е в тази Канада, ама аз тука ще се пенсионирам, пък после ще видим..."

:beer:
bateto

Мнение от bateto »

Линко ,ти сериозно ли мислиш това което каза. :cry:
chinois

Мнение от chinois »

Значи тука се сблъскват двете виждания на този свят!
От една страна са тези дето искат да живеят добре!
А от другата страна са тези дето искат да живеят добре, но в името на това цял живот ще се мъчат.
Има едни още по-велики души дето се мъчат за да живеят добре децата.
Абе хора разни - шарен свят.
Само,че една кратуна, като я пуснеш на порт Варна и се засили и обиколи земята, като се върне е малко пообрасла с водорасли, но пак си е кратуна.
jet

Мнение от jet »

в бг можеш да си купиш всичко (даже и политици), но не можеш да си купиш инфраструктура, както и не можеш да промениш робската нагласа у българина.
bateto

Мнение от bateto »

Джордже на теб кракът ти някога стъпвал ли е в ЛА,че ги знаеш тия работи.Случвало ли ти се е някога да видиш оглозганите и опустеляли баири на ЛА с къщи по за няколко милиона каква красота и разкош за очите представляват. :wink:
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

ДА СЕ СРАВНЯВА БГ-то с Канада просто е смешно.Много от вас са дошли в Канада преди много години,Бг е променена към голема скъпотия,не може да се говори като преди 7 години,там цените са вече Европейски,дори в канада на много неща цените са по ниски.Никой не е заминал от Бг от любов към Канада,всеки е избягал най малкото от простотията там,всички имат образование някои са имали и печеливши бизнеси и са дошли тук и си живеят като бели хора,споко и лайф,едни имат яхти и коли,други имат джакузета,трети ходят по света кеф Хаваи кеф Боро Боро,а в БГ какво 85% процента живеят на и под минимума,за храна,ток тел.,парно,за какви стандарти говорите бе,та тя БГ е на 100 години след Канада.Е,верно тука няма тая ориенталщина за каквато жадува Батето,цигански оркестър да му свири на ухо и кючек да се извива и да се напива,това си е манталитет на Ориента.Наистина темите във форума са вижте колко е зле в Канада,това са абсолютни глупости,всеки си устройва живота както си иска и тука има възможност за всичко.
bateto

Мнение от bateto »

джет,повярвай ми на мен лично в каната и хамерика ми писна от инфраструктура.от което произлиза ,че съм много радостен ,че все още в бг. не мога да си купя такава.
/не та знам кво имаш на пред вид под инфраструктура ,но аз лично за 6ти път викам специалисти да ми отпушват ваната тази година ,докато в бг. септичната ми яма беше на двора и само един път в годината виках лайновозката да ми я разтовари/ :wink:
bateto

Мнение от bateto »

Пейливан,много си назад с материала .Обади се някой ден да ти покажа кви кючеци и кви оркестри си имаме тук.Изобщо това което си го имахме в Бг. си го имаме и тук и изобщо не ни липсва,а конкретно на мен най ми липсва Бай Славчо с цигулката да ми свири на уше и аз да му бода десетачки м/у струните. :wink:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:на теб случайно да не би да ти е минавало през ума ,че няма да ги последвам.аз за разлика от вас не искам да съм богат на къщи,коли,ютии и долни гащи собственност на банката,стигат ми и едни цървули ,но да живея като бял човек ,а не като крепостен селянин. :D
Изображение
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Аз, понеже съм от групата на Зорина - т.е. "бедните гаврошовци" сред един куп богаташи, та да си кажа, че на първа обиколка преброих зиро... собственици на яхти... Е не се крийте, де - само веднъж ще се кача и то без токчета..., няма да повредя палубата...
Изображение
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Евалла на Ел Ганьо.
Това е мъж, а не п**ка (ша ма извиняват дамите). Не го кефи Канада и си вдигнал чуковете пича. няма тинтири минтири.
Това е мъж за уважение, надявам се пътищата да ни се пресекат някой ден.....
Обаче откровени малоумници, които стоят в кенефа (разбирай Канада) и ринат лайна (разбирай кинти), за да живеят после в рая (разбирай България) ми лазят по нервите (меко казано).
Понякога се улавям да мисля - "абе защо пиша в този форум?".
Не съм комплексар, реализирал съм се професионално, имам прекрасно семейство, жестоки приятели, не мога да се оплача от здраве. Абе с две думи нямам проблеми. Нямам нужда са се доказвам виртуално във форума.....
Тогава що пиша в проклетия форум, А?
Може да прозвучи "донкихотовски", ама нали някой трябва поне да се опита да ги спре тия лайномети във форума!!!!!!!
Представям си какво минава през мозъка на един новобранец/кандидат-имигрант, в България, като чете словесните чикии на Батката - индивид, който трябваше отдавна да е в България, но понеже е лайнофил е още в кенефа(разбирай Канада).
Айде лека нощ. И ИСКРЕНО пожелавам на всички форумци успех. Оти койти го е страх от мечки, в гората не ходи. Гората може да е Канада, България, Тимбукту и т.н.
НАздраве. Аз отивам да пуша едно боро, че утре робията почва пак. Това Сизиф боб да яде........
Pepon

Мнение от Pepon »

V BG horata se zamognaha mnogo prez poslednite godini. Az lichno poznavam niakolko choveka s po 2 sobstveni apartamenta v centara na Sofia. Pri sredna cena 1500 Euro/2100CAD/ na kvadrat cenata na tezi apartamenti e okolo 280000CAD. Niakoi ot imotite stigat i do 500000CAD. Koito ne mi viarva da otide na www.imoti.bg i da se ubedi sam. I kak togava bednoto imigrantche v Canada s 20-30CAD/chas shte se meri po bogatstvo s tezi hora. Iahti i kashti samo na snimka ili sus 30 godishen zaem, tova e realnostta za 90% ot BG v Canada. Vsichko ostanalo e fantazii i izhvarliania.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
jiojio07

бг

Мнение от jiojio07 »

В България 75% от населението са бедни!По последни данни 6те стигнем наи-бедните страни в Европа 2039 г. :shock: МОЖЕ би!Айде направете сметка кога ще стигнем Канада :D
Pepon

Re: бг

Мнение от Pepon »

jiojio07 написа:В България 75% от населението са бедни!По последни данни 6те стигнем наи-бедните страни в Европа 2039 г. :shock: МОЖЕ би!Айде направете сметка кога ще стигнем Канада :D
Da, BG e palno s bedni i socialno slabi, koito jiveiat v sobstveni jilishta za po 100000CAD /baba mi e tipichen predstavitel na tazi grupa s neinite 120 leva pensia i 100 kvadrata sobstven monolit/. V Canada za beden se smiata chovek, chiito obshto dvijimo i nedvijimo imushtestvo ne nadvishava 3000CAD. Ako smiatame po canadskite kriterii v BG bednite sa pod 15% ot naselenieto.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Публикувай отговор