Health care system в различните провинции
Health care system в различните провинции
В кои провинции е платено и в кои безплатно?
Колко време чакате ако трябва да ви види специалист?
Сигурно резултатите ще са плачевни,но нека да видим все пак.
Колко време чакате ако трябва да ви види специалист?
Сигурно резултатите ще са плачевни,но нека да видим все пак.
e айде ся, не си ли чел форума досега?
за сведение детски психиатър-2 години чакане, очен- 1 година, алерголог-8 месеца, скенер -4 месеца, уролог- 3 месеца...
чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече
И най важното- НЕ може да си платиш и прередиш, нема таквоз чудо тука...
за сведение детски психиатър-2 години чакане, очен- 1 година, алерголог-8 месеца, скенер -4 месеца, уролог- 3 месеца...
чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Ми то е сложно така да се говори. Като цяло се чака, но пак зависи. В спешното съм чакала да ме приемат обикновено 1-2 часа, след което зависи от случая може да си чакаш резултатите още 4-5 часа. То си зависи и от деня, последният път като бях беше много натоварен ден. През 5 мин. идваха линейки с хора на носилки, тогава съм чакала най-дълго. 2 часа докато ме види лекар и още 5 за резултатите те,но беше ясно защо.
За специалистите също зависи колко си спешен, на мен ми се е случвало да ми уредят среща от спешното за специалист за следващият ден.
По ходещите клиниките също се чака ,около 1-2-3часа зависи от деня.
Като цяло много хора ползват спешното отделение като личен лекар, има настинка и отива там. Логично ,че ще чака, той не е за там.
Обаче от както ги има частните клиники започнаха да те пращат за много за изследвани там, което на мен не ми харесва.
За специалистите също зависи колко си спешен, на мен ми се е случвало да ми уредят среща от спешното за специалист за следващият ден.
По ходещите клиниките също се чака ,около 1-2-3часа зависи от деня.
Като цяло много хора ползват спешното отделение като личен лекар, има настинка и отива там. Логично ,че ще чака, той не е за там.
Обаче от както ги има частните клиники започнаха да те пращат за много за изследвани там, което на мен не ми харесва.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Я посмали малко за Кебек. Аз повече от 5 часа не съм чакал (5 часа за нещо не толкова спешно). Средно чакане - 2 часа (в Монреал).sasho71 написа:...чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече...
Има си Триаж - според кой колко е зле - от там може да чакаш 5 часа, може и да влезеш след 5 минути - според ситуацията и броя на чакащите.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
ами жена ми скоро нещо и се наложи да иде в спешното - като видяли че едва ли не ще припадне там - веднага са я сложили на легло, налепили с апаратура, изследванията са излезли след 20-тина минути...
а иначе с малкия съм чакал в детското и повече от 2 часа.. това Онтарио (Мисисага)...
а иначе с малкия съм чакал в детското и повече от 2 часа.. това Онтарио (Мисисага)...
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
Това откъде го взеsasho71 написа:e айде ся, не си ли чел форума досега?
чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече![]()

Циганите - на Сатурн !
ти пъ ся, човека нали искаше да го стреснем малкоanxeli написа:Това откъде го взеsasho71 написа:e айде ся, не си ли чел форума досега?
чакане в спешно- от 5 до 18 часа, в Кебек и повече![]()
И най важното- НЕ може да си платиш и прередиш, нема таквоз чудо тука...? За алерголог мъжа ми чакаше 1 месец, скенер - в Синай след седмица-две дават апойнтмънт, буквала съм за двама пациенти тази година.

всъщност ето реалността и всеки да си прави сметката:
http://www.health.gov.on.ca/transformat ... ro_mn.html
Последно промяна от sasho71 на Пет Авг 17, 2007 8:13 pm, променено общо 1 път.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
лоша работа но проблема е глобален. тук за зъболекар за вадене на мъдрец ме посъветваха да се обадя на зъболекаря за час след около месец и половина, попитах защо чак тогава-отговора беше че на този отпуската му свършва най-скоро. Обадих се тогава и имаше свободен час след още три месеца...аз дотогава като Робокоп се оправих самkrimon написа:ми за чакането, преди две години си навехнах крака и за специалист-ортопед ми дадоха дата за след 1 г. и два месеца![]()
Абе луди хора!

...мразя мастика без айрян...
Ти пък къде намери да те боли зъб когато всички са в отпускаtotev написа:лоша работа но проблема е глобален. тук за зъболекар за вадене на мъдрец ме посъветваха да се обадя на зъболекаря за час след около месец и половина, попитах защо чак тогава-отговора беше че на този отпуската му свършва най-скоро. Обадих се тогава и имаше свободен час след още три месеца...аз дотогава като Робокоп се оправих самkrimon написа:ми за чакането, преди две години си навехнах крака и за специалист-ортопед ми дадоха дата за след 1 г. и два месеца![]()
Абе луди хора!. Тук за съжеление по време на летните отпуски не можеш никои да намериш...

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
това е вярно. Иначе моя проблем се решаваше доста бързо, хващам първия междуградски автобус отивам в Белгия, Франция или Германия, минавам като спешен и касата пак ми поема всички разходи. Със сигурност е по-лесно да отида в друга държава отколкото да отида в друга провинция в Канада. Шамани няма ли по резерватите, при тях поне ред няма стек цигари и бутилка уиски и ще ти припее за здравеsasho71 написа:tuk поне зъболекари бол, днес се обадиш и утре си на стола

...мразя мастика без айрян...