Ottawa !!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
micul

Ottawa !!!

Мнение от micul »

Zdraveite !!! S malko bojia pomosht sled niakolko mesetsa shte sme v Kanada . Za sega sme se zapatili za Montreal ... Az i jena mi se zanimavame s muzika . Chuh ,che v Ottawa izkustvoto e na pochit . Bih pomolil za niakakvi informatsii otnosno Ottawa nai veche ot tezi koito jiveiat tam ... Kak e jivtat obshto vzeto i dali shte uspeem da se opravim v nachaloto imaiki predvid , che ne poznavame nikoi tam , a i mame dete na godina i polovina .... Blagodaria ...
Na chovek maistoto mu e tam kadeto ima niakoi nujda ot nego...
Аватар
boby

Мнение от boby »

Hi Micul,
Deistvitelno v Ottawa izkustvoto e na pochit,no dali tova e ot znachenie za novopristignalia imigrant,tova e drug vupros.Az bih te posuvetval da otidesh niakude,kudeto imash poznati,zashtoto v nachaloto e mnogo,mnogo trudno.A bulgarite v Ottawa/ koito az poznavam/sa nai-strahotnite hora.Dano imash kusmet da popadnesh na takiva!!!
Boby
laura

Мнение от laura »

Според мен Отава е чудесно място за отглеждане на дете. Градът е спокоен, много озеленен, не е толкова "забързан" като Торонто или Монреал. Аз определено съм "за" Отава (живяла съм 3 години в Монреал и няколко месеца в Торонто и все-още ходя много често там). Всъщност зависи какви са очакванията ви, защото Отава прилича по-скоро на малко провинциално градче, отколкото на метрополитен. Относно професионалната ви реализация не мога да изкажа мнение, зная само, че тук живее една българска цигуларка, която е известна на обществеността; тя е работила като преподавател по музика в училище за таланти в Банф, след което се е заселила в Отава; тук изнася концерти, но не я познавам лично и не мога да кажа повече.
Laura
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ne znam na kakvo se dalji tova, no v posledno vreme zabelyazvam zasilen interes kam Ottawa ot strana na kandidat imigranti.
Az sam saglasen i s Boby i s Laura. Hubavo e da idesh na myasto, kadeto poznavash nyakoy, no ako nyama takova myasto, togava se nasochi kam myasto, koeto ti haresva, no saberi predvaritelno podrobno info. V Ottawa e the National Arts Centre, kadeto ima dosta simfonichni koncerti, lyatoto ima sashto dosta muzikalni spektakli, no kakto kazva i Boby za novopristignal imigrant ne e lesno da se vnedri v muzikalnite ili kakvito i da e profesionalni sredi.
Az lichno mnogo obicham Ottawa! Gradat otgovarya na moite vkusove i predpochitaniya i ne bih go napusnal, osven ako ne bada prinuden, zaradi super dobra rabota primerno.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
micul

Мнение от micul »

Blagodaria za otgovorite ....V Ottawa ne poznavam nikogo , a v Montreal poznatite mi sa ot internet , ne se poznavame lichno , no mi obeshtaha da me posreshtnat na letishteto .... Taka che za sega ostava varianta Montreal .... Oshte vednaj blagodaria .l...
Na chovek maistoto mu e tam kadeto ima niakoi nujda ot nego...
Alina

Мнение от Alina »

Дано не разочаровам никого, но моето мнение е малко по-различно.

Та съгласна съм с всички, че Отава е много готино и спокойно място за живеене. Особено ако си намерите нещо по-евтинко като наем в Гатино. Кофти тогава, че транспорта ви е кофти и предвиждайте поне час за път в едната посока, както и без карта за транспорта не може - 63 кинта на човек.

Тук са всички симфонични ала - бала - хубави работи, ама те хората дали ще успеят да се уредят в някой такъв, особено от началото. И ако не, тогава ще трябва да си търсят да работят нещо друго.

Е, тук е проблемът според мен. Тук е АДмИНИСТрАТИВНАТА столица на Канада. Има работа само за администрация, и то с добър английски и задължително френски. Който и да ви убеждаав в друго е ала бала. Може и да има изключения, ама те не са правило.

Няма производсто, т.е. намирането на ниско платена и неквалифицирана работа в самото начало е трудно. Просто е луд късмет да намериш нещо още в първата седмица или две, както повечето успяват в Монреал, поне според това което пишат тука хората в клуба, а и от ЛС-ите, които си пращаме с някои сме го коментирали.

Така че, моят не искам да го нарека съвет, но за начало, мисля че е по-добре Монреал. Защото разлика от 100$ за квартира нищо не е на месец, ако работиш и имаш доходи, но дори и да плащаш 100$ по-малко, какво те грее като си нямаш работа...

Помислете приятели, добре го обмислете. И е много важно в началото някой да ви посрещне и да ви помогне с оправянето на документите - да ви каже къде точно да отидете да подадете за този или онзи документ.

И все пак, това е само моето лично мнение и не го налагам на никого. Затова недейте сега да скачате на война. Нека всеки изкаже своето и гледната си точка, ама и да се обоснове. Това е най-важното. Защо?
Alina
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

права си, Алина!
какво като е готино местенце за живеене след като работа нямаш?
на мен монреал ми хареса много ама работата ме принуди да се местя в мрачния и сив Тороно :lol: иначе в отава съм предвидил да дойда при първиа удобен случай
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Alina

Мнение от Alina »

Абе аз вече работя на пълни обороти, но след препоръка на българка, която дори не ме познаваше, виждали сме се само един път. Да е жива и здрава жената. Ей така, взеха ме без СВ, без нищо. След училище просто хванах автобуса и отидох да питам за какво става дума, те пък ме вкараха при шефа направо, с него си поговорихме, той каза че може да се обади след няколко дена... и се обади, и така. Но без нейната помощ, не знам какво щеше да стане.

Друго си е да има кой да те препоръча.
Alina
Заключено