Отново за екол интернасионал - въпроси

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
vio

Отново за екол интернасионал - въпроси

Мнение от vio »

Здравейте,
Повдигам тази тема, защото и на нас ни дойде време за училище, а след като изчетохме всичко писано из форума все още имаме доста въпроси. За съжаление информацията, която ни интересува е неофициална и няма как да я получим от училището.

Та значи нашата дъщеричка е готова за матернел. Сега въпросът е как да вземем изпита? Моля ако има родители, чиито деца са се явявали вече на изпит за матернел (независимо какъв е бил резултата) да ни помогнат с информация:

1. Какво е нивото на владеене на френски език, за да мине детето? До сега в градината говориха и на двата езика, но тя предпочита английския.
2. Какъв тип са логическите задачи, които им поставят – как да я подготвим?
3. Какви са критериите по които ги оценят – най-вече скритите – ако имате информация за това, естествено?
4. За екол интернасионал комисията от самото училище ли е, или е независима?
5. Има ли го момента с произволно теглене с компютър на имена на деца?
6. Има ли разделение на групи издържали изпита на 85% и на 65% ?
7. Има ли значение дали детето е ходило на прематернел или идва от обикновена детска градина? Някакви бюлетини искат ли се от прематернел?
8. Какъв е процентно приема на момчета и момичета – има ли „квота” 50/50% или може да са неравен брой?
9. Средно по колко деца се състезават за едно място?
10. Има ли значение дали детето живее близо до училището – ако трябва от сега да търсим жилище по-близо до училището – ако и това е критерий?
11. Има ли значение възрастта на детето – дали в септември ще е на 5 години и 1 ден или ще е на 5 години и 11 месеца – дъщеря ни е родена в началото на годината, така че е някъде по средата – нито много малка, нито голяма.
12. Малко повече информация как протича самия изпит – по колко деца са в клас, колко учителя ги наблюдават, за колко време се поставя една задача, до каква степен преценяте напрежението за самото дете (знам че е субективно, но все пак)?
13. И последно (за сега) има ли полза ако се ходи на т. нар. „Halte garderie éducative” – доколко заниманията там помагат след това за приема?

В крайна сметка струва ли си да се напъваме за частно училище още от матернел-а, нали сериозното образование идва в секондера? Но пък ако ни приемат в ЕИ това няма ли да ни даде повече шансове и за секондер?

Благодаря предварително за всяка информация която можете да споделите и успех и на останалите майки и татковци като нас!!!
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Влизаш в сайта на училището, виждаш кога има portes ouvertes и тогава там като отидеш ще отговорят на повечето от въпросите ти. Друг не може да ти даде отговор. Дъщеря ми е там сега, 3ти клас, миналата зима беше на входен изпит.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ако не ходи да се подготвя специално за теста, според мен няма да стане... +това според мен тези училища са овъррейтед определено... запиши си го в добро квартално училище да си поиграе детето докато е малко и после в частно след 4-5ти клас и ти е чиста работата...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Адаша преди мен е казал всичко, нямам какво да кажа повече.
vio

Мнение от vio »

Към Гонзо - човече, ти имаш информация от първа ръка! Кажи как се готвихте, как протича самия изпит? Детето на каква степен владееше езика? Има ли диктовка, какви са задачите, които им поставят? И Има ли значение дали живееш близо до училището ( районен принцип за приема)?

До Любо - ние си мислим, че имаме шанс да опитаме да вкараме детето още от първи клас в добро училище, за да си кара така докато завърши. Повечето деца, които идват тук са принудени да се състезават само за по няколко свободни места в класовете и това определено много им намаля шансовете. Какво имаш предвид като казваш, че училищата са овърейтед - дай примери?
И понеже от други твои постинги виждам че си фен на Станислас - какво мислиш струва ли си да запишем детето от матернел или още от прематернел в Станислас - по същите причини по-горе - по-добър старт, за да е по-добър и пътят й напред???

благодаря ви!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За екол интернасионал - аз лично съм ходил до такова учлилище дето се намира около Снодън, може би в НДГ, сградата скапана, класовете по сумаси деца, повечето цветнокожи, особенно жълти...

