Наскоро в разговор по скайп-а мои познати, които от две години вече са в бленувания Монреал, ми подхвърлиха следната идея – така и така се готвиш с френския за интервю, що не вземеш да се подготвиш повечко и да явиш на DELF за B1, не е чак толкова сложен изпит, а това е сертификат, който ще ти послужи не само пред интервюиращия, но и тук в Квебек!
Някой има ли идея дали действително ще ми помогне такъв сертификат на интервюто и в Квебек след това и дали е сложна подготовката за този изпит? Благодаря!
DELF
- Independent
Аз досега от ДЕЛФ не съм видяла никаква полза - стои си в папките с документи. На интервюто даже не го погледнаха (а това беше преди почти 3 години). За сметка на това много се впечатлиха от грамотите от състезания по диктовки
Не знам тук да го искат за нещо - както казах, моя сертификат си стои в папката. За ваше успокоение може да го вземете - придава сигурност в езиковите способности и служи като трамплин за ДАЛФ.

Не знам тук да го искат за нещо - както казах, моя сертификат си стои в папката. За ваше успокоение може да го вземете - придава сигурност в езиковите способности и служи като трамплин за ДАЛФ.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
delf
Много благодаря! Относно диктовките - работата там е сериозна!