Монреал-Торонто-Ванкувър...? Вече тотално се обърках
-
Монреал-Торонто-Ванкувър...? Вече тотално се обърках
Здравейте приятели,
Съвсем скоро ще пристигна в Канада от щатите като имигрант. Началните ми планове ми бяха да се заселя в Монреал по квебекската програма, но започвам да се разколебавам. Имам нужда да си намеря добра работа в сферата на технологиите или образованието (или нещо друго което дава добра заплата, която да ми позволи да спестя пари). Англииският ми е перфектен, френският ми не е много добре. Знам че после може да се преместя, но не знам къде да кацна в началото.
Според вас Квебек би ли ми предложил някакви предимства, предвид целите които съм си поставил, или да не се притеснявам ако кацна другаде и си изгубя правата които ми дава сертификата за селекция?
Освен всичко това, планирам веднага щом кацна да се оженя за приятелката си и да я спонсорирам. По-бавно ли е спонсорството през Квебек, отколкото ако живея другаде в Канада? Има ли усложнения ако пътувам до БГ докато чакаме? Ако е по-бавно, това може да наклони везните.
Благодаря ви за всеки съвет който ми дадете!
Съвсем скоро ще пристигна в Канада от щатите като имигрант. Началните ми планове ми бяха да се заселя в Монреал по квебекската програма, но започвам да се разколебавам. Имам нужда да си намеря добра работа в сферата на технологиите или образованието (или нещо друго което дава добра заплата, която да ми позволи да спестя пари). Англииският ми е перфектен, френският ми не е много добре. Знам че после може да се преместя, но не знам къде да кацна в началото.
Според вас Квебек би ли ми предложил някакви предимства, предвид целите които съм си поставил, или да не се притеснявам ако кацна другаде и си изгубя правата които ми дава сертификата за селекция?
Освен всичко това, планирам веднага щом кацна да се оженя за приятелката си и да я спонсорирам. По-бавно ли е спонсорството през Квебек, отколкото ако живея другаде в Канада? Има ли усложнения ако пътувам до БГ докато чакаме? Ако е по-бавно, това може да наклони везните.
Благодаря ви за всеки съвет който ми дадете!
-
-
Айде пак почнахте с безумните констатации и да измествате темата. И в Монреал има работа, но ще е по-лесно на знаещ много добре английски човек в Торонто.
Сертификата за селекция ти е валиден независимо къде кацнеш.
Сертификата за селекция ти е валиден независимо къде кацнеш.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
незнам къде спат отворените от Квебек??? та не са ти написали досега преференциите там???? сигурно се редят на опашка за социални, които са част от преференциите имBGimmigrant написа:Благодаря на всички за съветите. Това което се питам най-много обаче е - какви преференции ще загубя ако кацна в Торонто и после се преместя в Монреал, в сравнение с това да кацна първо в Монреал, демек ако сертификата за селекция ми стане невалиден.

Мисля, че единствения недостатък ако останеш в Онтарио е, че ако решиш да учиш френски, ще трябва да си платиш (но курсовете не са скъпи). Колкото до други преференции - чакай агитката от Квебек да се включи

Ами аз съм отварачка от Квебек и вече се включих.
Пак се опитвате да обърнете темата в Онтарио срещи Квебек и т.н....
Аз лично не разбирам за какви преференции пита човека. За начало в Монреал е по-евтино (не става дума за социала). За моята професия на много места се изисква френски, което мен лично ме мъчи, че го забравих този език. Затова казвам ,че ако бях нов имигрант сигурно бих избрала Торонто, преди всичко заради езика. Сега вече не ми се мести или въобще ако се преместя , ще е само на изток през океана.

Аз лично не разбирам за какви преференции пита човека. За начало в Монреал е по-евтино (не става дума за социала). За моята професия на много места се изисква френски, което мен лично ме мъчи, че го забравих този език. Затова казвам ,че ако бях нов имигрант сигурно бих избрала Торонто, преди всичко заради езика. Сега вече не ми се мести или въобще ако се преместя , ще е само на изток през океана.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- Lub0
- Обратна връзка:
Ако имаш добре професия Монтреал е за теб, защото цените на недвижимите имоти са доста по-ниски. В запдната част на Монтреал живеят няколко стотин хиляди англофони, сиреч няма да имаш проблеми...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
кажи си професията, за да те посъветват умните хора 
в монреал живота е като спрял, в сравнение с торонто, но има някои специалности(малко са, но има), за които в монреал има повече работа.
ако си специалист френски в монрел не ти трябва - английски стига.
в торонто е по-кофти за живот от монтреал, сума отрепки по улиците, повечко депресари и т.н. следствие от по-типично американско-фрустриращия човешката натура начин на живот, леко по-високи наеми , но пък за по-хубави жилища и бясно по-високи цени на застраховки за коли, при същите заплати.
ТО по-нов модерен град от монреал в тоя смисъл по европейски
от монреал (монреалските бараки кво им е европейското-незнам? във американските градове по източното крайбрежие има поне толкова старинна архитектура , колкото и в монреал)

в монреал живота е като спрял, в сравнение с торонто, но има някои специалности(малко са, но има), за които в монреал има повече работа.
ако си специалист френски в монрел не ти трябва - английски стига.
в торонто е по-кофти за живот от монтреал, сума отрепки по улиците, повечко депресари и т.н. следствие от по-типично американско-фрустриращия човешката натура начин на живот, леко по-високи наеми , но пък за по-хубави жилища и бясно по-високи цени на застраховки за коли, при същите заплати.
ТО по-нов модерен град от монреал в тоя смисъл по европейски

Малко се съмнявам да са равни условията, за това за $1200 в Торонто ще е по-хубаво от това за $600 в Монреал - няма да е 2 пъти по-хубаво, но със сигурност ще е доста по-хубаво. $250 е застраховката на начинаещ шофьор в Торонто, мисля че Монреал ще е поне $45-50. Щото ако е $25 за начинаещ, колко е за шофьор с 4-5 години стаж в Канада? Да не би да е $10/месец в Монреал? Детската градина в Торонто е повече от $600, между $700-$1200 вървятtodor73 написа:Ами пак старата песен, 4е не мога да плесна една ексел таблица
уто4нявам, при равни условия
наем 600 Монреал 1200 Торонто

Иначе, и в Пловдив наемите са по 250 лв, а в София по 500лв. и ако в Пловдив взимаш 1000лв си много по-добре отколкото ако взимаш 800лв. в София, и Пловдив (Стария Град) има по-старинна архитектура от София, обачеееее (сещай се кво искам да кажа)