Лошо отношение към квебекарите от страна на фед. канадци?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
POLA

Мнение от POLA »

Калгарийците имат хубаво отношение към Quebecarite.Даже се радват да си побъбрят с някой на френски.Много хора тук знаят френски.

Обаче:Никоя друга провинция не приема квебекските здравни карти.Т.е. ако ходиш в друга провинция и ти се наложи да посетиш лекар трябва да плащаш като частен пациент.
bp_de

Мнение от bp_de »

4udenka написа:Благодаря на всички включили се в дискусията. Мисля, че ситуацията ми се изясни и наблюденията ми се потвърдиха. Zorina, права си - въпреки стремежите за по-добро бъдеще, трябва да се живее в настоящето! :) :beer:
Аз сте ти кажа 2 мнения на местни Кандци а изводите си ги направи сам..
1- зет ми -питм го - абе нали Канда е двуези4на и у4ите френски задалжително в у4или6те -говори6 ли френски
Отговора му с добавка на леко възмустение , бе6е несто от сорта - абе аз съм канадец сто трябва да говоря френски.....

2 -Мои колега канадец -завр6ил електроника в университета на Виктория
лафим си за у4или6те и го питам у4ил ли е френски в у4илисте -тои се усмихва и ме пита -

кажи ми 1 език дето в твоита страна него харесвате да кажем - казвам му турски - тои продалжава-е сега си престави 4е ввси4ки у4или6та тои е задалжителен наред с Бг_ски.....
Ами казвам му - тва сте е огромна простотия и сума ти народ сте е против и никои няма да го у4и и тн.
А те състото е и при нас - казва тои - на никои не му пука - и 4асовете по Фр са за отдих в у4или6те.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

POLA написа:Калгарийците имат хубаво отношение към Quebecarite.Даже се радват да си побъбрят с някой на френски.Много хора тук знаят френски.

Обаче:Никоя друга провинция не приема квебекските здравни карти.Т.е. ако ходиш в друга провинция и ти се наложи да посетиш лекар трябва да плащаш като частен пациент.
Това с здравните карти важи за всички провинции. После си взимаш парите от твоята правинция с бележките.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

IRA написа:
POLA написа:Калгарийците имат хубаво отношение към Quebecarite.Даже се радват да си побъбрят с някой на френски.Много хора тук знаят френски.

Това с здравните карти важи за всички провинции. После си взимаш парите от твоята правинция с бележките.
не става въпрос за взимане на парите след като дадеш бележките, а директно да си взимат парите от съитветното здравно министерство на съответната провинция и ти да не се занимаваш. Щото приемрно идвам аз в Кебек да карам ски, троша лошо крак и тия ми казват дай 15000$ ,задето сме те закърпили и направили операция, а пък ти после се оправяй с вашата провинция.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми не знам за такъв тежък случай какво се прави, но при лекарят ми последният път една дама от Онтарио си плащаше и тдаваха няккви бележки да се оправя сама.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Omega3

Мнение от Omega3 »

На мен работата ми е в англофонска среда, а приятелският крьг ми е в франкофонска среда. В втората се 4увствам в пьти по добре.
А за отношението на останалата 4аст на канадците кьм кебекарите, не тьрси отговора тук. А 4ети книги с канадската история.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

IRA написа:Ми не знам за такъв тежък случай какво се прави, но при лекарят ми последният път една дама от Онтарио си плащаше и тдаваха няккви бележки да се оправя сама.
така е но някои болници особено в погран§ни райони имат договори с двете каси и може да се избегне това
както и университетските доктори
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
peter_pan
Обратна връзка:

Re: Лошо отношение към квебекарите от страна на фед. канадци

Мнение от peter_pan »

4udenka написа:Привет на всички! Ние сме по процедурата за Квебек и засега се колебаем дали да ходим в Монреал или в Торонто, но все пак Монреал ни е по-подходящ по редица причини. Имам един такъв въпрос: в няколко разговора с "федерални" канадци ни направи впечатление много лошото им отношение към квебекарите. Доводите им бяха от рода на "само им наливаме пари там; все искат да разделят страната" и т.н. Като разбраха, че сме тръгнали към Квебек, ни питаха луди ли сме да ходим в тази изостанала провинция. И понеже като българи сме си патили от лошо отношение към нас, някак не ми се ще отивайки в Квебек пак да ни гледат като цигани, само че този път канадците от другите провинции. В крайна сметка се надяваме и деца да раждаме, което е и една от главните причини да решим да имигрираме - да им осигурим по-добър старт. Няма да е добре вместо това сънародниците им да ги гледат като втора ръка когато казват, че са от Монреал. Та въпросът ми е: масово ли е това отношение към квебекарите?
специално в Кебек нема да те гледат като циганин, те там не гледат по такъв начин който и да е, но ако немаш квебекарски акцент, може да те гледат и лошо, според зависи
точно така мисля по въпроса:)
Публикувай отговор