Zaminavane s decata

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
alisa

Мнение от alisa »

Laura,
dano v tozi sluchai da si prava.
vse-pak neka horata koito shte patuvat za Canada da imat tova v predvid i da chetat vnimatelno mitnicheskata deklaratsia.
pantata

Мнение от pantata »

не знам дали има смисъл да се носят храни за детето (малкото).. нашият заек е на 6 месеца.. та тук има пюрета за такива като него (грах, праскови, сладък картоф и още няколко вида, тя жената по ги знае де).. има и някави оризови и пшеничени каши със сухо мляко.. и тях ги яде без да се оплаква.. и не са скъпи..
за сокове - купувате сокоизстисквачка и правите сокове... има и готови де, ама ние му правим, уж че са по-пресни..
та ако взимаш храна за бебето - само за 2-3 дни си вземи, докато тук се ориентираш де е магазина.. пълните торби са излишно упражнение...
за английския на големия не се притеснявай.. ще го научи бързо.. след година по-голям проблем ще е да не забрави българския, а не да се разбира с другите деца на английски..
айде.. лек път..
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 7:44 pm, променено общо 1 път.
Millena

Re: Zaminavane s decata

Мнение от Millena »

Ирен, благодаря ти много за темата. И аз много се притеснявам за всичко това, децата имам предвид. Пътуваме в края на май. Моите са на 1 и 3 години.
Всичко оставяме тук, защото от моя приятелка там взех адреса на магазини в Интернет (дали са ти и на теб) и видях, че по-качествени столчета и т.н. са по-евтини там. Храните също са ОК. Притеснява ме сина ми, защото е с алергия. А и малкото е на специално мляко Хипоалергенно, не знам как ще ги намеря там. Така че ми се иска поне 1 кутия мляко да внеса, дано да няма проблем.
вие кога пътувате?
laura

Мнение от laura »

Millena написа:Ирен, благодаря ти много за темата. И аз много се притеснявам за всичко това, децата имам предвид. Пътуваме в края на май. Моите са на 1 и 3 години.
Всичко оставяме тук, защото от моя приятелка там взех адреса на магазини в Интернет (дали са ти и на теб) и видях, че по-качествени столчета и т.н. са по-евтини там. Храните също са ОК. Притеснява ме сина ми, защото е с алергия. А и малкото е на специално мляко Хипоалергенно, не знам как ще ги намеря там. Така че ми се иска поне 1 кутия мляко да внеса, дано да няма проблем.
вие кога пътувате?
Не се притеснявай, тук има хипоалергенни млека. Ако ще отседнете в Торонто, можете да потърсите стоки за децата в магазин, наречен "Once upon a child". Не мога да ви дам адрес за съжаление, но това е магазин, където могат да се намерят много качествени неща за бебета и малки деца втора употреба или съвсем нови, но на много добри цени.
Лаура
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Намерих го в google:

http://www.ouac.com/ouac/myheadline.asp ... PubID=4339

laura, кажи още някой детски магазин.
Millena

Мнение от Millena »

laura написа: Не се притеснявай, тук има хипоалергенни млека. Ако ще отседнете в Торонто, можете да потърсите стоки за децата в магазин, наречен "Once upon a child". Не мога да ви дам адрес за съжаление, но това е магазин, където могат да се намерят много качествени неща за бебета и малки деца втора употреба или съвсем нови, но на много добри цени.
Лаура
Благодаря ти! Предполагам, че има, но все пак се притеснявам, че ще сменим марката, как ще избера новата и т.н.
Ще я видя тази верига, благодаря ти много!
Iren
Обратна връзка:

за храните

Мнение от Iren »

Дали да рискувам и да натъпча 2 кутии адаптирано мляко в багажа - ще ми стигнат за 20 дни, а отворения пакет в ръчната чанта!? И на мен не ми се ще да сменям млякото така внезапно.
Предполагам, иначе, че има всякакви плодове и зеленчуци в суров вид и консервирани, както Пантата писа, така че ще внесем разнообразие в храната без особени проблеми.
Милена, ние заминаваме до 20 април с децата, а мъжът ми - до 5-6 април. Много спешно ни "изюркаха", но всъщност забавянето дойде от там, че бях бременна и в Букурещ чакаха бебето да се роди и да му се направят медицинските... Но, може би така е по-добре, иначе човек може да изкукурига, докато тръгне!
Лаура и Снежи много ми помогнаха - сега няма да влачим никакви бебешки принадлежности, освен сгъваемото легло, защото ще се събере в багажа, и малко дрехи. Да се надяваме, че ще сме достатъчно добре, за да си купуваме всичко, каквото ни трябва, нали?
Millena

Re: за храните

Мнение от Millena »

Iren написа: Лаура и Снежи много ми помогнаха - сега няма да влачим никакви бебешки принадлежности, освен сгъваемото легло, защото ще се събере в багажа, и малко дрехи. Да се надяваме, че ще сме достатъчно добре, за да си купуваме всичко, каквото ни трябва, нали?
Аз лицхно схте взема 1-2 кутии мляко, не ми се рискува там докато се ориентирам в нещата.
Какво имаш предвид под сгъваемо легло - кошара ли? Нашата я продадох вчера, защото видях, че там се намират много хубави за 30-40$. А си е 10 кг багаж, мога да взема по-ценни 10 кг мисля.
А ти какво друго мислиш да взимаш?
Iren
Обратна връзка:

за багажа

Мнение от Iren »

Под сгъваемо легло имам предвид точно кошара. Нашата е на две нива, с поставка за повиване - стандартна, предполагам.
Ако мъжът ми успее да купи бебешко легло, докато дойдем, и аз няма да взема нашето, защото наистина много тежи. Иначе смятаме да вземем само дрехи и нищо друго, и то дрехи за лятото. Доколкото знам, там постоянно има разпродажби и ще се снабдяваме с дрехи от тях, на първо време.
Иначе разбрах, че официалните дрехи, както и по-официалните обувки, различни от маратонки, са доста скъпи, така че ще си вземем по 1-2 чифта. Иначе спортните дрехи и обувки били на съвсем прилични цени - така разбрах.
В общи линии, Милена, не смятаме да изнасяме целия апартамент, а да се опитаме да си съберем багажа в две големи чанти - една да носи мъжът ми и една аз. Нали и без това ще пътувам с децата - те са си достатъчен багаж сами по себе си :lol:
laura

Мнение от laura »

Sneji написа:Намерих го в google:

Снежи,

Аз не познавам Торонто добре. Съпругът ми е живял там 10 години и аз там родих и стоях до 6 м., след което се върнах в Монреал, а оттам и двамата се преместихме в Отава. Освен този магазин (от който съм много доволна), зная за още един, в който се продават стоки за обезопасяване на дома ако в него има малко дете. Отново, нямам представа къде точно се намира, даже и как се казва, но мога да попитам, ако някой има нужда. Там има ВСИЧКО - действително отлични предпазители за контакти (казвам го, защото дъщеря ми вече се научи да вади нашите, купени от Зелърс), различни видове "locks" за клозетни чинии, чекмеджета, предпазители за ръб на маса; накрайници на кранове за душ; изобщо всичко. Има и други полезни неща, които не биха ти и хрумнали даже. Иначе ние пазаруваме от The Bay, Zellers, ToysRUs, по-рядко Sears.

А, Снежи, магазини не зная, но зная нещо, което много ще хареса на детето ти - били ли сте в Woodbine Centre? Ако сте в Мисасога не ви е много далеч. Та там има Indoor Fair с влакче, виенско колело, картинг, и други атракции, както и доста голяма зона за игра. Билетът е около 13 долара за цял ден (работи от 11 до 7). Аз редовно водя там дъщеря си (ние често идваме в Торонто) и тя е много, много щастлива! Подходящо е за деца над 1 година.
Лаура
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Благодаря ти laura :D
Не, не сме ходили в Woodbine Centre, само съм чувала за него и отзивите също като твоите бяха много положителни. Лятото е пред нас - ще го посетим непременно :D
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Re: за багажа

Мнение от Sneji »

Iren написа: не смятаме да изнасяме целия апартамент, а да се опитаме да си съберем багажа в две големи чанти - една да носи мъжът ми и една аз. Нали и без това ще пътувам с децата - те са си достатъчен багаж сами по себе си :lol:
Iren, имаш право на 6 по 32 кг. багаж за теб, мъжът ти и по-голямото дете. Съвет - възползвай се, ти няма да носиш куфарите на ръце, а в последствие ще си спестиш доста разходи тук.
Millena

Re: за багажа

Мнение от Millena »

Sneji написа:
Iren написа: не смятаме да изнасяме целия апартамент, а да се опитаме да си съберем багажа в две големи чанти - една да носи мъжът ми и една аз. Нали и без това ще пътувам с децата - те са си достатъчен багаж сами по себе си :lol:
Iren, имаш право на 6 по 32 кг. багаж за теб, мъжът ти и по-голямото дете. Съвет - възползвай се, ти няма да носиш куфарите на ръце, а в последствие ще си спестиш доста разходи тук.
Аз мисля точно това да направим. дори ще взема тавичка, тефлонов тиган и тенджерка, за да не купувам всичко в първите дни.
speedy

Мнение от speedy »

Sneji написа:Намерих го в google:

Ето още едни подобни магазини:

http://www.handmedowns.com/stores.html

Да покажем, че не само жените знаят ценни работи...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено