Хуманитарна програма - има ли я

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
gt_2006
Мнения: 333
Регистриран на: Пон Мар 27, 2006 2:34 pm

Хуманитарна програма - има ли я

Мнение от gt_2006 »

Благодаря [/list]
Последно промяна от gt_2006 на Чет Май 14, 2009 6:24 am, променено общо 1 път.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

То за можене може... Тук Кольо Балкански беше споделил че се е консултирал с адвокат по този въпрос и той му каза че отхвърляли 97 процента от апликациите. За съжаление това го разбрах твърде късно, защото аз опитах същото за майка ми, на доста по-голяма възраст, вдовица и аз съм единственото й дете и след около 2 години получихме отказ. Без мотиви, не са длъжни да дават, то няма и ясни критерии за това кога одобряват молбите. Хубавото на тази програма е че докато ти разглеждат молбата, ти удължават туристическата виза без проблем. Което си има и недостатъци, защото пък в това време апликантът не може да излезе от Канада. Най-сигурно е като имате вече многократна и многогодишна туристическа виза, да опитате спонсориране, ама и там е едно продължително, човек може да забрави че е кандидатствал.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

да, за съжаление на Канада и трябва младо месо за мелачката а не възрастни за обременяване на системата...това е най отвратителното на имиграцията и аз съветвам всички да спонсорират родителите си докато са млади и здрави...до скоро ставаше и номера с рефюджита ама вече и това не става за това спонсорирайте младите и здравите си родители докато са още такива за да не съжалявате после.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Mark
Мнения: 1258
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:25 am

Re: Хуманитарна програма - има ли я

Мнение от Mark »

gt_2006 написа:Аз съм на 60 години и имам двама сина в Канада - с канадско гражданство, които работят. В България останах сам, в момента съм в Монреал с туристическа виза за 4 години.

Чух че имало някаква хуманитарна програма, различна от спонсорството, въпроса ми е, може ли да подам документи по тази програма.

Благодаря предварително.
Да добавя че визата е за 4 години, но правото и продължителноста на престоя се определя при влизане в Канада от служителя (по принцип е само 6 месеца ако друго не е указано).

Така, че ако смятате да останете за повече от 6 месеца е добре да си задвижите удължаването на престоя поне месец по-рано.

А за легалното оставане като резидент - Спонсориране (ако не станат другите опити). Кофтито е че изискваният доход не е като дохода, който има новодошлият имигрант в повечето случаи ... но не е и безбожно висока летвата ...

Късмет !

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Mark
Мнения: 1258
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:25 am

Мнение от Mark »

KolioBalkanski написа:...възрастни за обременяване на системата...това е най отвратителното на имиграцията и аз съветвам всички да спонсорират родителите си докато са млади и здрави...
In Canada, the baby boom is usually defined as the generation born from 1946 to 1966—Canadian soldiers were repatriated later than American servicemen, and Canada's birthrate did not start to rise until 1947, and most Canadian demographers prefer to use the later date of 1966 as the boom's end in that country.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Публикувай отговор