Виза ... и к'во от това (да разлаеш кучетата)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Извинявай Любо, но твоите виждания се базират на мнението на баба ти Пена ли ?

То и такъв израз имаше май , за баб Пена :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Давам ти за пример някой когото познаваме и двамата, иначе моите наблюдения са на база на роднини - и имигранти и местни...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Абсолютно същото важи и за Франция и за Германия. Простите и слабообразовани хора имат такива възгледи.
Филипе, колко часа ти е била екскурзията във Франция и Германия и колко от тях си прекарал в контактуване с местни? :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Абсолютно същото важи и за Франция и за Германия. Простите и слабообразовани хора имат такива възгледи.
Филипе, колко часа ти е била екскурзията във Франция и Германия и колко от тях си прекарал в контактуване с местни? :lol:
Във Франция бях на гости при местни , кореняци французи. Само те бяха към 10 човека. Отделно се запознах и с доста от приятелите им.

В Германия съм бил на стаж (където съм контактувал с доста студенти и преподаватели ) а също и на командировка.

Това колко часа ще да прави Грийк ? Нещо ме мързи да смятам :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Във Франция бях на гости при местни , кореняци французи. Само те бяха към 10 човека. Отделно се запознах и с доста от приятелите им.

В Германия съм бил на стаж (където съм контактувал с доста студенти и преподаватели ) а също и на командировка.
Бравос, и през всичкото това време не забеляза и грам от расистките им предразсъдъци? Моите контакти също бяха само с университетски преподаватели и служители, но очевидно съм бил в някоя друга Франция и Германия на друга планета. :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ако въобще си бил там де :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Ако въобще си бил там де :lol:
Извинявай, ФилипНЕ, наистина се оказа, че съм бил на друга планета дори в една друга галактика. Иначе европейците са едни мили хорица, без никакви предразсъдъци и шовинистични чувства, останали от времето на колонизациите и две световни войни, познати с невиждания си геноцид. То тва шенгенски ограничения и двойни стандарти дори за собствените си членове се случват в други измерения. Абе в същност всичко пак тъпите журналисти са го писали. :lol: :rotfl:
anju

Мнение от anju »

а някой знае ли нещо за автора на темата
Странджата

Мнение от Странджата »

Aвторът е бил преуспяващ софийски технократ , баща му има солиден бизнес в Каспичан , авторът бая се тюхкаше дали да идва в Канада , дойде , не му хареса и сега се тюхка що е дошъл , и че трябва да се връща :(
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Прави сте за расисткия ЕС - типичният германец, даже университетски преподавател, казва "моят враг - французина" и никога не го забравя, а какво остава за хора от "втората вълна" страни , като България. Швейцарците, ако нямаш поне 300 годишни тамошни корени, също те гледат с недоверие, и т. н. т.
А на белите канадци, макар и много по-толерантни и отворени към другите , по-скорошни, емигранти, също трябва да им се напомня, кога са дошли дедите им тука. Особено на запад, има няма и 100-на години история..
Omega3

Мнение от Omega3 »

Ей значи, големи разбирачи сте бреййййй.... А датчаните как са? Някой специалист по финландците има ли тук?

:shock: :roll:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Е пък такива сме си...
Виж какво пишат живеещите там:
PS. Bi li spodelil zashto ne haresvash obshtestvoto v Skandinavia?

Благодаря за линка, прочетох го изцяло! A относно скандинавия ще си позволя да ти отговоря накратко с мой цитат от дуга дискусия: "Става дума за финладия, като от това което чувам положението е почти същото из цяла скандинавия - може би с изключение на норвегия!? На кратко системата е национал социалистическа, обществото зверски шовинистко и всичко това се прикрива под дебел слой двуличие, което обаче според мен рефлектира в рекордния в световен мащаб размер на самоубииствата.
Друг факт, който бих споделил,e че преобладаващата част от мойте образовани познати (лекари, инженери и пр...) след няколко годишен престой се изнесоха предимно към Северна Амарика, като най вероятно подобна ще е и моята участ!?"

Поздрави,
джовани
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... D%E4%E8%FF
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

А, "тези, живеещите там" вече живеят в Канада ... това е наш' Джовани от форума ... очевидно на имигрантите, които се оплакват, най не им харесва шовинизма, стреса и самоубийствата. Ако се погледне някой сайт като Иде.ли, където има представителна извадка от българи по цял свят, ще се разбере, че всяка една държава е населена с шовинисти, работа трудно се дава на пришълци, стресът е огромен и в резултат на всичко това най-висок ръст на самоубийства ... Това съм го чела за Канада, САЩ, Нова Зенландия, Австралия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Финландия и т.н. Само дето и класации за всяка страна могат да се намерят в Интернет и човек да се чуди за тук ли е вярно, за там ли или за някое съвсем трето и четвърто място. А ако се замислим още по-задълбочено, ще разберем, че България няма нито шовинизъм, нито стрес, камо ли самоубийства ... що тогава има толкова много бг имигранти :nenam:
bateto

Мнение от bateto »

Да знаете от мен Spain N 1.не плащат много ,но е супер за живеене ,от Барселона до Марбея по крайбрежната ивица всеки 4ти е испанец. :wink:
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Omega3 написа:Ей значи, големи разбирачи сте бреййййй.... А датчаните как са? Някой специалист по финландците има ли тук?

:shock: :roll:
аз разбирам от шведки ,особено на троика
THE LAST LINE OF DEFENSE
Заключено