Груб служител на Емплоа Кебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Ами да, следващото ниво след агентката е шефката й, но тя толково отзивчиво ми даде телефона, че аз се съмнявам, че шефката й ще ми каже нещо различно. Още повече, че вече имам познати минали по този път и резултата е нулев. Гарван гарвану око не вади както се казва и те имат досиетата и като отидеш при шефката тя ти казва абсолютно същите доводи. След шефката вече не знам кое е следващото ниво. Аз лично като се прибрах бях адски вбесена, но след два дни размисъл се отказах да й звъня, защото разбрах, че няма смисъл и че само аз ще си скъсам нервите след това. А пък ако някой все пак успее моля да напише тук начина, че да се пробваме и ние.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Bubi написа: Ако си приет да учиш в някаква програма и те са ти отказали финансиране трябва да минеш на prêt et bourse, просто нямаш друг избор и не можеш да ги поставиш пред свършен факт.
Ами аз доколкото знам Емплоа Кебек предварително одобрява един списък с програми, в определени колежи, за определен брой места, където могат да се записват техните клиенти. И трява да ги убедите че имате нужда точно от този курс. Да се поставят пред свършен факт и аз знам че не е възможно.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: агент

Мнение от pumpy »

Mani написа:Когато поискам да присъствам на среща заедно със съпругата си получавам категоричен отказ.
Имам ли право на присъствие и мога ли да записвам разговора ( доколкото го има)
Мисля че трябва да има омбудсман към всяка служба.Става въпрос за бюрото зад WAL MART на Жан Талон и Декари.
Агентът тоест тя се казва Франсин Кая
Ако има още недоволни може да се обединим.Не си плащам данъците за такава като нея.Ще си гоня интересите до дупка и така трябва.
интересно ме и да питам - те от КЛЕ-то не се ли занимават с курсове за хора на социал ? и ако е така то за какви данъци става тук въпрос ?
и изобщо защо не вземете заем и стипендия и да учите, а трябва да е през КЛЕ-то ?
Последно промяна от pumpy на Чет Авг 23, 2007 6:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

survivor написа: Ами аз доколкото знам Емплоа Кебек предварително одобрява един списък с програми, в определени колежи, за определен брой места, където могат да се записват техните клиенти. И трява да ги убедите че имате нужда точно от този курс. Да се поставят пред свършен факт и аз знам че не е възможно.
Да, те имат курсове, финансирани изцяло от Емплоа Кебек, но по принцип почти всички програми до 2 годишен курс на обучение /нищо, че на техните информационни сесии казват три/ могат да бъдат финансирани от тях. Общо взето аз се убедих, че те не могат да бъдат убедени, просто всичко е решено предварително.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

КЛЕ-то не финансира курсове за преквалификация или усъвършенстване на хора със завършено висше образование (припознато тук в МРСИ-то). Също така, както написа пумпи, с привилегия са хора, които са от години на социал и не могат да си намерят работа.
ivandi
Мнения: 631
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2003 2:28 pm
Местоположение: Quebec City

Мнение от ivandi »

krimon написа:КЛЕ-то не финансира курсове за преквалификация или усъвършенстване на хора със завършено висше образование (припознато тук в МРСИ-то). Също така, както написа пумпи, с привилегия са хора, които са от години на социал и не могат да си намерят работа.
:shock: :shock: :shock:
Това са пълни глупости.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
bis
Мнения: 530
Регистриран на: Вто Авг 05, 2003 3:55 am
Местоположение: ville de Quebec
Обратна връзка:

Мнение от bis »

CLE to finansira 220$ na sedmica plus uchebni materiali, no samo hora koito sa bili na chomage ili sa v momenta na social.

Ako si na social ste ti doplatiat do tazi suma plus uchebnici
ako si na chomage si poluchavash chomaga no ti pastat uchebnicite a kato ti svurshi chomaga ti plastat 220 $ na sedmica.

Kursove finansirat vsiakakvi do 2 godini kato dokajesh che s tvoiata diploma ne mojesh da si mamerish rabota.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
analgin
.
Мнения: 2162
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 7:25 am

Мнение от analgin »

