Отказ на молбата за селекция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
ptizata

Отказ на молбата за селекция

Мнение от ptizata »

Здравейте приятели, нуждая се спешно от съвет и силна подкрепа!
ЕТО МОЯ ПРОБЛЕМ:
Пуснах документите си в началото на м.Май до Виена, кандидатствам със съпругата ми, като и двамата сме с висше образование и имаме едно дете. След тримесечно чакане получих писмо с отказ на молбата ми поради това, че точките не ми достигат. В писмото ми дават шанс в 60-дневен срок да им изпратя документи, които да им позволят да преразгледат молбата ми. Имах глупостта по съвет на колега/който вече е в Квебек/ да не посочвам високи нива на владеене на Фр.ез./посочих 3-3 за дебютант/, това ми изигра лоша шега и те ми отчетоха 58т. /с 2 не ми достигат/.Грешката е моя защото при изчислението сметнах за дипломата си от висше образование 13т. а те ми дават 11 дават ми и 2 за втора специалност, но не я прибавят към основния сбор точки. А най-големия парадокс е, че за дете са ми дали 0 т. , при положение, че с набора документи съм изпратил всичко касаещо детето ми/но това мисля че е някаква грешка/. Та като прибавя липсващите 4т. за детето ми събирам 58т.През това време като всеки се настройвах ужасно много и записах курс по Фр. ез., за който имам документ. ВЪПРОСЪТ МИ Е:
Мислите ли, че като изпратя повторно документи за детето ми /акт за раждане и др./ и документ за владеене на Фр. ез. /1-во и 2-ро ниво ,общо 240 часа/, като се самооценявам на нива средно 6-6 ще ми дадат шанс да се ява на интервю в София?
Имали други начини да вдигна точките си?
Дали професията ми на полицай ми играе лоша шега?
Всички мнения и съвети ще ми бъдат от полза. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
miteto
Модератор

Re: Отказ на молбата за селекция

Мнение от miteto »

ptizata написа:Мислите ли, че като изпратя повторно документи за детето ми /акт за раждане и др./ и документ за владеене на Фр. ез. /1-во и 2-ро ниво ,общо 240 часа/, като се самооценявам на нива средно 6-6 ще ми дадат шанс да се ява на интервю в София?
Ти вече сам си отговорил на въпроса си :D Според мен тези документи ще ти вдигнат точките и ще дадат шанс за интервю. Накарай и учителката да напишете заедно придружаваща бележка от сорта на "В случай, че не сте получили документите за детето ми, ги изпращам отново."
Имали други начини да вдигна точките си?
Как е френския на съпругата, това също вдига точки.
Дали професията ми на полицай ми играе лоша шега?
Не мисля, има поне няколко полицаи и военни във форума които успешно са получили визи.
Всички мнения и съвети ще ми бъдат от полза. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Учи яко френския и запиши и половинката ако още не е почнала да го учи.
valyanto
Обратна връзка:

Мнение от valyanto »

Задължително прати новите документи - за детето и за ниво на владеене на език! Ако ти, с професия полицай, мислиш, че има пречка - сменете водещия кандидат. Успех! Няма причина да не се получи!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Те не са се объркали ами наи вероятно ти си се объркал кое колко точки дава .Както ти писах и в другия форум копираи го писмото тук да видим колко точки са ти сметнали и къде може да се мисли
Ето ти таблица да се сметнеш и сам
Натисни точно тук
и документ за владеене на Фр. ез. /1-во и 2-ро ниво ,общо 240 часа/, като се самооценявам на нива средно 6-6
може и да го признаят ,НО може и да не както на нас и да ти поискат да си направиш тест с които да докажеш аджеба кви нива РЕАЛНО владееш
ilbi

Мнение от ilbi »

Извинявам се за оф-топика!
kurta007, може ли да напишеш какво не ви признаха относно нивото на знание на френски и какъв тест са поискали да направите за да определят реалното владеене на езика?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Не ни признаха категорично 300 часа от езикова школа няма да и споменавам името
Признаха ни 2 нива от Алианс Франсес ,но казаха че ходенето на курс не е достатъчно и любезно бяхме поканени да си направим е тоя тест за които мисля че от нова година или по нататък ще е задължителен за всички :roll:
Test de connaissance du français /TCF /
инфо има тук http://www.ciep.fr/tcf/
bp_de

Мнение от bp_de »

Оба4е пак квебакските служители са хитри -модифицирали са теста 4е ако е много труден кои сте се напава с тоя френски...

What is the TCF for Quebec?

The "TCF pour le Quebec", or TCF for Quebec, has been specially designed to be consistent with the standards of the Ministry of Immigration (MICC) of Quebec, and is only intended for people wishing to settle in Quebec.

The TCF for Quebec includes two examinations:

listening comprehension (30 questions). Duration of examination: 30 minutes
spoken expression (6 questions). Duration of examination: 15 minutes
Your TCF for Quebec certificate is only valid for your immigration application. You cannot use it, for example, for admission to a French university.
ilbi

Мнение от ilbi »

kurta007, благодаря за отговора! Много лошо се е получило при вас. Във форума съм срещала постинги на кандидати, на които са им признавали часовете от езикови школи различни от Алианс Франсез или Френския институт, но явно не всеки път сертификати от други школи се признават. След като ви изискаха минаването на тест, вие явихте ли се на TCF? Питам, защото в скоро време смятам да се явявам на TCF и събирам впечатления от изпита. Ще се явявам по моя инициатива, тъй като нямам документ за владеенето на езика и ако ми изискат да съм подготвена.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Не ,защото пловдивския Алианс е в отпуска /те и когато работят го карат на уволнение де /и отговара им беше "че не знаят кога ще има такъв тест" :roll:
Но мисля и че всеки тест направен в Алианса или Ичс ще бъде признат
Иначе ако ти достигат точките и не ти искат изрично мисля че не е необходимо да си правиш тест защото ти на интервюто ще си докажеш знанията
Аватар
ptizata

Мнение от ptizata »

Здравейте!
На 30.08. получих писмо от Виена в отговор на мой мейл. Прилагат и нова таблица за оценяване, в който вече ми прибавят точките за детето. Без да ми се извинят за очевидно допуснатата от тях грешка, ме уведомяват, че ако желая мога да поискам да ги ревизират и посочват адрес в Монреал на който да пратя жалбата си.
Относно недостига ми на 2т. /до прага от 60т./ съм почти готов да пратя мотивирана молба за преразглеждане на отказа им с приложени: удостоверение за завършено ниво на фр. език с преминати 300ч. /Панорама/, удостоверение от университета за изучаван от мен там фр. език - 400ч. /това им го пращам, защото в дипломата ми е записано, че съм изучавал западен език - 400ч./ и уверение, че в момента посещавам компютърен курс за програмата AutoCAD /програма за тиизмерно техническо чертане/.
В молбата, имайки в предвид тези документи се самоотценявам за нива 7/7 на Intermediaire, с посочени 3/3 на Debutant при пускането на документите до Виена през май.
Как мислите ще ме допуснат ли до интервю?
Публикувай отговор