"Днес беше един хубав ден за българската демокрация&

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
feanor

"Днес беше един хубав ден за българската демокрация&

Мнение от feanor »

Минахме успешно първия етап от пътя за Канада.Точно за около 55м чухме заветното Добре дошли в Квебек!Накратко за нас
Аз феанор 31 г.,с блестящ френски 3/3 , внушителен трудов стаж близо 2 г (легален), висше , самотен , неосъждан и т.н., както пееха Щурците :)
Жена Ми 29г. ,френски 6/5, английски 6/5, висше , трудов стаж над 5 г
с 2 деца сме .
Началото на интервютобе много обнадеждаващо , след като се представи и каза накратко какво ни предстои да изясним (в събеседването) попита феанор - ка дали за нея това е първи брак , тя каза да и се надява да е и последен 8) , хубоо ама той попита и мен , а аз спокоен , че втория го подхващали по средата на интервюто се бях заел да се люлкам на столчето гледайки небрежно през рамото картинките на стената зад мен.Естествено последва едно бясно препускане през всички възможни езици - Си, но, ули, иес , при което той така искрено се засмя , че мисля това реши хода на събитията от там нататък.В действителност на моменти той и жена ми така се разбираха, че за мен не оставаше нищо друго освен да се въртя на стола и да хвърлям по едно око на преводачката за изравняване на силата.Тя е жена отдавна преминала фертилната възраст , лъхаше аристократично присъствие , знаеща и можеща, тя знаеше обиколката на Екватора, пишеше Усилен , вместо увеличен и се усмихна само когато разбра,че не се сещам как е " je mе s'occupe"
И така реда на въпросите беше както следва: В каква фирма сте работили? , Като каква сте работили?Какви проекти сте правили?Жена ми започна и откара един лека нощ деца от стария формат, А вие Мусю, ме извади от приятния унес в който се бях отнесъл отново .И се започна едно абе ако сте гледали Фолти тауърс преди време е аз бях като Мануел с англето.В действителност човека беше страшно разбран и като ме пита защо Аджаба бачкам като овриер дю монтажа а имам дипльом за професор му казах Моя с 2 ремаркета се бачка нон стоп а с учителската селъри ми стига само за тебеширите за 2 седмици.Той кима, кима, благодари се че е още далеч от бремето на мариажа и премина към Дипломите за образование.Тук той изцяло се доверяваше на преводачката като само сверяваше датите от формуляра с оригиналите, Въпросите тук му бяха свързани с: Е, ли е възможно според Вас да си намерите работа с тези професии.Ние само това и чакахме разпънахме оферти за работа , показахме всичкия си арсенал надлежно и целенасочено събиран от Иванко 13 , като за финал му показах и снимки на последния си проект (работя като ланд. архитект).Той остана много доволен и зададе въпроса , на който нямах отговор ;А когато сняг забръска , що ще чиниш ти зимъска?Ами добри овриери се търсят на всякъде (Както казваше Влко Кънев в Оркестър без име ) Ние сме туристическа страна .Той се усмихна , кво ли си каза Мотики има за всички.......:)
Сега сериозно !!!!!
Прекрасен човек , който те предразполага да се отпуснеш и преодолееш първоначалния стрес
Прекрасно чуство за хумор , добронамерен и повтаря всичко колкото е необходимо.
На финала каза " Знам , че първите 1- 2 г ще ви е много трудно , аз виждам че и сега работите всякаква работа , но не се предавайте Вие имате нужното образование и стаж не се подценявайте и се стремете да работите това което сте учили"Държеше се с нас като с равни много сме впечатлени и обнадеждени!Казах му , че ако всички в Квебек са като него значи не съм сбъркал избора на държавата!
специални благодарности на Иванко 31 Венко за инфото за паркинга и на всички вече заминали наши приятели зад океана
Последно промяна от feanor на Пон Авг 27, 2007 5:16 pm, променено общо 1 път.
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Аватар
ptizata

Мнение от ptizata »

Честито и успех по нататък в процедурата! :D
Аватар
stefan19704

Мнение от stefan19704 »

Поздравления и от нас успех нататък.
kintalero

Мнение от kintalero »

Браво feanor, браво другари! Успех нататък! :beer: :beer: :beer:
:)
pashevam

Мнение от pashevam »

:D Честито отново. Много се радвам за вас. Радвам се, че можем да споделяме и притесненията, и страховете си, а после и победите си. Пожелавам ви успех по-нататък, във всичките му форми и съдържание, както е според желанията и мечтите ви! :beer:
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

Благодаря за подкрепата! :beer:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Браво, айде лека процедура и от нас, и кураж до края, ситото ви пресити, стягайте опинците
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Странджата

Мнение от Странджата »

Честито братчедааа :lol:
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Честито ви минато интервю!
Наистина хубав ден са българската демокрация, потенциалните имигранти са само приходи за България :) А като дойдете тука, ще е хубав деня и за канадската демокрация ;)
Успех нататък в процедурата!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Браво! Успехът е заслужен! Вие с това обаяние и без дипломи, трудови книжки и никакъв френски да бяхте кандидатствали(само с холандския на Маргото), пак щяхте да минете интервюто.:lol:
Елфе страхотно описание....Ако решиш да пишеш книга обади се :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Хайде честито и от нас, бърза и лека процедура нататък:)
Всичко добро
И дано някой ден да се видим на канадска земя и да пием :beer: заедно всчики , които се мяркаме тук
чао , отивам на плажа:), че кой знае кога ще го видя пак след като заминем :shock:
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Таня Калинчева
Обратна връзка:

Мнение от Таня Калинчева »

Браво! Вие така сте го очаровали този, Мосюто, че просто не е имал друга алтернатива, освен да ви accept- не. Честито за успеха!
driver

Мнение от driver »

Браво и успехи по нататък.
И да живее тая българска демокрация че без нея кога щяхме да видим Канада. Я си представете че демокрацията да беше успяла за тия години, колко ли от нас щяха да тръгнат към Канада?
Айде успех на всички по нелекия път:)
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

Елфе страхотно описание....Ако решиш да пишеш книга обади се :D[/quote]

Ми , тя книгата е написана , казва се Параграф 22 и мойте писания са само бледо копие на оригинала :D Вземи я най - накрая от Милена та да се окултуриш и ти ! Стига с тоя Бахур !?!! :D
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

feanor написа: Стига с тоя Бахур !?!! :D
А ние производителите на саздърма и бахур обичаме културата ..... и БАХУРА! :D Утре ще ти покажа на Аязмото няколко трика на лоста за набиране .... с две ,с една и без ръце :lol:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Публикувай отговор