Bubi написа:Ами да, следващото ниво след агентката е шефката й, но тя толково отзивчиво ми даде телефона, че аз се съмнявам, че шефката й ще ми каже нещо различно. Още повече, че вече имам познати минали по този път и резултата е нулев. Гарван гарвану око не вади както се казва и те имат досиетата и като отидеш при шефката тя ти казва абсолютно същите доводи. След шефката вече не знам кое е следващото ниво. Аз лично като се прибрах бях адски вбесена, но след два дни размисъл се отказах да й звъня, защото разбрах, че няма смисъл и че само аз ще си скъсам нервите след това. А пък ако някой все пак успее моля да напише тук начина, че да се пробваме и ние.
Явно на жената и е писнало от такива като теб, но за разлика от теб се владее.
Там няма ли програми с които да ви дават безплатни билети за самолета, та да се спасят от вас?
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Не мога да разбера защо някои хора си врат носовете винаги там, където не им е работата. Вземи се овладей ти поне веднъж, че на нас ни е писнало от теб. Всеки път като се намесиш в някоя тема, то ще е за да я осереш. За твое сведение на жената това й е работата /както на теб да се изказваш неподготвен/ и за това й плащат. Добре, че има такива като мен, че да има работа и за нея. Иначе ако всички бяха перфектни като теб дълго щеше да се надява женичката. За сетен път се убеждавам, че българите и на 10 000км си остават все толкова заядливи и завистливи.
Що се отнася до безплатния билет ще взема да го отстъпя на теб. Или да им предложа да ги дават като награда само на отличници като теб, за да се спасите от нас.
След като въпроса не те касае, отнасяй се с уважение към мнението на останалите ако обичаш. Надявам се искрено скоро да имаш и втори БАН.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Bubi написа:Не мога да разбера защо някои хора си врат носовете винаги там, където не им е работата. Вземи се овладей ти поне веднъж, че на нас ни е писнало от теб. Всеки път като се намесиш в някоя тема, то ще е за да я осереш. За твое сведение на жената това й е работата /както на теб да се изказваш неподготвен/ и за това й плащат. Добре, че има такива като мен, че да има работа и за нея. Иначе ако всички бяха перфектни като теб дълго щеше да се надява женичката. За сетен път се убеждавам, че българите и на 10 000км си остават все толкова заядливи и завистливи.
Що се отнася до безплатния билет ще взема да го отстъпя на теб. Или да им предложа да ги дават като награда само на отличници като теб, за да се спасите от нас.
След като въпроса не те касае, отнасяй се с уважение към мнението на останалите ако обичаш. Надявам се искрено скоро да имаш и втори БАН.
a аз мисля, че част от работата й е да отрязва търтеите от държавната баница и тя се опитва да го прави - груба не ми се вярва, по скоро бих го нарекал твърда
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

А преди да съдиш хора, които изобщо не познаваш не ти ли мина през ума, че има програми, които са финансирани изцяло и само от Емплоа Кебек и по друг начин не можеш да влезеш там. Има една такава, която много ме интересува. За твое сведение аз си взех агент преди една седмица точно поради тази причина. Аз не съм стоматолог, който се бие в гърдите "Вижте ме колко съм оправен", но висшето ми образование от България е точно тази специалност и съм много добре запозната в какво се състои работата на жената. И много те моля, преди да съдиш хората кой е търтей и кой не и кой иска да се облагодетелства не забравяй самия ти откъде си тръгнал.

ЦИТАТ:
"дали се изплащат детски когато детето не е в канада. става въпрос, след предварително присъствие там и регистриране, ако се върне в БГ за примерно 6 месеца, детските изплащат ли се за този период или само за времето когато е там. 10х
не ме подозирайте нямам 10 деца за да правя бизнес Very Happy все още Very Happy Very Happy Very Happy"

Това е цитат от първите ти постинги. За мен да получаваш детски, когато детето не е в Канада също е плюскане от държавната баница.
Нищо лично.
Аватар
analgin
.
Мнения: 2162
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 7:25 am

Мнение от analgin »

Буби, хапвай си социалчето и си слушай чалгата.
Това си е твой избор и мен не ме касае.
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Точно така, моят избор теб изобщо не те касае, за това няма нужда да се заяждаш във всяка една тема. Ако за теб информацията не е полезна за други може и да е. И предпочитам да си слушам чалгата, отколкото да ти чета злобарските мнения.
Аватар
mima++
Мнения: 558
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 9:37 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от mima++ »

Браво Bubi, само така , не им се давай на тези тук всезнайковци, дето само се навират дето не им е работата, нито на агентката ти в социала :wave2: :wave: :haplio: :thumbsup: :thumbsup:
Аз лично я зарязах моята агентка и си платих курса вчера и ще си взема стипендия. Не ми се занимаваше повече, макар че вечра бях повече от бясна, понеже на срещата за записването се явиха 3 арабки с док-ти от CLE-то им ,че ще им бъде платен същия курс, за които на мен отказаха
:conf: . Но докато се прибрах ми помина малко, пих едно кафе с една цигарка :smoke: , та по тоя повод дай да се срещнем бе жена, така ще станем 2 търтея /както те бе нарекъл един съфорумник по- горе в темата :evil: /
Успехи и те каня на кафе! :wave:
PC: Ама, наистина е толкова грозно все едни и същи хора да разсипват темите в тоя форум! До кога смятате да плюете по тези ,които се опитват да си вземат дипломи за да работят / а не да са на социал/ и да издържат децата си, както са го правили в БГ, щото представете си там в БГ не са имали такъв социал / който ти храни децата ,докато ти седиш до нощите над учебниците /, защотото той беше привилегия само на циганите в милата ни Родина, а??? :nenam: :conf: :confused2:
Извинете за тона, но пак побеснях от написаните простотий тук на някой другари. Ще разпънат Bubi на кръст, щото решила да си приравни дипломата от БГ, айде сиктир...............
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Споделям мнението, че всичко е въпрос на познаване на материята, на индивидуалните възможности за убеждаване, на боравенето с езика и не на последно място на това какъв агент ще ти се падне.
И моята агентка се опита да ме прати да паса трева като ми набута разни формуляри за неща дето не съм й искал, но за курса в колежа отказа. Не могло така веднага...току-що пристигнал и хоп - нашия човек в колеж по субсидирана от Emploi-то програма. :) Е, благодарих и си тръгнах ама след седмица се явих отново на ранде-ву вече яко подкован с доводи и писмени доказателства и я убедих, че тревата дето ме прати да паса не ми понася. И че ако не завърша тази програма, то ще се увеся на врата й (не буквално де) за доста дълго време. В резултат вече имам заветния формуляр за записване в колежа. :)
Късмет и успех и на всички останали!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор