УНИПЕГ-супер град

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Дрифтер,нещо друго да споменеш за Kingston ,каквото се сетиш ей така за обща култура.
Аватар
drifter
Мнения: 1684
Регистриран на: Съб Окт 23, 2004 9:56 am
Местоположение: Victoria
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Драго, аз на едно друго място ти отговорих на въпросите на лични. Отговор от теб, дали информацията ти е била полезна нямам. Не мисля да се моря да пиша на халост :beer:
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

drifter написа:Дай точния маршрут. Обещавам още утре да накова табелки: Тук беше лично Любо :) :beer:
Късно е вече... имат моя снимка с автограф (на таблото с надпис: Клиенти, които не обслужваме :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Не е много зле в УИнипег, но не е и чак толкова добре колкото ти се е сторило. Аз този плаж за който говориш на живо не съм го виждал, но гледах снимки и не може да става сръвнение с никои от моретата на които съм бил, че даже и от охридското езеро изглежда по-долнопробно.

В Кингстън не съм бил, но на снимките които сте пуснали почти го сбърках за Уинипег, съвсем по същия начин изглеждат и двете села.

Сега за проблемите (само относно предимствата които са изброени в твоя постинг):
1) Не е толкова лесно да се намери работа. Т.е. има работа, но е ниско, МНОГО НИСКО, платена. Преди работех във ФедЕкс, получавах много по-малко пари от колегите в Калгари и Торонто, а да не говорим за USA. По-добра работа не можах да си намеря (в БГ работех в ИТ). Има в call-centers. За никви пари естествено. Отказах една такава позиция, но сега пак работя това...
2) Цените не са толкова ниски. Майката на един приятел дойде от Maryland и едва не получи нервна криза като отиде до Superstore от високите цени на храната тук. За квартира казват, че е по-евтино от големите градове.
3) Хората НЕ СА БЕЛИ. Ти ако си видял/а само твоите приятели, това е друго. ТУК БЕЛИТЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО. С това трябва да си наясно и да не те притеснява. Някой голям интернафт сега да не ми вади StatisticsCanada, аз ти казвам какво е навън. Често ми се случва да се огледам в автобуса и....освен мен и шофьора...други бели няма. Във фирмата, в която работя е същото - сред най-близките ми колеги (около 20) сме само аз и още един бял, всичко друго...Китайския и Индийския са много по-разпространени от Френския, всъщност аз съм срещал само 2-ма представители на франкоманитоба. Също се поразходи из центъра - нейтивс навсякъде, пияни, дрогирани, неизкъпани, бавноразвиващи...
Но това не е най-основния проблем. Всъщност чужденците тук са доста свестни хора. Основния проблем са местните. До скоро мислех че всички от града нещо не са много наред, но сега започвам да осъзнавам че е горе-долу като в БГ: в София има и селяни и нормални, не може човек с едно определение да се изкаже за всички. Така и тук. Нали е единствения град с нормални размери в провинцията - има много селяни. И като казвам селяни действително имам предвид от селата на прерийте. Шанса да ги срещнеш в Уинипег е голям. Но не си създавай впечатление, че всички са такива, тези които идват от Калгари и тези родени и живяли в Уинипег са ОК. Повечето чужденци също са супер хора.

Хората се оплакват от времето. Тук зимата е от Октомври до Май, поне тази година беше така. Температурите са нечовешки през Декември, Януари и Февруари (-30). Пролетта е около месец. Есента - Август и Септември. Онзи ден валя град. Иначе и през Юли все си валеше...така че лятото не е съвсем налично...

Това е положението иначе. Живее се някак...но не е рая на земята. Ако искаш пиши да се видим да пием по кафе като дойдете.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

webmastera написа: Цените не са толкова ниски. Майката на един приятел дойде от Maryland и едва не получи нервна криза като отиде до Superstore от високите цени на храната тук.
Ами това е истината.И аз щях да получа удар като видях цените в IGA.В крайна сметка се получи удар,ама за щастие удара беше само ценови.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

От посетените от мен лично всички големи канадски градове мога да твърдя ,че Уини е най сдуханият.Даже и столицата на реднека Едмонт. е с няколко гърди напред.Равни са му по простащина единственно двата селски града от текезесарската провинция западно от Манитоба. :D
Некои хора май яко ги е здъвкало канадското куче. :D
Doom
Мнения: 8
Регистриран на: Чет Авг 10, 2006 12:13 am

унипег

Мнение от Doom »

работа в call cente има доста обяви,най-хубавото е,че за френски дават боноси и плащат по-добре на час отколкото ако си в Квебек.
Абе не знам какво село е Унипег,ама като гледам какви граждани сте тука,големи разбирачи,в България само по градове сте живяли,голяма аристокрациа,а сега в Канада я отидете в столицата Отава де,ще сте пълни голтаци както и в Унипег,така и в Отава.
малко сними намерих тука:
http://www.manitobaphotos.com/winnipegarea.htm
айде по живо по здраво
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Тия снимки въобще не ги гледайте. Нямат нищо общо с действителноста...тва са картички...то ако сръвняваме по-снимки Winnipeg е по-красив и модерен от Las Vegas.
Няма метро. Градските автобуси не са по-редовни от тези в София. Самоче тук няма аванта, е малко с трансферите, но не като в София. И цените на билети/карти са си доста сериозни. Искате кола? Супер. Добре дошли при монополиста Autopac, който ще ви предложи супер изгодна застраховка, заедно с паркинга + горивото ви се хваща по-скъпо от самата кола. Естествено винаги можеш да се правиш на идиот и да караш колело по тукашното цариградско (демек Pembina).
И ако за теб пич работата в call centre е "dream job" и при заплатата която се предлага, много добре. За доста канадци това е мечтата. Да се пенсионираш в call centre. А колко обяви има за IT? Щото аз не намирам. И в тоя call centre дето съм половината от групата напусна за една седмица. Аз очевидно знам повече от инструктурката...която днес се бъзикахме дали има и някакво образование изобщо...
Не казвам че е лошо в Winnipeg или че Winnipeg е по-зле от София, само казвам че това не е супер града и че тук има много проблеми. Като идва някой тук да не очаква да попадне в рая. Иначе се оцелява някак...
А това че е село: онзи ден си говорех с една баба (за моите стандарти) канадка, която ми каза: "Winnipeg is more like a small town. It's on a huge area but everything is so spread out, it doesn't really seam like a city." Не знам дали съм аристократ, действително само в градове съм живял, но определено на Winnipeg му липсват хора за да се нарече град. До тогава си остава една безлюдна площ.
BTW. Някой знае ли къде е българското кафе/кръчме? Все ми говорят за него, но така и не съм ходил да го видя...
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

webmastera написа:Добре дошли при монополиста Autopac, който ще ви предложи супер изгодна застраховка, заедно с паркинга + горивото ви се хваща по-скъпо от самата кола.
Това е щото си на по-малко от 25 години. Мъже под 25 години са най-рисковата група за застрахователите и тука в Торонто на такива застраховката може да е към $400-500/месец, особено ако карат Хонда Сивик. Ако са ти предложили $320/месец или по-малко, да знаеш че има и много по-зле :D
Galadriel
Мнения: 92
Регистриран на: Вто Сеп 02, 2003 6:57 pm
Местоположение: Toronto, ON

Мнение от Galadriel »

Хм,

аз работя в MTS Allstream които главния офис на МТС е точно в Уинипег - така че знам че при тях има ИТ работа - те са телеком компания. Като гледам на видео конфренциите почти всички са бели в тази фирма, но това по принцип не смятам,че е важно. Надявам се скоро да го посетя.

Но наистина се оплакват, че зимата продължава много дълго време.
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Galadriel написа:Хм,

аз работя в MTS Allstream които главния офис на МТС е точно в Уинипег - така че знам че при тях има ИТ работа - те са телеком компания. Като гледам на видео конфренциите почти всички са бели в тази фирма, но това по принцип не смятам,че е важно. Надявам се скоро да го посетя.

Но наистина се оплакват, че зимата продължава много дълго време.
И аз за тях работя. Естествено че е в Уинипег офиса, тя компанията е само в Манитоба (btw. ти ако полята извън Уинипег ги броиш за населени, няма какво да коментирам, той града не е населен какво остава за провинцията...)
И в MTS работа като ИТ да си намери човек(новопристигнал) е по-трудно отколкото в БГ депутат да стане. И естествено че на видеоконференциите всички ще са бели - нали всички са шефове стара генерация дошли тука да гонят бизоните.
И няма нищо за гледане в Уинипег (осен рекламата на MTS с бъфалото с жълта шапка, абе не мислиш ли че с пиърсинг на носа ще е по-фетско?) така че да не останеш разочарован/а.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Galadriel
Мнения: 92
Регистриран на: Вто Сеп 02, 2003 6:57 pm
Местоположение: Toronto, ON

Мнение от Galadriel »

Е ама аз рабоя в Алстреам - те скоро са се сляли с МТС. Преди това бяха АТ & Т. Аз работя в хюмън ресорсес и на видео конференциите сме целия тийм - той супер огромен 100 човека само ХР, но както и да е, та не ми изглеждаха шарени колегите.

А пък иначе, да, за новопристигнал сигурно ще е по-трудно. Ти каква позиция имаш там? :) Аз не мислех че има българи в МТС, въпреки че съм виждала български имена, обаче се оказват после я руски я нещо друго :(
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Galadriel написа: А пък иначе, да, за новопристигнал сигурно ще е по-трудно. Ти каква позиция имаш там? :) Аз не мислех че има българи в МТС, въпреки че съм виждала български имена, обаче се оказват после я руски я нещо друго :(
Аз не работя "в" MTS а за MTS. Т.е. по contract на MTS във фирма подизпълнител. Но тя и моята фирма е частично собственост на MTS така че все тая. И бая руснаци има, това е вярно. Но още един колега имам българин, самоче той е по друг контракт. А ти в HR-а за Уинипег ли си или за някъде другъде? Кога идваш към Уинипег да идем да пием по кафе да обсъдим компанията (и бизона с шапката ;) )?
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Galadriel
Мнения: 92
Регистриран на: Вто Сеп 02, 2003 6:57 pm
Местоположение: Toronto, ON

Мнение от Galadriel »

Ами ние сливаме HR-а така че няма значение в кой съм :) Сега сме един вече. След сливането сега мойта манаджерка е в Уинипег и утре даже ще правим видео конференция с новия тиим и ще я видя за първи път.

Да МТС ползват много контрактори. А за бизона не знам, но ми харесва тази спортистката Синди Класен, ти виждал ли си я?

А за идването е възможно да дойда някой ден, понеже целия ми тим е там, само аз съм от Торонто и като имаме митинги 2-3 пъти годишно заедно, сигурно аз ще бъда тази която да отиде там, вместо всички те да идват тука. Така че няма да забравя за хубавата покана :)
Публикувай отговор