Относно френски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Dparo u TaHq

Относно френски език

Мнение от Dparo u TaHq »

Имаме малко въпросче:)
До каква степен се държи и изисква ниво на френски език?
Ние естествено учим в момента френски.И другото е,има ли допълнително предмиство сертификатите от "Алианс франсе".
Благодарим предварително :wave2: :wave:

POSTREACT(ions) SUMMARY

ani_st
Обратна връзка:

Мнение от ani_st »

Здравейте! Аз също започнах да уча и френски, за да натрупам малко повече точки. Смятам да не го уча много. Просто да имам някакви позняания, евентуално ако ме питат нещо на интервю да мога да отговоря. Наблягам на английския.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Здравей ,
Ами ако и ти като нас ще кандидатстваш чрез френската част то тогава до интервюто ще ни трябва френски:),а в последствие ако ще отиваме в английската част то тогава ще се учи английски.Танчето е добре с английския,нея няма какво да я мисля :oops: ,завършила е гимназия с английски и си го практикува.При мен английския е на начално ниво,по-скоро разбирам добре,но трудно съставям изречения,преди вреем го учих ,но граматиката изостана :);)
А иначе френския на Танчето й върви,а на мен не ми се отдава произношението :) хи хи хи

POSTREACT(ions) SUMMARY

ani_st
Обратна връзка:

Мнение от ani_st »

Не аз съм разбрала грешно. Аз съм за федералната и мислих, че и вие сте по тази процедура.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Darkblade

Мнение от Darkblade »

Драго, зависи какви са ви плановете. Ако мислите да се установявате в някоя провинция, различна от Кебек, научете отговорите на въпросите за интервюто (ако те интересува една печеливша методика за подготовка за интервю, не се притеснявай да питаш, ще ти отговоря) и не си губете времето с много френски, а залягайте на английския.
Ако ще се установявате в Кебек, съветът е точно обратен - зарязвайте английския и сядайте яко върху френския (особено ако Таня ще е водещ кандидат). Атестацията и сертификатът от Алианс Франсез предизвикват много сериозно, подчертано положително впечатление у интервюиращия офицер, особено ако е за ниво intermediaire или по-високо (личен опит).

Относно въпроса доколко владеенето/невладеенето на френски ще се отразят на интервюто:
01) ако френският ви не е достатъчно добър, дано събирате точките с каруцата, иначе ще имате удоволствието от повторна среща.
02) при всички положения по-високото ниво на френски ще направи живота ви, както по време на интервюто, така и след това, доста по-лесен.

POSTREACT(ions) SUMMARY

I am here because you broke something!
nachinaesht

Мнение от nachinaesht »

Darkblade написа:Драго, зависи какви са ви плановете. Ако мислите да се установявате в някоя провинция, различна от Кебек, научете отговорите на въпросите за интервюто (ако те интересува една печеливша методика за подготовка за интервю, не се притеснявай да питаш, ще ти отговоря) и не си губете времето с много френски, а залягайте на английския.
Ако ще се установявате в Кебек, съветът е точно обратен - зарязвайте английския и сядайте яко върху френския (особено ако Таня ще е водещ кандидат). Атестацията и сертификатът от Алианс Франсез предизвикват много сериозно, подчертано положително впечатление у интервюиращия офицер, особено ако е за ниво intermediaire или по-високо (личен опит).

Относно въпроса доколко владеенето/невладеенето на френски ще се отразят на интервюто:
01) ако френският ви не е достатъчно добър, дано събирате точките с каруцата, иначе ще имате удоволствието от повторна среща.
02) при всички положения по-високото ниво на френски ще направи живота ви, както по време на интервюто, така и след това, доста по-лесен.
А може ли да кажеш какво ниво си декларирал и как учи в Алианс Франсез, понеже аз се самообучавам и ще трябва да декларирам доста високо ниво на френски, а това означава, че ще трябва да покажа и покритие, но още ми е рано за Алианс, май, пък и нямам възможност сега.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор