...ако искам да поканя приятел(ка) от България на гости?
...ако искам да поканя приятел(ка) от България на гости?
Привет на всички!
В Канада съм от 3 месеца (permanent resident), работя (с тр.договор) почти от 2 месеца...
Искам да поканя приятелката ми на гости. Някой има ли вече опит да сподели дали има шанс тя да получи виза, ако поканата я изпратя аз?
Ако искам да дойде за 6 месеца, дали това ще се възприеме негативно при разглеждане на молбата? Какво ще стане, ако заявя 1 месец, но остане максимално допустимия срок от половин година?
Знаете ли дали ако кандидатът за виза представи док. на свое име за имот или по-голяма банкова сметка (колко например?) би повлияло на посолството (или консулството) да одобрят молбата?
Доколкото дочух само покани от семейства или от сам, но дългогодишен жител биха имали тежест.
Дали ако й откажат с моята покана, след ще може (отново) да кандидадства за (туристическа) виза?
Ако помоля някое семейство за такава покана, те ще бъдат ли ангажирани с някаква отговорност?
Благодаря на всички, които биха споделили за опита си!
В Канада съм от 3 месеца (permanent resident), работя (с тр.договор) почти от 2 месеца...
Искам да поканя приятелката ми на гости. Някой има ли вече опит да сподели дали има шанс тя да получи виза, ако поканата я изпратя аз?
Ако искам да дойде за 6 месеца, дали това ще се възприеме негативно при разглеждане на молбата? Какво ще стане, ако заявя 1 месец, но остане максимално допустимия срок от половин година?
Знаете ли дали ако кандидатът за виза представи док. на свое име за имот или по-голяма банкова сметка (колко например?) би повлияло на посолството (или консулството) да одобрят молбата?
Доколкото дочух само покани от семейства или от сам, но дългогодишен жител биха имали тежест.
Дали ако й откажат с моята покана, след ще може (отново) да кандидадства за (туристическа) виза?
Ако помоля някое семейство за такава покана, те ще бъдат ли ангажирани с някаква отговорност?
Отечеството загива само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си.
Re: ...ако искам да поканя приятел(ка) от България на гости?
Ако някой покани приятелката ти различен от теб естествено, че поема отговорности. Същите, които би поел ти, ако я поканиш.netbox написа:Привет на всички!
Принципно нищо не ти пречи да я поканиш, но 99.99% ще й откажат виза. Особено, ако е на години в които лепват клеймото "потенциален имигрант" от вуле.
Ако обаче искаш тя да дойде да живее тук при теб има начин и той се нарича спонсоршип на конжугал партнер. Има официална процедура, която е описана на www.cic.gc.ca
Ако те интересува нещо допълнително питай

Поздрави!
Защо така говорите за тия 99% няма да дадат. Нищо не е сигурно, пробва се. При мен до тук успеваемостта е 100%. В една друга тема вече писах ,че канихме и приятел т.е човек с който нямам роднинска връзка. Най - важното е тя да може да докаже ,че има защо да се върне в страната.
чети тук - НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
Добре е да може да предостави такива документи.Знаете ли дали ако кандидатът за виза представи док. на свое име за имот или по-голяма банкова сметка (колко например?) би повлияло на посолството (или консулството) да одобрят молбата?
За това не съм сигурна, но си мисля че може и да остане. Сестра ми пристигна вчера , ще ми бъде на гости 3 седмици, ще я питам дали са и казали нещо на летището, в смисъл кога трябва да излезе. Обикновено на излизане въобще не те проверяват , та не знам как разбират кога си излезнал от страната.Ако искам да дойде за 6 месеца, дали това ще се възприеме негативно при разглеждане на молбата? Какво ще стане, ако заявя 1 месец, но остане максимално допустимия срок от половин година?
Ами Балби ти е казал вече, същата отговорност носят каквато и ти. Ако мислите тя да остава някак си бихте им създали неприятности и дълго време няма да могат да поканят някой друг на гости.Ако помоля някое семейство за такава покана, те ще бъдат ли ангажирани с някаква отговорност?
чети тук - НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Ира,
Казвам 99%, защото е така за млади хора.