За Станислас - не съм фен, просто имам приятели , на които децата учат там и са много доволни... Моето лично мнение е, запишете си детето на нормално квартално училище да си изкара първите години без много да го юркат, да си направи приятелчета от квартала, които сигурно ще му останат за цял живот и т.н. За часно училище 4-5 клас е времето според мен да се запише детето и да се почне с юркането...
Lub0 for President!
###############
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Да кажа само, специално не съм си готвила детето, месец-два преди изпита, тя сама реши, че иска да се пробва. Винаги е била първа в класа, аз никога не съм и висяла на главата за домашни и т.н., то и не можех, щот бях на лекции. Изпита е според нивото на детето, не съм го виждала, родители не се допускат в стаите, комисията е външна, само пращат на дирекцията резултатите.
На Лубо глупостите не коментирам, грозна сграда и цветнокожи....прочее простотии са ми извън интересите. Детето ми учи вътре в сградата,с други умни деца, а цвета на лицето им е последната ми грижа.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

vio написа:... струва ли си да запишем детето от матернел или още от прематернел в Станислас - по същите причини по-горе - по-добър старт, за да е по-добър и пътят й напред???

благодаря ви!
Аз мисля че добрият път напред зависи до голяма степен и от детето.

Аз лично от училището до 4-ти клас много спомени нямам :"))

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Gonzo#1 написа:...а цвета на лицето им е последната ми грижа.
ей по това аз доста трябва да поработя :lol:

а точките по челата, забрадките и ножовете по кръста загрижват ли те :wink: ?

Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Там такива няма. Ако си толкоз любопитен, ела в 4h, виж какви деца излизат и си направи съответните изводи. Азиатски деца има, на мен не ми пречат лично. Други раси не са застъпени, румънци също има.
Искам детето ми да е в ученолюбива среда, а расата е последната простотия, която ще забележа. Белuя простак е не по-малко вреден от чернокожия такъв. Доста прости българи познавам, между другото.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Gonzo#1 написа:...Белuя простак е не по-малко вреден от чернокожия такъв. Доста прости българи познавам, между другото.
Какво разбираш под "прости" ?

Не толкова умни като теб, или друго ?

pumpy

Мнение от pumpy »

моето дете е в частно училище от предучилищна, тоест една година вече и просто не ми се сменя. то пак си играе, но това е и номера - да има игри, от които учи без да се усеща. в униформите и реда също намирам смисъл....
относно интернациоалното - на мен лично не ми хареса нито базата, нито секретапката, която ни представи програмата, нито факта, че на старшата детето учи там, това последното даже ме поизплаши :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Не всички ЕИ са добри училища, независимо от "уникалната" програма. Същото естествено важи и за частните училища. Ориентирайте се към най-репутираното, а не просто защото е ЕИ да записвате детето там. По правило децата там са много амбициозни, нахъсквани от родителите си. Поради същата причина повечето са имигрантчета и най-вече китайчета. Ако детето не го влече отвътре състезанието и конкуренцията, по-добре не го записвайте от малко в такава среда, че може да пострада самочувствието му и да се подтисне за в бъдеще в образователните си начинания. Иначе, въпреки че детето на старшата учи там /секондер/, ЕИ остава доста добро училище /някъде само паралелки/, които са за предпочитане пред кварталните, безхаберни абсолютно, училища.

п.п. за изпитите: половин ден децата ги отделят абсолютно от родителите им, като в това време преценяват дали се "поддават на обучение" и колко бързо могат да възприемат. Всичко под формата на игра, няма нужда от подготовки със задачи за матернел :shock: , нито четене, нито писане. Важното е детето как се изразява на някакъв език, вероятно френски за имигрантче, как общува с другите деца, как се социализира и препредава информация. Успех :)
survivor

Мнение от survivor »

poumpy написа: относно интернациоалното - на мен лично не ми хареса нито базата, нито секретапката, която ни представи програмата, нито факта, че на старшата детето учи там, това последното даже ме поизплаши :lol:
Аргументите са направо хит :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето какво видях в ЕИ на Снодън, точно защото и аз съм се интересувал: малките деца учат в мазето в едни захабени стаи с прозорци високо горе боядисани в сиво... Страшно много деца във всеки клас, има снимки на всички класове във фойето на училището, повечето деца жълти... Имаше един, зам директор ли беше или нещо от сорта, определено 100% флеймър, може за момиченцата това да не е проблем, но аз лично не бих искал синът ми да има достъп до такъв човек, нищо че не е заразно... Който не ми вярва да провери кога има "отворени врати" в това училище и да отиде и да провери лично и после да каже тука дали това което съм казал е вярно или не...
Lub0 for President!
###############
Публикувай отговор