При мен е нямало откази, но аз съм канил баба ми и леля ми... С тях нямаше проблеми. Ако обаче искат да се съберат не е това начина, защото ако й откажат виза (визитър) след това има мн голяма вероятност процедурата им за спонсоршип да не е мн лека. Преди време аз имах подобни намерения и не съжалявам, че се отказах навреме и тръгнах в правилната посока.
Иначе разбира се, че трябва да се пробва човек никога не знае!
Поздрави!
Казвам 99%, защото е така за млади хора.
При мен е нямало откази, но аз съм канил баба ми и леля ми... С тях нямаше проблеми. Ако обаче искат да се съберат не е това начина, защото ако й откажат виза (визитър) след това има мн голяма вероятност процедурата им за спонсоршип да не е мн лека. Преди време аз имах подобни намерения и не съжалявам, че се отказах навреме и тръгнах в правилната посока.
Иначе разбира се, че трябва да се пробва човек никога не знае!
Поздрави!
Благодаря ви за изчерпателните отговори.balbi написа: ... Ако обаче искат да се съберат не е това начина...
...Преди време аз имах подобни намерения и не съжалявам, че се отказах навреме и тръгнах в правилната посока...
Посъбрах повече информация вече, но все пак искам да попитам за въпросната "правилна посока"... защото ние точно това искаме - да се съберем! Sponsorship ? Това май ще отнеме дълго време. Искаме да сме заедно, докато тази процедура тече...
няма какво да отнема, това е невъзможно, виж официалния сайт, за да разбереш че спонсоршип не може да има. То за роднини по непряка линия е mission impossible, ти ми говориш за приятелка.netbox написа: Посъбрах повече информация вече, но все пак искам да попитам за въпросната "правилна посока"... защото ние точно това искаме - да се съберем! Sponsorship ? Това май ще отнеме дълго време.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Могат да се оженят бе Сашкаsasho71 написа:няма какво да отнема, това е невъзможно, виж официалния сайт, за да разбереш че спонсоршип не може да има. То за роднини по непряка линия е mission impossible, ти ми говориш за приятелка.netbox написа: Посъбрах повече информация вече, но все пак искам да попитам за въпросната "правилна посока"... защото ние точно това искаме - да се съберем! Sponsorship ? Това май ще отнеме дълго време.

Сашо71 недей заблуждава човека ... Категориите конжугал партнер и комон лоу партнер са именно за подобни случки. Да - като споус ще е най-сигурно, но и конжугал партнер може да спонсорира без проблеми.sasho71 написа:Tи па с твоите задни/предни мислиВиж , за женитба не се бях сетил. Тогава верно няма да е проблем, ама може и да се появи щото май нали трябваше да се живее под един покрив еди-колко си време, че и да го докажеш се искаше.
Доказва се съвместно съжителство, ако спонсорираш конжугал партнър. За споус никой не ти иска доказване на съжителство, нито снимков материал какъвто търсят за конжугал и комън лоу партнер...
Имам приятелско семейство канадци, които ще изпратят покана от тяхно име. Приятелката ми ще декларира достатъчно пари на свое име, ще докаже, че работи, както и че има свое жилище в България. Едва ли ще откажат туристическа виза при такива обстоятелства.
Тук ще се оженим и ще задвижим процедурата по оставането й. Надявам се, ако процедурата се позабави, да можем да удължим престоя й, за да не се налага да се връща...
Доколкото проучих, покривам необходимия праг на доходи за да спонсорирам съпруга в Канада...
Тук ще се оженим и ще задвижим процедурата по оставането й. Надявам се, ако процедурата се позабави, да можем да удължим престоя й, за да не се налага да се връща...
Доколкото проучих, покривам необходимия праг на доходи за да спонсорирам съпруга в Канада...
Здрасти Нетбокс,
не си хаби патроните с покани и прочие.
Ако искаш да се събереш с момата, най-чистата, бърза и проверена процедура е да отидеш до Бг-то и да се ожениш за момата. После идваш тук и я спонсорираш. Отнема по-малко от 1 година, зависи от случая де. Моя приятелка мина по процедурата 2006 и отне 11 месеца от женитбата в Бг до пристигането на пича като спонсориран пич в Канада. При мен отне 17 месеца.
Ако решиш да се жените, правете колкото може повече снимки от сватбата-може да свършат МНОГО добра работа за пред посолството. Друг съвет- събирай си разпечатките от телефонните обаждания (кога си се обаждал на момата) - също вършат много добра работа за пред посолството.
Друг пойнт, аз като спонсорирах моята булка, нямах и един ден работа в Канада, т.е. не ми искаха никъкъв доход през 2000 година. Не знам каква е хавата сега.
Но за да си 100% сигурен, се обади на имигрейшъните и ги питай дали ти трябва доход за да си докараш булката: 1-888-242-2100
Бекс, аз заверявам поканата, за туристическа виза, пред нотариус. Мои приятели правят същото. Поканата е свободен текст и работи безотказно при поканата на родителски тела. Поканата на братя и сестри е по-трики. Зависи на колко години са, оставят ли деца в Бг, какви са им доходите и т.н.
Ако искаш образец на поканата ми прати един Л.С.
НАздраве
не си хаби патроните с покани и прочие.
Ако искаш да се събереш с момата, най-чистата, бърза и проверена процедура е да отидеш до Бг-то и да се ожениш за момата. После идваш тук и я спонсорираш. Отнема по-малко от 1 година, зависи от случая де. Моя приятелка мина по процедурата 2006 и отне 11 месеца от женитбата в Бг до пристигането на пича като спонсориран пич в Канада. При мен отне 17 месеца.
Ако решиш да се жените, правете колкото може повече снимки от сватбата-може да свършат МНОГО добра работа за пред посолството. Друг съвет- събирай си разпечатките от телефонните обаждания (кога си се обаждал на момата) - също вършат много добра работа за пред посолството.
Друг пойнт, аз като спонсорирах моята булка, нямах и един ден работа в Канада, т.е. не ми искаха никъкъв доход през 2000 година. Не знам каква е хавата сега.
Но за да си 100% сигурен, се обади на имигрейшъните и ги питай дали ти трябва доход за да си докараш булката: 1-888-242-2100
Бекс, аз заверявам поканата, за туристическа виза, пред нотариус. Мои приятели правят същото. Поканата е свободен текст и работи безотказно при поканата на родителски тела. Поканата на братя и сестри е по-трики. Зависи на колко години са, оставят ли деца в Бг, какви са им доходите и т.н.
Ако искаш образец на поканата ми прати един Л.С.
НАздраве
- emyangels
- Обратна връзка:
Заверка на поканата
Здравейте,
Относно заверката на поканата аз лично я правя в Access Montreal. Някои от офисите работят дори в събота. Не помня точно колко ми взеха, но беше дребна сума около 10тина $.
http://ville.montreal.qc.ca/portal/page ... ema=PORTAL
Относно заверката на поканата аз лично я правя в Access Montreal. Някои от офисите работят дори в събота. Не помня точно колко ми взеха, но беше дребна сума около 10тина $.
Re: Заверка на поканата
А в Торонто някой да даде идея?emyangels написа:Здравейте,
- emyangels
- Обратна връзка:
Посещения на близки
Въпросът дали ще дадат отказ или не е много труден за дискутиране. Трябва да се подадат документите и да се види.
Всички казваха, че няма да пуснат сестра ми понеже е потенциален емигрант - 23 години, неомъжена, няма имот на свое име, само че работи. До последно дори тя казваше, че няма да я пуснат, но и дадоха от раз визата.
Мой приятел покани сестра си преди 3 месеца, която е на 18 години - току-що приета за студентка, не работи, без имоти и нейна приятелка, която да и прави компания (нямат никаква роднинска връзка) - 18 години, току-що приета за студентка, не работи. Противно на всички съмнения ги пуснаха и двете от раз.
Всички казваха, че няма да пуснат сестра ми понеже е потенциален емигрант - 23 години, неомъжена, няма имот на свое име, само че работи. До последно дори тя казваше, че няма да я пуснат, но и дадоха от раз визата.
Мой приятел покани сестра си преди 3 месеца, която е на 18 години - току-що приета за студентка, не работи, без имоти и нейна приятелка, която да и прави компания (нямат никаква роднинска връзка) - 18 години, току-що приета за студентка, не работи. Противно на всички съмнения ги пуснаха и двете от раз.